Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je malý, ale stejně zamilovaný i statečný jako dospělí. Dramatický příběh z prvních dnů okupace... Křehký příběh šestiletého Tomáška začíná krátce před druhou světovou válkou a je vzpomínkou na veliké emoce, které tehdy přepadly malého chlapce. Tím prvním citem byla dětská láska ke slečně učitelce, další přinesla německá okupace. Poznamenala tehdy malé i velké, Čechy i Němce; a nejenom v jedné vesničce v moravském pohraničí. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

stanslon 

všechny recenze uživatele

Hezký baladický příběh v podstatě o tom, co nám tu Němci prováděli za okupace a co bychom si měli neustále připomínat. Nebyli to jen ti fašisté a SS, na které to jejich kolaboranti u nás dnes svádí. Jen jedno jsem nepochopil. Proč tenkrát ti vesničané nechávali tak rádi domovní dveře v zimě dokořán. Možná ale jen měli doma přetopeno. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jemné televízne ladenie (najmä kamera a kostýmy) v podstate len pomáhajú jemnému, no zároveň drsnému kratučkému príbehu o veciach dávno vypovedaných, no svojou prirodzenosťou stále majú čím zaujať. K tomu kratučká stopáž, príjemní herci (aj tí malí) a malebný filmík je na svete. 60%. ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Poetický a zároveň velmi krutý příběh malého Tomáše z doby nacistické okupace : 4 - 4,5 * a 75 % . K vidění na webu ČT (středa 11/3/2020, 23.05) . Zajímavosti - Kostýmy : Sylva Zimula Hanáková ( VIZ Četnické humoresky), Hudba : N. Lichý, vynikající český herec, k Valašsku má blízko.... . Natáčelo se totiž v Tiché u Frenštátu p/Radhoštěm, Hodslavicích, Žárové a ve Valašském skanzenu v Rožnově p/Radhoštěm + spolupráce : Muzeum Komenského v Přerově . ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Málo známý ale dle mě vydařený, smutný a pravdivý film....smutné osudy malých nechápajících dětí v době okupace a eště lidí kolem nich člověku dokonale nastiňují tehdejší dobu..možná je lepší že film je pouze telvizní..nesjou v něm žádné efekty a je skutečně natočen aby vylíčil tehdejší dobu narozdíl od některých debilních Hollywoodských nepravdivých válečných filmů ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Spravedlivě dva a půl hvězdy. To co bylo na tomto filmu kvalitní - tedy příběh, znehodnotili herecké výkony a scénář. Ani dětští herci nezaujali. Potěší tak už jen lidová hudba, ale tohle bylo bohužel slabé. Jen by mě zajímalo, koho napadlo, že Norbert Lichý se postaral o hudbu. Tohle totiž udělal už jen jednou a ani se nejednalo o film. Vůbec jsem netušil, že skládá. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama