Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie (Mike Myers) konečně nachází ženu svých snů. Je po všech stránkách skvělá, ale něco tu nehraje! Charlie začíná tušit, že jeho vyvolená by mohla být právě tou ženou, která se vdá, a potom rozseká manžela na kousky. Láska na celý život? Ale jak bude dlouhý...? (šubelinka)

Recenze (19)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto paradni komedie, nechapu ty nizky hodnoceni. Podobny pribehy, kdy si clovek do posledni chvile neni jistej, jesli nejaka z hlavnich postav je to, co si ostatni mysli, tu uz sice byly vickrat, nicmene i tak mi prisel pribeh hodne slusnej na podobnej typ filmu a pointa je celkem necekana. Ale film hlavne stoji na dokonalejch dialozich a hlaskach, slusny hudbe a pak paradnich hercich. Nancy Travis skutecne hraje tak, ze clovek netusi, jesli je vrazedkyne nebo milujici manzelka, pak tu je uchylackej Myers, jehoz nektery gesta pripomenou Austina Powerse a celkove, i kdyz je misty krapet krecovitej, to dokaze fakt paradne rozjet a hlaskovat jak o zivot, navic jeho druha postava, vecne vyrvavajici a urazejici fotrik je naprosto ultra dokonala, no a pak tu je spousta vedlejsich zajimavejch postav, ze vsech zminim neochotnyho ridice Grodina, prilis hodnyho kapitana Arkina a znudenyho poldu sympataka LaPagliu. No a jinak celej film je fakt pekne natocenej a tvurci dokazou zvladnout i hororovejsi scenu, ktera ma slusny napeti. Na 5* to sice o fous neni, ale fakt se jedna o paradni komedii. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce černá, vlídně bizarní, (škoda že jen místy) velmi(!) vtipná, překvapivě oddechově-inteligentní (či inteligentně-oddechová ;-) komedie vpodstatě seriálového, leč zdá se velmi zručného režiséra T.S., s uměřeně šaškářským M.M., andělsky půvabnou N.T. a skvěle psychopatickou A.P. ... Přes poněkud ujetou zápletku s docela chytrým scénářem, vypilovanými dialogy a vypointovanými gagy. Prostě výborně odvedená holywoodská práce, s téměř intelektuálskou nadstavbou (viz. Charlieho zpívané básnictví... ;-)... Navíc - je fakt, že Myers v druhé roli poněkud ústnatého tatínka Stuarta je prostě skvostný! . . . Takže - tři hvězdičky za film - za M.M. dvojroli, N.T. přirozenou krásu a S.F. (to není to jak vypadá ale San Francisco :-) reálie pak jedna navíc... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

ŘEZNICE se řadí k několika málo komediím (dále např. ACE VENTURA, OSCAR nebo DISCOPŘÍBĚH), které jsme se sestrou svého času protočili tolikrát, že z nich dodnes papouškujem celé dialogy. Myers ji natočil ve stejném roce jako druhý WAYNEůV SVĚT a byl to jeho první film, ve kterém si zahrál více rolí (Charlieho a jeho otce). Mezi hlavní klady patří vtipné dialogy, zábavné vedlejší postavy (hrdinův otec, který ho a jeho bratra neustále ponižuje a hýří konspiračními teoriemi, maminka začtená do bulváru nebo nejlepší kamarád Tony frustrovaný nudnou prací u policie), suprový soundtrack, San Francisko a hlavně vtipem sršící Myers a tajemná Nancy Travis. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Úúú, tenhle film si tak nízké hodnocení nezaslouží, nu což. Kdo chce naprosto přesný a dokonalý popis, viz koment entity jménem igi B., já snad jen dodám, že Mike Myers byl výborný od začátku kariéry, jeho špeky jsou dobře rozpoznatelné napříč celým filmem, třebaže oficiálně se na příjemně vtipném scénáři jako vystřiženém z dílny Woodyho Allena nepodílel, Nancy Travis je rozkošná a scénka s rádobytvrďáckým policejním kapitánem mě na pár sekund odstavila z provozu. Škoda jen příliš slapstickového konce, v jisté chvíli jsem byl nahnutý dát Řeznici pět hvězdiček, ale ty mám přeci jen rezervovány na trochu větší pecky. Ale i tak - 80 % ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

A ono by se na to jako na takovou nenáročnou jednohubku asi dalo koukat, i když to žádná velká filmařina není, tak snad i na ty tři hvězdičky by to bylo, na Nancy Travis se koukalo pěkně, ale těch pár posledních minut v hotelu při líbánkách to poslalo úplně do hajzlu. Naprosto chyběla pointa, proč se manželů měla zbavovat Harrietina sestra Rose. Kde se tam najednou vzala...?? A taškařice na střeše už to jen dovršila. Mike Myers mně osobně velmi nesympatický. Při první scéně jsem si myslel, že to má být nějaký gay klub. Zpívané vložky, navíc předabované do češtiny byly taky dost příšerné. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama