Reklama

Reklama

Silent Night

  • USA Silent Night (více)
Trailer 2

Příběh je o tajemné a maskované osobě, oblečené jako Santa Claus, která řádí a zabíjí v malém městečku během vánočních svátků. Na místních policejních sílách je, aby ukončily toto vražedné běsnění. (spitr)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (75)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Začátek Silent Night je hodně slibný a nadějný: Skvělý rozjezd v "áčkovém" scénáristickém i režijním stylu a k tomu vděčná zápletka - vraždící dvoumetrový psychopat v obleku a masce Satana Clause. Tedy vánoční příběh podle mého gusta a já se radoval, že jsem se konečně dočkal nějakého novodobého pětihvězdičkového slasheru. Mé velké nadšení ale vydrželo jen asi půlhodinu, a to do scény s nahatým focením. Prsa modelky sice díky bohům nebyla silikonová, zato kameraman dostal bez varování záchvat padoucnice, čímž naprosto vykurvil jednu z nejlepších scén z celého filmu. A otrávil mi tak úspěšně i celý jeho zbytek, protože jsem od té doby stále čekal, kdy se jeho záchvat bude opakovat, což mi pochopitelně "trochu" bránilo se u filmu bavit a relaxovat. A bohužel jsem se oněch dalších návalů kameramanovy třesavky dočkal ještě několikrát, a to naprosto nepochopitelně, protože spousta ostatních záběrů byla dobrých. Tenhle styl filmování se opravdu někomu líbí?? S rozkoší bych toho kameramanského dobytka prohnal tím krásným velkým žlutým štěpkovačem. A navíc pak ještě ke konci film výrazně ztratí tempo, pohlednost, nápaditost a hravost. A úplně nakonec přijde zpomalené a polopatické vysvětlování, čímž utrpí Clausova do té doby tajemná aureola. Takže z pěti je nakonec jen průměr. Velká škoda tak zmrvené šance na nadprůměrnou zabijačku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy poměrně vtipné, jindy brutální, pak zas slušně ujeté, hlavně ale skrz naskrz průměrné, přičemž po celou stopáž žádnou zázračnou filmařinu hledat nemůžeme. Obětí přibývá, policie jde po špatné stopě, ale tvůrci nezmění ani tempo, ani nedokáží překvapit. Otylý Santa prostě jen chodí sem a tam a občas někoho rozporcuje. Tenhle kousek prostě na Vánoce nenaladí, ale náladu úplně nezkazí. Jak říkám, průměr průměrů, ve kterém se nikdo nepokouší udělat něco jinak, natožpak vést herce. Dva až tři zářezy!! ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čistý slasher je mrtvým hororovým subžánrem a fakt, že někteří fanoušci jsou pro nedostatek konkurence spokojení i s touhle chabou, sterilní, tuctovou vánoční vybíjenou, je tomu dostatečným důkazem. Jeden vraždící Santa, pár nezajímavých vražd, atmosféra nula a neuvěřitelně (!!!) otravná a tupá policistka v hlavní roli. Raději sáhněte po atmosférickém originálu, předloňské vánoční srandě z Finska nebo zapomenutém francouzském hororovém Sám doma. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa počas vianočných sviatkov v jednom malom mestečku, kde práve muž v kostýme Santa Clausa začal s brutálnymi vraždami, ktorých počet stále narastá a tak polícia a obzvlášť zástupkyňa šerifa musia urobiť všetko preto, aby ho odhalili a konečne zastavili. So spracovaním som nadmieru spokojný, tomuto hovorím úplne ideálny slasher so všetkým, čo k tomu patrí a navyše v primeranej kvalite jednotlivých zložiek. O nejakom dynamickejšom tempe sa síce až tak moc hovoriť nedá, väčšinu času je to skôr také voľnejšie, no nepovažujem to za zápor. Spočiatku sa mi páčilo vytváranie atmosféry mestečka, v ktorom každý pozná každého a vystačia si aj bez cudzej pomoci, slušne to oboznamuje s viacerými postavami, ktoré tu majú svoje miesto, nájde sa tu viacero zaujímavých dialógov, v poslednej tretine to už aj dobre vygraduje a nesklamal ma ani úplný záver, som veľmi spokojný, v rámci tohto subžánru už prakticky ani viac nepotrebujem. Veľkým plusom je samozrejme celá tá atmosféra vianoc a prekvapila ma aj na americké pomery až moc výrazná nekompromisnosť, toto ma veľmi potešilo. Samotných hororových scén je tu priemerné množstvo a som s nimi spokojný. Prvú hodinu sa nejaká likvidácia nájde len občas, ich počet výrazne narastie hlavne až v tej záverečnej tretine, síce nie sú až tak nápadité a viaceré ani nie sú úplne v obraze, ale aj tak sú vydarené, v rámci žánru sa rozhodne jedná o slušný nadpriemer, jednotlivé gore efekty sú výborné a celé to pôsobí príjemne drsne. Najviac ma zaujala kompletná deštrukcia hlavy alebo scéna v kostole, no tých dobrých je tu viac. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, poteší pár známych tvárí, Jaime King v hlavnej úlohe, opäť výborný Malcolm McDowell, ale zaujalo ma tu plno postáv, takže si ani nemám na čo sťažovať. Chválim aj postavu zabijaka, síce maska mohla byť aj o niečo lepšia, ale to je to jediné, rešpekt si získať vie, používa slušný výber náčinia, potešila ma hlavne sekera alebo aj plameňomet a zaujalo ma aj, že si väčšinu času vyberá len hriešnikov, slušných ľudí naopak odmeňuje, toto bol dobrý nápad. Réžia a technická stránka sú vydarené, hlavne kvalitný vizuál. Konečne zase nejaký kvalitný slasher, síce niektoré hororové subžánre mám radšej, ale aj nejaký dobrý slasher vždy poteší a tento patrí medzi tie najlepšie za dlhé roky. Má dobrý scenár, vizuál, postavy, zabijaka, efekty a aj jednotlivé hororové situácie, viac si už takmer ani nemôžem priať. 75% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Takmer famózna vyvražďovačka. Najlepší diel série Silnet Night, Deadly Night a aj najlepší vianočný slasher celkovo. Dialógy občas nepríjemne zašuštia papierom, ale mordy sú perfektné, je ich veľa a sú v priebehu celého filmu. Režisér už v EXPERIMENT: ZOMBIE ukázal svoj talent, teraz konečne natočil film, ktorý má hlavu aj pätu a výborne využíva trademarky pôvodného filmu i moderné postupy... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Film je částečně inspirován skutečným masakrem na Štědrý den roku 2008 v Covinu v Los Angeles. Bruce Jeffrey Pardo ve svém obleku Santy zavraždil 9 lidí. (Mrs.Blue)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskom meste Winnipeg. Natáčanie sa uskutočnilo v máji 2012. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama