Reklama

Reklama

Daimadžin

  • Japonsko 大魔神 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Samuraj z kdysi mírumilovné vesnice byl zavražděn jedním ze svých lidí, který se poté stává vládcem vesnice místo něj. Děti zavražděného prchají do lesů, kde se ukrývají u ohromné socha Daimajina, boha jejich vesnice. Po deseti letech tyranie ze strany nového vladaře se zoufalí vesničané ke svému bohu obracejí a prosí jej, aby povstal a zachránil je před krutovládou. (Israha)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (6)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ve své době v Japonsku kult. Moc nerozumím čtyřhvězdičkovému zařazení tohoto titulu na www.badmovies.org Není zde nic směšného, chtěně, ani nechtěně, jde o podprůměrný a ne příliš zajímavý fantaskní příběh, kde se - stručně řečeno – oživlá obří kamenná socha Daimajin mstí krutým a hamižným šlechticům za příkoří na bezbranném poddaném lidu. Samotná msta se odehrává v posledních 15 minutách, kdy herec v roli Daimajina chodí navlečený do kostýmu, s maskou na tváři a „godzillovsky“ boří samurajský palác. Efekt velikosti je vytvářen pouze kamerou z podhledu, interakce s okolím téměř neexistuje, ale překvapivě to vypadá celkem uvěřitelně, ale jinak toho film nemá moc co nabídnout. Za zmínku pak stojí snad jen smrt hlavního záporáka, kterého Daimajin přibije masivním hřebem na zeď, jak motýla do herbáře. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

´´Kaiju´´? Sotva. Epická prechádzka po Japonsku je okresaná na plus mínus 5 minút a zasadená do jednej dekorácie. Vizuálne výživné ( výprava, kostýmy, triky ), ale podobne výživné aj na poobedňajší šlofík. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Daimajin“ je docela zajímavým příspěvkem z hlediska mytologie japonských kaiju filmů, ale nejedná se o natolik přínosný snímek z hlediska jeho kvalit. Zdlouhavá sekvence o tom, jak se lidé mají špatně a k čemu by to následně mohlo vést, může místy nudit, a bohužel ani ta část, na kterou se tolik čeká, na útok monstra, respektive obří sochy, není ta úchvatná, jak by si divák přál. Pro milovníky kaiju filmů je to však příspěvek, který by se neměl vynechat, alespoň pro jeho znalost. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nečakane! Prvá časť Daimadžina, boha hory, bola najlepšia. Snímka v sebe obsahovala, slušný príbeh, bez béčkoidných výťažkov (vynikajúce herecké výkony, kostýmy atď) a kvalitné špeciálne efekty, kde bolo vidieť, že rôzne dobové neduhy (efekty tej dobe neboli nič extra) dokázali perfektne zakryť. V tom období to musela byť v kine bomba a BR kópia na mojom projektore veru tiež nebola najhoršia. Obrovský démon hôr sa tu síce objaví až niekedy v posledných pätnástich minútach, no ten hype čo tvorcovia okolo jeho príchodu narobili, a spúšť čo potom vykonal, vykompenzovalo hodinu čistej drámy bez neho. Samurajské boje boli tiež slušne nakrútené. Snímka ma celkom prekvapila. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Čekání hodinu deset na monstrum jak na Godota. Vrcholně mizerné herecké výkony ochucené hystericky sociální notou naroubovanou do středověku. Úplně jak u nás za stalinismu "historické" filmy. Tklivé tóny působí jak ukolébavka. Nějak se snažím ospravedlnit si tu jednu hvězdu, sám nevím.... Možná za samotného Daimajina, ale škoda, že ho dali do tak špatného filmu. Dva sequely si nejspíš nechám ujít. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama