Reklama

Reklama

Když byl Alex malý, jeho matka se pomátla, otec ji zastřelil a oba syny dal k adopci a zařídil to tak, aby se od sebe navždy oddělili a nikdy spolu nepřišli v příštích letech do styku. Nyní Alex vyrostl a začíná mít podivné schopnosti. Dokáže si velmi rychle zapamatovat různé věci, učit se, přečíst knihu, či naučit se hrát za pár dní šachy jako ten největší profík na světě. Už odmalička tuto svou schopnost budoval. Vždy, když ležel v posteli, zadíval se na zdi na určitý bod a soustředil se, tím se přenesl do jiného světa. Jenže tohle jeho nadání obnáší i plno zlého, strašně ho bolí hlava a začíná být ze všeho zmatený. Jeho přítel mu doporučí dobrou psycholožku a od té doby ji Alex navštěvuje. Jeho problémy se tím však nevyřeší. Jeho stav se zhoršuje a on si začíná myslet, že jeho život teď ovládá samotné zlo. Navíc se začíná bát toho, že skončí jako jeho matka! (Ssimca)

(více)

Recenze (8)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Alex Borden(Christopher Denham) je zvláštní mladý muž. Poslední dobou získal schopnost rychle se učit a pamatovat si všechno co přečte. Jediné co si ze své minulosti pamatuje, že jednoho dne jeho a staršího bratra vytáhl otec uprostřed noci z postele a rychle s nimi utíkal z domu. Když uviděl svou matku, která se začala chovat "divně" a chtěla je všechny zabít pochopil, že s jeho rodinou není něco v pořádku. O několik let později, potom co byl dán k adopci a oddělen od bratra se začíná i on chovat divně a stávají se mu neskutečné věci. Během dne se dokáže naučit všechny šachové varianty a přehraje i mistra šachu v místním parku. Jednou omdlí a probudí se až v nemocnici, kde je podroben testům a je u něj zjištěna zvláštní anomálie, díky které je jeho paměť a schopnosti mozku mimo lidské možnosti. Když potom spí a zdá se mu sen o nestvůře, sám nedokáže pochopit jak ta samá nestvůra mohla v tu samou dobu zabít doktora, který ho ošetřoval... Tohle je ve zkratce děj, poměrně zajímavého horroru. Snad jsem neprozradil mnoho. Herci jsou zde povětšinou neznámí, možná až na malé cameo Udo Kiera. Film slušně buduje atmosféru, která v pár okamžicích překvapí svou kvalitou. Ve výsledku však nejde o žádný zázračný film, ale o dobře odvedenou práci. Rozhodně stojí za podívání pro každého koho zajímá kam se poděl jeho bratr a kde všude je možno vidět ďábla. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabé tři hvězdy za poslední půlhodinu, kdy to konečně začalo nějak fungovat a být napínavé. Ale ta první hodina, s variacemi na film Fenomén, byla nudná, napětí špatně stavěné, náznaky až směšné. Za tu první hodinu bych sotva dal jednu hvězdičku. No a závěr je skutečně ubohý, takže celkem dvě hvězdy. ()

Ridick odpad!

všechny recenze uživatele

tak toto bolo nieco odporne. takato slamastika sa len tak nevidi. uz ten pribeh je humus a humus je tiez vsetko naokolo. no nemam slov, zbytocne vyhodenych 90 min. 0% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Spatna  a podpriemerna podivana, napatie nefunguje, herecke vykony slabe .. az posledna polhodina trochu potiahla film, tak dam obiede  35 % ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nuda, okukana nuda a este raz prevarena nuda. Nechapem na co taketo filmy este niekto toci. Kebyze sa aspon nieco tvorcovia snazia urobit originalne... ()

pijavica odpad!

všechny recenze uživatele

...no teda...nevhodnejšie použitie "Ave Maria" som tuším ešte nezažil...a to je vskutku jediné, čím dokáže tento film zaujať. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol slaby horor,ale obcas v nom aj bolo napatie, ale nie moc hororovych scen. Najviac sa mi pacili uvodne titulky, ktore boli znazornene takym elektrizujucim vzhladom:) Co mozem vyzdvihnut bol akurat dobry uvod, ako otec zabil svoju zenu do hlavy. Aj to pekne ukazali. Aj scena v kostole s knazom sa dala skuknut a to by aj asi bolo vsetko, co sa tyka hororovych prvkov. Cely dej filmu sa vlecie nudnym tempom a spracovanie netvora zas nebolo take super, aby som sa ho musel bat. A nakoniec ani ten netvor neexistoval, to si len myslel ten magor vo filme co chodil ku psychiatricke nech mu pomoze sa oslobodit od nocnych mor. Alebo nie?? Hmmm..... Mozno aj existoval ten netvor s prasacim rypakom ,, he he ()

Reklama

Reklama