Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počátku května 1864, za občanské války Severu proti Jihu, uvízne v oblasti zvané Divočina jedna z hlídek michiganské kavalerie. Jejím členem je i mladý voják Unie Jim Rabb. Při jedné z divokých přestřelek Jimova milovaná klisna přivede nečekaně na svět okouzlující nevinné hříbě. Jim dostane příkaz zastřelit ho, ale rozkaz odmítne splnit. Přestože koník svým chováním může ohrozit bezpečí jednotky, vojáci časem začnou věřit, že jim přináší štěstí v boji. Pak ale hříbě i s klisnou ukradne nepřátelský voják a Jim se dá do jeho pronásledování... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

genetique 

všechny recenze uživatele

Láska k zvieraťu počas nemilosrdných bojov občianskej vojny. Príbeh citlivý a milý, nápad nesporne originálny, film však svojim neprehryznuteľným televíznym spracovaním dopláca stratou kvality. Príbeh, v ktorom vás miestami zarazí a dojme krutá tragickosť osudov postáv a zvierat, inokedy prekvapí nárast v napätí a atmosfére, inokedy zas poteší priam detské, či rodinné ladenie rozprávania, no dokopy tieto formy dávajú nie vždy celistvý, často zmätený dojem z filmu. Zobrazované prejavy ľudskosti sú na mnohých miestach neprehliadnuteľne nadnesené a v daných situáciách len málo pravdepodobné. 70%. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Já jsem se těšil na film Hříbě, ale dostal jsem film Občanská válka. Ano slušný TV film, ale přece jen tady by mělo jít především o hříbě. Z povídky Michaila Šolochova, děj přenesen do Ameriky, ale od režisérky ruského původu bych očekával hlubší příběh než jen soustředit se na samotný závěr. Originál Žerebjonok (1959), je nesrovnatelně lepší. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek o vojácích Severu a jejich maskotovi - hříběti, které v drsných mužích vyvolává emoce, stesk po domově, zkrátka vzbuzuje lidskost v krutých podmínkách války. Příběh má sice jednoho hlavního hrdinu, mladého Jima Rabba, věnuje se však většímu množství postav, ukazuje různé člověčí přednosti i zápory, snaží se nebýt černobílý. TV produkce je bohužel znát, jistě by nezaškodil vyšší rozpočet a kvalitnější režisér, co by z tématu dokázal vytřískat více emocí. Takhle je výsledek poněkud rozpačitý, příběh úplně nedrží pohromadě. Velmi chválím závěr, pro jednou sympatické překvapení, žádný cukříček;-). 65% ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná drsná romantika, kdy chlapi byli ještě chlapi, pro někoho syrová výpověď o určité části americké historie, kdy chlapi/vojáci nebyli jen neprůstřelní hrdinové, ale lidé z masa a kostí, některří strašpytlové, jiní maskující svou nervozitu a strach drsným chlapáctvím. Film je i mladém vojákovi, který se, nekdy v nejistotě, někdy přímo uprostřed bitvy snaží za každou cenu uchránit hříbě, které se postupně stává jakýmsi maskotem celé jednotky. Ve filmu je ovšem řada emotivně velice silných scén (produkce Hallmarku), zejména ta finální s hříbětem v divoké řece je ... no hodně mě dostala. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa aspoň na nejaký slabší odvar Spielbergovho filmu War horse, ale na moje prekvapenie malé žriebä nedostáva ani zďaleka toľko priestoru ako sľubuje názov. Je skôr iba akýmsi talizmanom a maskotom jednotky Únie, ktorá vo vojne Sever proti Juhu blúdi lesmi. Občas sa nepriateľské strany stretnú, ale akcia je dosť zle a neprehľadne zostrihaná. Film je silnejší skôr v komornejších momentoch, napríklad v rozhovore s postreleným nepriateľským vojakom a scéne jeho pohrebu. Keďže je to tv film nebudem veľmi kritizovať. Film v rámci možností ponúka príbeh, ktorý sa určite dal vyrozprávať lepšie, ale určite neurazí. 60%. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama