Reklama

Reklama

Pani Wilberforceová je výstredná stará dáma, u ktorej si prenajme priestor pätica hudobníkov, aby mala potrebný pokoj na skúšanie. Netuší, že domnelí členovia sláčikového kvinteta sú v skutočnosti zločinci, ktorí plánujú ďalšiu lúpež... (STV)

Recenze (81)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Celkem se tomu divím, ale ve srovnání s remakem bratří Coenů to u mě originální Ladykillers prohráli. Ne že by film nebyl zábavný, ne že by Alec Guinnes ultrasllizkého gangstera neztvárnil dobře, ne že by ostatní herci hráli špatně (nejvíce mě, sorry pane Sellers, bavil Herbert Lom, jehož vrahounský pohled je prostě jedinečný) a ne že by stařenka nebyla na zabití... Jen jsem se zkrátka smál méně než jsem čekal. Dost možná za to ovšem mohl i otřesný televizní dabing vyrobený v TV Nova, což připouštím. Film si nicméně čtyři hvězdy zaslouží. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie. Vtipná, řádně absurdní a černá zápletka, dobré dialogy, dobré herecké výkony. Ale je to hodně starý kus a je to poznat. Je to věc osobního vkusu; někdo na taková díla asi nedá dopustit, ale mně to připadalo přece jen poněkud rozvleklé. Film určitě stojí za remake, ale ten od bratří Coenů by se mi asi nelíbil. Není nutné příběh významně přepisovat, stačí ho trochu svižněji převyprávět. ()

Reklama

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Často se mi nestává, že přesně co od filmu zpočátku očekávám, nakonec dostanu. Slibná anglická krimi komedie lákající na "nostalgickou" atmosféru, herecká ese a absudní konfrontace lupičské bandy. Ale ne úplně každý vyčnívá, např. Peter Sellers tu odvádí na můj vkus jen "standardní" práci a je spíše do počtu. Má sice i světlejší chvilky, nicméně takový Alec Guinness je jiná káva. Scénář není nejhorší, ale nelze čekat výbuchy smíchu, vzhledem k suchopárnému přednesu (nejen díky paní domácí), tudíž masivní salvy pouze sporadicky. Film to není špatný ani zbytečný, spíše oddechový a možná v mnoha případech jednorázový, pokud si člověk nenajde nějaké památné momenty. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie, jejíž druhá část se mi líbila více. Komedie není postavená na P. Sellersovi, jako třeba "panteři", ale všichni herci jsou skvělí. Přestože zahrála paní Rosůlková výborně otravnou paní domácí ve Čtyřech vraždách, je stále oproti paní Wilberforceová slabý odvar. Ta byla na "zabití" už od prvních scén. Pobavil jsem se dobře. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pan pofesor by klidně mohl být nějakým psychopatem. Ten jeho obličej tomu přímo nahrával. Takový ksichtík se jen tak nevídí. Ta stará roztomilá dáma mi pořád připomínala další roztomilou stařenku z filmu Baba na zabití. Peter Sellers mi přišel úplně nevyužitý. Škoda. Kdybych se na něj přímo nezaměřila, tak bych ho přehlédla jako krajinu. Očekávala jsem mnohem více živelnosti a té se mi nedostalo. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (11)

  • Řada exteriérových scén se natáčela v areálu starého nádraží na Kings Cross. [Zdroj: Zdeněk Bauer - kniha Herbert Lom, nejslavnější český herec na světě] (mar48)
  • Jedná se o první filmovou spolupráci Petera Sellerse a Aleca Guinesse, kterého Peter nesmírně obdivoval. (Pavlínka9)
  • Peter Sellers mimo jiné namluvil také hlasy papoušků paní Wilberforceové. (venus)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama