Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Young-bin a Ha-mi se potkali díky SMS zprávě poslané na špatné číslo, což je pro snílka, jakým je Ha-mi, osudovým znamením – ti dva musí být spolu! Jenže jak vydržet s klukem, který má krevní skupinu B, což by ho podle Ha-miny spolubydlící (vedoucí seznamku, která dává dohromady lidi podle padnoucích krevních skupin) mělo předurčovat k energické a spontánní povaze, ale také k neskutečné nespolehlivosti a snaze zneužívat ostatní? Navíc Ha-mi je skupina A, což je typ k B-čku se nehodící – její naivita je totiž dokonalým útočištěm pro kluka s B-čkem, a výsledek je tak předem jasný. B-čko si užívá a A-čko trpí,… ale někdy si to užívá taky. Jak dopadne tenhle nesourodý vztah? (Natascha)

(více)

Recenze (20)

May 

všechny recenze uživatele

Typická jihokorejská romantická komedie, která podává čistou zábavu pro komerční společnost, kterou si lidé žádají, jakou lidé milují, ovšem tentokrát se nedostavila smršť emocí, jak mnozí včetně mě očekávali - možná za to může nezkušený režisér, možná je to tím samým režisérem coby nezkušeným scénáristou. Vsadím se, že minimálně 60% všech (zejména mužů), co My Boyfriend is Type-B uvidí, si budou lámat hlavu nad ne vždy zcela pochopitelném jednáním hlavních hrdinů: Yeong-Min je egoistický flákač, který mazaně využívá všechny kolem sebe, jen aby si zachoval svou umělou prestiž a člověk se nestačí divit, jak je možné, že mu to všechno prochází bez jakýchkoliv vedlejších účinků, zatímco Ha-Mi je naivní studentka, co touží po lásce, a protože věří, že Yeong-Min je její láska osudová, žádný skřípot v jejich vztahu nevidí a při pochybách, zda skutečně o lásku jde, stačí jediné vlídné slovo z jeho strany a celá se znovu ponoří zpátky do své zamilovanosti. Otázka Proč s ním pořád je, když se chová takhle? tu bije do očí od začátku do konce a u většíny dost možná negativně ovlivní celý pohled na věc, což je podle mě veliká škoda, protože B-hyeong je podle mě film, který si zaslouží snahu pochopit korejské vnímání citů, a jehož titulní dvojice zazářila v loňském roce v televizním seriálu Nangrang sibpalse, díky kterému si získala publikum a záhy se stala jedním z nejžádanějších filmových párů v Jižní Koreji. _________________O tri roky pozdeji: Je uzasne, jak kvalitu filmu dokaze proverit cas. Existuje spousta krasnych filmu, u kterych je jejich hodnota a kvalita citit, pak jsou filmy jako je napriklad B-hyeong, ktery neni nicim extra vyjimecnym, ale prave to, ze je koukatelny vicekrat za sebou a s lety nabira na kvalitach, ho stavi daleko vys nez spoustu ostatnich, na ktere se clovek podiva jednou, jasa a tim jejich slava pohasina. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerná romantická komédia z juhokórejskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o dievčati, ktoré čaká na svoju lásku a verí, že ju jej prinesie osud a tak keď raz omylom dostane správu na mobil a navyše sa s mladíkom aj hneď zrazí, verí, že osud zasiahol, lenže on má krvnú skupinu B a to podľa jej priateľky znamená, že ich vzťah nemôže fungovať. Ale oni dvaja si k sebe aj tak nachádzajú cestu, no ich vzťah čaká aj mnoho problémov. Spracovanie ma ale dosť sklamalo, film má na juhokórejské pomery až príliš krátku dĺžku, ale napriek tomu film pôsobí dlhší, ako v skutočnosti je, hlavne celá prvá polovica mi moc nesadla, celé to pôsobí tak neprirodzene, až nudne, vôbec ma dej nedokázal aspoň trochu vtiahnuť a ich vzťahu som vôbec nedokázal fandiť, čo je teda v tomto žánri veľký problém. Ale našťastie druhá polovica dojem vylepšuje, síce to stále nie je nič výnimočné, ale už to pôsobí svižnejšie, nájde sa tu viacero zaujímavých situácií a celkovo je to už lepšie. Ale hlavným záporom filmu je to, že ani jeden z dvojice hlavných žánrov moc nefunguje. Čo sa týka komédie, tak tu sú asi dve situácie, ktoré stoja aspoň za mierne pousmiatie, inak žiadny lepší humor tu nie je, ale našťastie ani ničím nepreháňa a nezachádza do trápnosti, takže neurazí. No horšie je na tom romantika, ktorá má pre mňa nulovú hodnotu. Toto je doteraz ten najhorší vzťah, s akým som sa doteraz pri ázijských filmoch stretol, ešte postava dievčaťa je bez väčších problémov, ale jej nový priateľ mi vadil takmer neustále, povahou, nelogickými zmenami správania, keď je chvíľu dominantný a už čoskoro takmer otrokom, ale aj všetkým ostatným. Ale našťastie som si už na neho v druhej polovici aspoň zvykol, keď už nič viac. Herecké obsadenie nie je zlé, Han Ji-Hye síce nemá na tie najlepšie klasičky žánru, napríklad Ha Ji-Won by úroveň filmu zvýšila, ale aj tak mi celkom sadla, či už herecky, alebo aj úlohou, jej filmový priateľ Lee Dong-Geon to síce tiež zahral dobre, takže proti nemu ako hercovi tu nič nemám, ale ako som spomínal, jeho postava mi vadila takmer stále. Ale tých pár vedľajších postáv, ako napríklad Shin Yi v úlohe jej priateľky poteší. Réžia a technickí stránka sa mi páčia, tento štýl mám v tomto žánri rád. My boyfriend is type- B je jeden z najhorších juhokórejských filmov, aké som zatiaľ videl, nebyť druhej polovice, tak by som hodnotil horšie, ale nakoniec to na ten priemer stačí, stále sa tu nájde mnoho prvkov, ktoré mám rád, hlavne tie klasické herecké výkony tohto žánru, ktoré si ma získali, ale aj iné. 55% ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Korejská romantická komedie, co se dá ještě čekat. :) Přesto, když srovnám s ostatními korejskými filmy podobného žánru, které jsem zatím viděla, je patrný velký rozdíl. Zprvé, je tu vcelku zajímavý nápad s krevními skupinami. A nové nápady, i když nejsou příliš inteligentní, vždycky film aspoň trošku okoření (a toto koření u opakujících se témat jiných filmů často chybí). Zadruhé, netypický charakter hlavní mužské postavy - sobecký Young-bin, který se nikdy neohlíží na druhé, i když jde o jeho přítelkyni. Na jednu stranu nás takový charakter může rozčílit a nechápeme, jak s někým takovým může jeho přítelkyně Ha-mi vydržet a donekonečna jeho příšerné chování omlouvat... na druhou stranu právě tohle film oživilo, nemluvě o dalších zajímavých charakterech kamarádek Ha-mi, které nebyly pouze stejné figurky, ale každá z nich byla jiná (můžeme si povšimnout i toho různého stylu v oblékání u každé z nich, které značí jejich charakter)... Ve výsledku pak "My boyfriend is type-B" byl překvapivě propracovaný a hlavně svižný a roztomilý film, u kterého se nenudíme. Právě naopak, já osobně jsem se mnohokrát zasmála vtipnosti některých scén a kdybych se bavila ještě o něco více, mohl by to tento film skutečně dotáhnout i na pětihvězdičkové hodnocení. Se svým nynějším hodnocením na CSFD se mi zdá bohužel nedoceněný. ~(4,2)~ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jedna z najvydarenejších kórejských romantických komédií, ktorá si výborne poradila i s tradičnými uplakanými scénami, ktorými kórejci často nechtiac zabijú sľubne rozbehnutý film. Stačí povedať, že niečo spadlo do oka...Komédia založená na princípe triedenia ľudí podľa krvnej skupiny svoju tému dokonale využila. (Dva dni po filme som skutočne na internete natrafil na článok, ktorí takto triedi ľudí). Vtipných scén je tu požehnane, takmer neustále som sa usmieval. Ak máte krvnú skupinu B, tak máte o dôvod navyše si film pozrieť. Ja bohuprisahám neviem akú krvnú skupinu mám, ale bavil som sa na všetkých. Tam kde to má byť romantika, to romantika je a s humorom je to rovnako. V danom žánri nemám čo vytknúť a tento kórejský zástupca robí tomuto žánru česť všade tam, kde ho Hollywood každoročne a opakovane zabíja. Príjemný a ideálny film vo dvojici. 90%. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Přiznám se; v poslední době mám velkou slabost pro korejské romantické filmy. Dokáží mě dojmout, vykoulet na tváři slzu, rozesmát a na konci filmu zanechat příjemný pocit. Nedělám si příliš velké iluze: stejně jako jsou kvalitní a nekvalitní filmy té naší (řekněme) euro-americké civilizace, tak jsou kvalitní a nekvalitní filmy od korejských tvůrců. Jejich klišé jsme však naštěstí ještě příliš neprokoukli a jejich atmosféra je pro nás často natolik netradiční, že stojí přinejmenším za zkouknutí. B-HYEONG NAMJA CHINGU si však zaslouží naši zvýšenou pozornost oprávněně. Nejedná se sice o žádnou extrapecku, snímek je navíc určen především divákům preferujícím mainstream a komerčněji laděné snímky, ale přesto jde o krásný romantický film. Shrnuto a podtrženo: Snímek oproti YEOPGIJEOGIN GEUNYEO, kde mají pohlaví prohozené role (tím více drzým je pro tentokrát muž), nabízí kvalitní romanticky laděnou zábavu plnou dojetí i humoru. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama