Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vesmírná loď Pegas objeví ve vesmíru loď Černých poutníků, obávaných vesmírných nájezdníků. V lodi však naleznou pouze mimozemského archeologa Gromoseku a černou skříňku, která ukáže poslední minuty původní posádky. Jeden z poutníků rozbil fialovou kouli, ve které byl virus nenávisti. Tento virus okamžitě všechny nakazil a výsledkem byla válka všech proti všem. Později vyjde najevo, že Černí poutníci kdysi v minulosti umístili podobnou fialovou kouli na Zemi s tím, že exploduje v okamžiku, kdy se jejich loď k planetě znovu přiblíží. Pegas se spěšně vrací k Zemi a část její posádky - Alisja Selezňova a archeolog Gromoseka se vydávají do minulosti najít přesné místo umístění nebezpečné fialové koule a zneškodnit ji. Vydatně jim pomáhají pohádkové postavy, jež onu dávnou minulost Země obývají. (Erasmus)

(více)

Recenze (3)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal ohodnotiť formálnu stránku filmu ( triky, výprava ) bolo by to takmer za 5 ( teda aspoň s prihliadnutím na dobu a pôvod vzniku filmu ). Lenže burácajúca vizuálna podoba tohto diela, brutálne koliduje so zaspatým režijným prevedením ( a celkovo nudným scenárom ). ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Přestože scénař k filmu psal přímo autor knižních předloh, známých příběhů o Alence, Kir Bulyčev, došlo u některých postav k dost podstatným změnám, které mi vadily, protože knihy o Alence mám opravdu rád. Zejména Hromburác (Gromozenko), který má v originále sedm očí a chapadla, zde vypadá jako lev z Čaroděje ze země Oz a vousatý skeptický mechanik Zelený je ve filmu melancholickým kapitánem vesmírné lodi. Příběh samotný je jednoduchý, možná až příliš, ale to by se dalo zkousnout. Po výborné první polovině ale nastal totální kvalitativní zlom a celá pozemská linie mě zklamala. Nicméně některé scénky si budu pamatovat hodně dlouho - situace, kdy Hromburác dělá z Kostěje Nesmrtelného (ten by taky zasloužil bližší rozbor), Baby Jagy, Lidojeda a Konějeda (?) vegetariány byla z kategorie aboslutní WTF. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tak som si dal aj druhú hranú adaptáciu Bulyčova, veď Fialová Guľa bola prvá vec čo som kedy čítal keď som sa naučil čítať, takže zvedavosť nepustí. Samozrejme že to celé muselo byť prispôsobené vtedajším technickým možnostiam sovietskych filmárov. Ako prvý to odsral Hromobuch, mimozemský archeológ ktorý by podľa popisu z knihy mal vyzerať ako ozruta so sloními nohami, ôsmymi chápadlami, neviemkoľkými očami a žraločími zubami. Ťažké na stvárnenie, to by tvorcovia nezvládli a tak proste navliekli toho tlsťocha do veľkého kabátu, prilepili mu bujarú parochňu a mocné kotlety a bolo hotovo. Aspoň že mal štyry ruky. Z bludnej planéty je tu taký vydlabaný asteroid a vesmírne plavidlá ktoré sú k videniu pripomínajú všetko možné od kelímku od jogurtu cez odšťavovač na citrón až po vajce na trvrdo. Po prenesení deja strojom času do minulosti uvidíme pár srandovných bábok simulujúcich nejakú tú rozprávkovú faunu ( zvlášť to lietajúce čudo s trúbou miesto nosa ), ale hlavne mongoloidné zbojnícke kvarteto v zložení Kostej, Ľudožrút, Koňožrút a Baba Jaga. Táto partia nemtavých vagabundov teda stojí za pohľad. Hlavne ten Koňožrút má taký úprimne retardovaný výraz že človek má chuť si ho adoptovať. Scéna keď ich hromobuch učí žrať mrkvu ma slušne pobavila. Čarodejník Ooch sa ukáže tiež, scény s lietajúcim kobercom sú trikovo najpodarenejšie z filmu. Len škoda že emzácky bastardi tam nemučili a neopekali si trpaslíkov tak ako v knihe, ale ono je tu toho samozrejme vynechaného veľa a v konečníkovom dôsledku to potom celé pôsobí príliš hrrr a skratkovito. V podstate opačný extrém oproti predchádzajúcim rozťahaným Hosťom z Budúcnosti. No, hlavná hrdinka Alica je tá istá, akurát má o pár rokov viacej čo jej rozhodne prospelo a dá sa jej viac veriť. Mali by to skúsiť natočiť dnes keď už rusi dokážu ponúknuť efekty na hollywoodskej úrovni. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama