Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Saul Benjamin (Dudley Moore) "zdědí" Chloe Allenovou (Elizabeth McGovernová) jako pacientku poté, co její psychiatr náhle zemřel. Ačkoliv je Saul ženatý a jakýkoliv romantický vztah s pacientkou je v rozporu s jeho profesním krédem, Chloe ho okouzlí natolik, že se jí stane doslova posedlý. Podobně, jako to pozoroval u mnoha svých pacientů, trpí vášní zaměřenou pouze na jeden cíl. Mystické zjevení doktora Sigmunda Freuda (Alec Guinness) potvrdí, že Saul je skutečně obětí toho, co je profesionálně známé jako protipřenos (reakce psychoterapeuta na jeho pacienta, jak vědomé, tak nevědomé). I když Saul s tímto problémem bojuje, nemůže si udržet potřebný profesionální odstup a nešťastně mladou dámu následuje do jejího světa - světa divadla (kde je ona také romanticky pronásledována filmovou hvězdou), do jejího bytu (poté, co si "vypůjčil" její klíče, když si u něj v kanceláři zapomněla kabelku) a do její ložnice (kde zjistí, že ona po něm touží stejně, jako on po ní). To vše donutí Saula vyhledat psychiatrickou pomoc sám pro sebe... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dudleyho mám zakomponovaného, ako skvelého komika, ktorý neraz zaťal do živého. V tejto rom-com, sa viditeľne skôr nudí a svoj talent nedáva najavo. 80. roky pre neho neboli veľmi úspešné a natočil mnoho finančných prepadákov, väčšinou to nebol jeho chybou. V tomto prípade, si ale myslím opak. ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie popisuje příběh newyorského psychiatra, který se zamiluje do své krásné pacientky. Celkem sympatický milostný příběh, mnoho dobrého humoru a vtipné gagy. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama