Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Han22 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák, který perfektně zapadá do seriálové podoby. Přestože využívá asi nejznámějšího záporáka ze Batmanovského světa Jokera, nabízí plnohodnotný příběh, který by se bez Jokera klidně obešel a kterému nechybí nic z toho co dělalo seriál výborným - skvělé postavy, výborná akce a konečně i trochu nahlédnutí do Batmanovské minulosti. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Temný komiksový animák, který nakope do zadku všechny Schumacherovi bradavky. Někdo tu říká, že animace je zastaralá. Mě se naopak líbí než třeba u mnohem mladšího Iron Mana, kde se to moderní animací hemží. Během nadupaných 76 minut se dovíme o vzniku Batmana, jeho velké lásce a i vidíme jak se stane Gothamským štvancem. Jestli by Nolan koukl na tento animák měl by radost. Radost by měl i Burton. Takhle skvěle vykreslený Gotham, komiks a atmosféra se u animáku nevidí. Btw. dabing se opravdu povedl (Jokera si pan mistr Přeučil vychutnával). ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Adaptácia komiksu Batman: Year Two o tajomnom zabijakovi zločincov, ktorého prítomnosť núti Batmana spomínať na svoje začiatky. Po stránke príbehu vynikajúce, animácia je ale paradoxne o niečo horšia ako v prípade Batman: The Animated Series (o záverečnej disneyovskej sladkej pesničke ani radšej viac nepíšem). Joker má tú skvelú rolu, škoda, že sa tu nezmestila aj jeho premena z grázla na klaunského princa zločinu (táto scéna je veľmi skrátene až v New Adventures). Futuristický a následne rozpadnutý World's fair bol fantastický! ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Bruce Wayne zažíva ťažké dni, keďže jeho maska ho nechráni pred citmi, a objavuje sa aj nový nepriateľ, ktorého si Gotham mýli za „oplášteného križiaka“. Tento film je zaujímavý, keďže sa v menších flashbackoch snaží odokryť minulosť Bruce Wayna a jeho začiatky ako bojovníka proti zločinu. Najviac ma potešilo klasické zobrazenie Batmana, známe zo seriálov z roku ´92. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Musím dát 5, skvělá atmosféra, zajimavý příběh prosycený zajímavými flashbacky (občas sice trochu příliš se podobající normálnímu ději, ale naštěstí je to vždycky nakonec odděleno a ukončeno tak, aby byl vidět ten přechod), dobré akční scény, zajimavá dilemata a super soundtrack ve stylu Elfmana - to vše funguje v zobrazení Gothamu perfektně. Má to přídech tajemna ve scénách se smrtí, ale hlavně - má to Jokera. Sice samotné finále se mi tak úplně nezamlouvalo, Hamillovo ztvárnění maniaka s věčným úsměvem (hlavně tedy hlas) je však něco neuvěřitelného. To je také jediný důležitý bod, který pak chyběl v Batman vs Red Hood. John DiMagio má bezesporu taky šílený hlas, ale na Marka prostě nemá nikdo. Díky němu bych přidal i dva hvězdy, což by ve výsledku asi bylo spíše 6 než 5 :) PS: takhle nějak bych si představoval Gotham pasoucí po Batmanovi.. Uvidíme ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Snímek měl být původně uveden rovnou na video, avšak studio Warner Bros. se rozhodlo poslat jej do kin a rozpočet navýšit na 6 milionů amerických dolarů, nicméně zanedbaná reklamní kampaň způsobila, že film v pokladnách kin pohořel a vydělal pouhých 5,8 milionů dolarů – snímek se zaplatil až z prodejů na video. (fiLLthe3DD)
  • Vo filme na chvíľu vidíme spis o Jokerovi, v ktorom je napísané jeho skutočné meno, Jack Napier. Ide o priamy odkaz na Burtonov film Batman z roku 1989, kde sa Joker stvárnený Jackom Nicholsonom volal civilným menom rovnako. V komiksoch ani ostatných filmoch sa jeho pravá totožnosť nikdy neprezradila. Treba však dodať, že v animovanom seriáli Batman z roku 1992, ktorého pokračovaním je aj práve Batman a fantóm, sa prezradilo, že Jack Napier nie je Jokerove skutočné meno, iba jeden z mnohých pseudonymov. (Rieux)
  • Film je částečně založen na komiksových předlohách - Batman: "Rok jedna" a "Batman: Rok dva". Flashback Batmanovy první noci, kdy bojuje ze zločinem, je přímá paralela k "Roku jedna", zatímco postava Fantoma byla inspirována Reaperem, hlavním padouchem "Roku dva". (liquido26)

Reklama

Reklama