Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Projekt Farscape právě vstupuje do své poslední fáze, hlavní zodpovědnost teď leží na pilotu raketoplánu Johnu Crichtonovi. Během letu se však stane něco naprosto nečekaného, před raketoplánem se otevře červí díra a Crichton i s lodí se ocitá v neznámé části vesmíru. Neznámé, ale obydlené. Jeho přílet je velmi dramatický. V jednu chvíli se objeví a v druhé už je účastníkem srážky s jinou kosmickou lodí. Tento kosmický člun v zápětí exploduje. Na jeho palubě umírá bratr jistého Craise, kapitána dobře vyzbrojené armádní lodi. Kapitána mstivého, krutého a nemilosrdného. Crichtonovým útočištěm se zatím stává Moa, obří živočich, který je používán jako kosmická loď. Na její palubě se musí naučit koexistovat s netradiční posádkou, uprchlými trestanci: Ka D'Argem, hrdým a vznětlivým bojovníkem, Pau Zoto Zhaan, rozjímavou kněžkou; Rygelem, údajně vládcem nad 600 miliardami podaných, v reálu pak nenažranou, zbabělou a línou malou potvorou a nakonec Pilotem, bytostí srostlou s lodí, kterou ovládá. Posádku časem doplní ještě militaristicky uvažující Aeryn Sun. Všichni se stávají štvanci a obzvlášť John. Nejen touha po pomstě žene jeho pronásledovatele. Technologie červích děr je totiž neznámá i zde a všichni chápou, že kdo jí první získá, bude mít obrovskou moc, bohatství či slávu. A Crichton je jediné vodítko k jejímu ovládnutí. Tento seriál se tematicky v mnohém podobá STAR TREKu, nicméně je tu pár zásadních rozdílů. Odehrává se v mnohem temnějším prostředí, neboť nikde blízko není žádná "Federace". Posádka jsou psanci na útěku, kteří jdou z průšvihu do průšvihu a většinu času jim jde o pouhé přežití. Farscape se také v mnoha okamžicích bere dosti nevážně, je laděn komediálněji než STAR TREK. Seriál má celkem 4 série po 22 dílech, místo páté série byl natočen dvoudílný film MÍROVÁ OPERACE (PEACEKEEPER WARS). (Subjektiv)

(více)

Recenze (13)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Solidní představení hrdinů. Nic epického se nekoná, není to totiž plnohodnotný film, ale pouze první díl série. Jeden fakt je, že postavy jsou poměrně originální co se vzhledu týče. Co mi trošku vadí víc, že jednotlivé charaktery zde byly už mnohokrát například Ka D'Argem který jako by charakterově vypadl z oka Klingonům ze Star Treku. Ale budiž jistá podobnost se Star Trekem tu je to nelze popřít. Každopádně svět je trochu temnější. Uvidíme jak si to povede dál, zda to bude prakticky pouze epizodní seriál, nebo nám nabídne i nějakou složitější dějovou linku. Prozatím solidní začátek. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bombový. Něco takového se jen tak nevidí. Seriál Farscape začal naprosto úžasně, mě překvapil naprosto ve všem a hned několikrát mi vyrazil dech. Začalo to naprosto obyčejně, ale velmi brzy se to rozrostlo v něco velkého. Herecké výkony jsou bezvadné, hlavně ty Bena Browdera, Claudie Black a kapitána Craise. Nejlepší věcí jsou solidní digitální efekty, které mě několikrát absolutně dostaly, po vizuální stránce je tenhle seriál fakt bomba. Rasy jsou navýsost skvělé a zábavné, vzhledově absolutně originální. Tyhle rozmanité postavy jsou si do jednoho okamžitě zamiloval. Další kladnou věcí je i design lodí, hlavně Moyi. Hrdiny známe, navštívíme záporáky - démonický kapitán Crais je skvěle zahrán, úvodní intro trochu šílené, ale skvělé. Skvěle natočená akce, solidní scénář, téměř bleskové tempo této úvodní epizody, postavy, herci, efekty - to jsou důvody, proč se na PREMIÉRU podívat. Mě to chytlo a okamžitě jsem měl chuť na další a další díly, tak uvidíme, jak se to vyvine.Bombastické uvedení do seriálu, tohle australské sci-fi je jistě jedním z těch nejlepších žánrových kousků. Asi jsem se zamiloval do Farscape. Úvod stopro za stopro. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Mezigalaktická válka začala.................. Tak nevím, je to pro děti, nebo ne? Dialogy nejsou propracované, hudba divná, chování aktérů je trochu praštěné a jako celek je to lehce zmatené. Triková část není špatná a nejlepší na filmu jsou masky. Ty se velmi povedly. CITÁT - Budeš matka jako z čítanky.................... Moc se mi to nelíbilo, ale je to určitě tím, že jsem neviděl seriál. A upřímně ani neuvidím. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko říct, proč se pilotní díl seriálu Farscape hodnotí zvlášť, ale když už, tak... Úvodní minuty jsou velice dobré, divák je ve svižném tempu seznámen s hlavní postavou celého seriálu, astronautem Johnem Crichtonem a jeho testovacím letem, při kterém se omylem dostane do vzdálených končin vesmíru, kde se seznamuje s novými životními podmínkami, civilizacemi, technikou a v některých částech i odlišnými fyzikálními zákony. Seriál je velice originální, příjemný a místy také vtipný, v prvním dílu však mohou zarazit nepříliš důveryhodní lidé v maskách jako mimozemšťané, vesmírná loď, která je živou bytostí a její "pracanti" - minirobůtci na kolečkách... Pokud vás však první díl(y) neodradí, seriál si určitě oblíbíte. 8/10 ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím 3* v rámci hodnocení pilotního dílu. Jako... jako jo, ale viděl sem už lepší piloty. Zaujme to přímou cílovku, ale je to seznamovačka, nemá to drive aby to fakt nadchlo nebo natáhlo někoho mimo onu cílovku. Víc asi nemá smysl psát ani řešit, je to prostě první díl seriálu... (PS - jen asi ještě dodám, že já k cílovce patřim) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama