Reklama

Reklama

Farscape: Mírová operace

(TV film)
  • Česko Mírová operace (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odporné impérium Skerenů zahájilo rozsáhlou válku a Mírové alianci zbývá poslední naděje: poprosit o pomoc astronauta Johna Crichtona z planety Země, který byl při plnění svých povinností vcucnut do galaxie velkou červí dírou. Jeho úkolem je stvořit důležitou zbraň a přivést mírovou rasu do bezpečí dřív, než poslední válka přivodí konec vesmíru. Film vznikl za pomoci nejmodernějších vizuálních efektů a byly pro něj vytvořeny desítky unikátních masek a originálních kostýmů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Takhle má vypadat film zakončující seriál. Ne nějaké hodinu a půl dlouhé plivnutí do řeky, ale pořádný tříhodinový celovečerák. Kam se hrabe Serenity u Firefly nebo Ark of truth u Stargate. Tohle je to, co od závěrečného filmu člověk očekává. Je tu všechno, !!!Spoiler Alert!!! válka, svatba, narození dítěte, smrt jednoho z hrdinů, návrat starých postav (Stark, Jool, Jothee), nečekaná spojenectví, překvapující a přesto tolik očekávané rozuzlení i happyend. !!!End!!! Co víc by si člověk přál. První půlka sice trochu vlažnější, ale druhá, zejména poslední hodina je neuvěřitelný nával emocí; strachu, radosti, lítosti a očekávání. Musím říct, že tolikrát jsem za jeden film brečel jen u Avatara. Nadpozemský, řekl bych až intergalaktický zážitek. I love you, guys!!! ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Zakončení velké ságy Farscape se neslo přesně v duchu seriálu. Film nám osvětluje některé věci, které seriál né úplně pořešil. Upřímně jsem s koncem seriálu spokojen, ale myslím si že skončil přesně v době kdy měl našlápnuto na pátou hvězdičku. Řekl bych, že scénáristé v 1999 nečekali, že se Farscape stane takovým kultovním sci-fi, v době kdy naplno běžela Stargate a nikdo by se tomu ani nedivil, ale tento australsko-americký seriál to dokázal a vydobil si své místo navýsluní. Škoda, že jsi toho scénáristé nedokázali všimnout dříve a některé slabší díly nevyměnili za prohloubení příběhu jednotlivých postav. Ale to je tak jediné, co jsem s odstupem času shledal za chybičku. Jinak mě pojetí vesmíru v podobě Farscape velmi bavil a líbilo se mi, že je to úplně něco jiného než např. zmiňovaná Stargate. A taky Farscape má nejvíc sexy alienky ever!!!! ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Někdo už to tady psal, ale já to napíšu znova, protože je to pravda. Farscape skončil a pět hvězdiček měl na dosah, k získání plného hodnocení mu opravdu chyběl už jen hrozně malinký krůček. Seriál patří k tomu nejoriginálnějšímu a nejlepšímu, co jsem doposud v žánru sci-fi viděl a závěr byl fakt epickej a to "pokračování příště" bylo, věřte nebo ne, celkem dost stylový. Každopádně to byl takovej konec nekonec a tak jsem rád, že nakonec vzniknul tenhle moc hustej závěrečnej dvojfilm, který přinesl konec, jak má být. No i když... jedna moje oblíbená postava umře, další taky nedopadnou zrovna nejlíp, ale finále je to rozhodně dramatické a velmi uspokojující, bez znalosti seriálu ani nemá smysl se na to koukat. Český dabing byl velmi podivný a nezáživný, narozdíl od seriálu, ale to je, jak jinak, úplně vedlejší. Postavy prodělali změny masek a mě se to líbílo, ale to, co provedli se Sikozu byl docela děs. Připadalo mi, že herci si to už neužívali tolik co dřív, nebyli tak výrazní a postavy se mnohokrát chovali zvláštně, ale to nevadilo. Triky jsou luxusní. No a k ději - jak jsem už říkal, jako finále je to ohromný a poměrně dost strhující, vizuálně a příběhově to působí moc fajn, je to uzavřený a nenudí to. Závěrečný film si ale představuju jinak - příběh mě samozřejmě nezklamal a závěr, až na pár momentů taky ne, ale mohlo to být ještě o kousek lepší. O trochu větší kousek. Ale pro fanoušky rozhodně povinnost, protože tohle je to správný zakončení, dynamický a událostíplný. Já jsem spokojen a už teď vím, že se na Farscape zase někdy kouknu, protože je to opravdu jedinečná seriálová záležitost, a to vlastně potvrzuje i tenhle film. 82%. P.S.: Nešel ten podtitul přeložit nějak lépe? P.P.S.: Ale šel! Hodně štěstí, Johne Crichtone, chlapáku, budeš mi chybět. Stejně jako D'Argo. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani ako filmový fanúšik, ani ako fanúšik žánru sci-fi nedokážem zistiť, či sa jedná o nejaké sprisahanie alebo recesiu, skrátka nie je v mojich silách pochopiť, ako takýto film môže získať 85 % z možného počtu hviezdičiek. Keď kedysi veľmi dávno producenti a filmoví tvorcovia zistili, že "unavený" divák si prichádza do kina oddýchnuť a nie rozmýšľať alebo sa dokonca nadchnúť začali významnú úlohu pri tvorbe hrať pyrotechnici a kaskadéri. Dnes ich už nahradzujú špeciálne efekty, počítačová simulácia a všeličo iné, čo nepoznám a ani netúžim poznať. Výsledkom je takáto gebuzina, kde sa stále niečo pohybuje, niekto strieľa, niekto niekoho nenávidí, hovoria sa tam nejaké banality atď. atď. Mal by som aspoň obdivovať vymodelované monštrá, ale to sa mi nepodarilo, pretože som si viackrát počas trojhodinového filmu pospal aj keď bolo iba neskoré popoludnie. Tým som vyjadril aj jediné pozitívum filmu, ktorý nemusel byť vôbec nakrútený. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Peacekeeper Wars má sloužit jako závěr celého seriálu a navodit jakýsi happy end. Ačkoliv je v podstatě stejně zábavný, jako předchozí díly Farscape, já uděluji o hvezdičku méně, neboť se mi více zamlouval závěr 4. série. Ne, že bych byl nějaký odpůrce štastných konců, ale závěr posledního dílu 4. série byl podle mě naprosto dostačující, ba naopak, myslím, že každého diváka prostě musela smést velká vlna emocí a užaslosti. Mno, ale Peacekeeper Wars není jen o závěru, ale také (překvapivě :)) o průběhu, jednoduše komu se líbil Farscape, měl by zhlédnout i Peacekeeper Wars... 7/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Pokoj, ve kterém se na konci filmu loučí Scorpiusův klon s Johnem Crichtonem, je replikou pokoje, ve kterém přistane Bowman ve filmu 2001: Vesmírná odysea. (Level5)

Reklama

Reklama