Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Smart vypadá jako neškodný úředníček, ale jeho snem je stát se tajným agentem. Zatím pracuje jako analytik v hlavním štábu supertajné špionážní organizace Kontrola, která se specializuje na boj proti mocnému zločineckému syndikátu Chaos, vedenému bezohledným Siegfriedem. Podle Maxovy analýzy se nepřátelé začínají zajímat o atomové zbraně, ale dřív než stačí Kontrola něco podniknout, je štáb přepaden a vzápětí začnou nepřátelé z Chaosu likvidovat tajné agenty, jejichž seznam uloupili. Náčelník proti nim musí vyslat někoho, koho neznají, a tím je právě Max Smart. Je jmenován agentem 86 a jeho parťákem se stane krásná agentka 99. Mají vypátrat dodavatele zbraní Krštice a zabránit zneužití jaderného materiálu. Stopy je zavedou do ruského Smolenska. Cestou se neustále dohadují, Max je považován za teroristu, a poté dokonce vypadne z letadla. Kolegyně ho sice zachrání, ale musí se zbavit tlustého Araba, který je napadne. Dostanou se do Kršticova domu, proniknou do jeho počítače a Max s ním svede vítězný taneční souboj. V Moskvě sice padnou do Siegfriedovy pasti, Maxovi se však podaří uniknout a odhalit továrnu na zpracování uranu, maskovanou jako pekárna. Agent 23, který měl Maxovo hlášení ověřit, však v pekárně žádné stopy po uranu nenašel. Zatímco Max se ocitá v podezření, že je dvojitý agent, Siegfried připravuje zbraně, kterými chce zničit Los Angeles. Max pochopí, že je mezi agenty zrádce, a také kdy a kde má bomba vybuchnout. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (513)

genetique 

všechny recenze uživatele

Časy kvalitných paródií s Lesliem Nielsenom sú už dávno preč a paródie na agentov prevzali Angličania. Preto som nedával veľké šance, že by sa niečo podobné mohlo za mlákou podariť. Ale klobúčik dole! Aj keď sa nejedná o čistokrvnú paródiu nejakých filmov, je to paródia na špeciálneho agenta. Scenár je klasický, omieľa niekoľko základných motívov tohto žánru, ale rozhodne nenudí, občas prekvapí a je pomerne kvalitne ukočírovaný. Herci sú skvostní, role im sadli a užívali si ich. Cameá bravúrne, akcia slušná, no jednoducho bolo sa na čo pozerať. 80%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je až prekvapivé sledovať taký jednoduchý a prostý scenár a nenudiť sa. Príbeh o ukradnutých raketách, kódoch, sledovaní zloduchov na ruskej pôde alebo potom aj v USA, poskytuje málo zaujímavého, ale tvorcovia žmýkajú jednotlivé pasáže naplno. Pravda, jednoduchá dejová línia celému dielku vlastne pomáha, pretože sa nechce hrať na niečo, čím nie je. Skrátka berie si to najpovedomejšie a snaží sa to parodovať. Ale ku koncu začína prekvapivo hrať aj na vážnejšiu strunu, čo pôsobí celkom dobre, hoci dovtedy ste sledovali paródiu toho istého. A vyšší rozpočet je zase cítiť na pár akčných scénach, kvôli ktorým sa oplatí pustiť sa do tohto dielka. Akčné scény sú totiž rovnako premakané, ako vo veľkých blockbustroch a nie zjednodušené. Fakt, že Dostaňte agenta Smarta si zaslúži také dobré hodnotenie, pramení aj z jeho obsadenia. Dostaňte agenta Smarta je napokon jedným z príjemných prekvapení. Sľubuje málo, tvári sa trápne, ale pri zhliadnutí rýchlo a účinne zabaví. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po strašných recenziách som očakával strašný film, nakonie to bol dokonca priemer. Takže povedzme že z tohto hľadiska príjemné prekvapenie. Ale zase aby som sa nenechal uniesť. Ako drvivá väčšina mainstreamových komédií sa Smart bojí vytasiť viac, ako tri výborné vtipy, väčšinou ponúka iba priemerné a občas sa netrafí vôbec. To preto, aby bol relatívne spokojný každý divák, bez rozdielu vkusu, inteligencie a zmyslu pre humor. Tento jav by bola skvelá téma na nejakú bakalársku prácu na filmovej škole. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Smart není žádný idiot (jako třeba Drebin), jen tak trochu smolař a nadšenec, který svou horlivostí přitahuje trapasy všeho druhu, a to je, pokud jde o parodie, příjemná změna. Anne Hathaway je okouzlující, akce slušná, tempo nedá nudě šanci i když jednou dvakrát odněkud vykoukne. V podstatě slušný akční film osobitým způsobem vyšinutý ke komedii, kde humor sice není třeskutě burácivý, ale zato probublává každým okamžikem a každou chvíli vylétne nějakou tou vydařenou hláškou nebo scénou, ať už je to taneční scéna s tlustou dámou nebo psychologicky rozbor manželství, který položí na lopatky hromotluka, co z oka vypadl Čelisti, jenž svého času dával zabrat Bondovi. Příjemná zábava, která nenudí, neustále přikrmuje úsměv na tváři a když na to přijde, unese i reprízu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Dostatočné zadosťučinenie za trápneho Ružového pantera, ktoré nestrápňuje tentoraz seba ale všetko možné od Bonda po amerického prezidenta. A to spočiatku na bohvieakú show ani nevyzeralo. Z letargii ma však vytrhla prvá akčná scéna ktorá tak ako aj ostatné sú na komédiu prekvapivo dobré. Napriek obohratým komediálnym scénkam, však vyčnievajú aj veľmi podarené. Hneď prvá výborná je keď Smart vyzve do tanca nadmerne tučnú ženu. To čo potom predvedie Anne Hathaway obchádzaním laserového systému predčí i slávnu scénu z Pasci s Catherine Zeta Jones. The Rock konečne v poriadnej úlohe a navzájom sa doberajúci agenti tiež boli dobrý. A ešte niečo dôležité, Max Smart nie je žiadny šašo ale naozaj „smart“, ktorému proste len niektoré veci nevyjdú tak ako majú. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • Film je věnován Donu Adamsovi a Edwardu Plattovi, kteří účinkovali v původním seriálu, a památce režisérova otce Morta Segala. (pajik)
  • Maxwell Smart byl agentem číslo 86. (Rodriguez)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

Zuřící býk vs. Rocky Balboa?

02.06.2012

I tak by se dal popsat projekt studia Warner Bros. a režiséra Petera Segala, který se naposledy předvedl s ucházející špiónskou komedií Dostaňte agenta Smarta. Komedie Grudge Match bude o dvou… (více)

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

Nahradí Jackmana Neil Patrick Harris?

01.11.2009

Nelekejte se, není řeč o roli Wolverinea. Hugh Jackman však s díky odmítl nabídku Billa Mechanica a Adama Shankmana, producentů nejbližší oscarové show (na jaře bude Hugh natáčet sci-fi The Real… (více)

Napoleonské války podle Carella

Napoleonské války podle Carella

19.10.2008

A podle Arthura Conana Doylea. Ten nepsal jen detektivky s Sherlockem Holmesem, ale i sci-fi (třeba slavný Ztracený svět) a historické romány. Příběhy o brigadýrovi Gerardovi míchají válečné… (více)

Reklama

Reklama