Reklama

Reklama

Princezna v opojení

(TV film)
  • USA Wishful Drinking (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmová adaptace divadelního hitu hollywoodské ikony Carrie Fisher, která vypráví příběh jejího života. Snímek kombinuje její drsňáckou one-woman show s rozhovory a archivními záběry.  Je dítětem hollywoodské smetánky, ikonou Hvězdných válek, učebnicovým příkladem duševní choroby. Herečka a spisovatelka Carrie Fisher v tomto snímku odhazuje své hvězdné manýry a vypráví syrový, drsný a opojně pravdivý příběh. Film byl natočen na motivy autobiografické divadelní hry a bestselleru z produkce Carrie Fisher.
Jak sama dokazuje, Carrie není jen dokonalou herečkou, scénáristkou a jedním z nejprodávánějších autorů. Je také potomkem hollywoodské smetánky – slavné herečky Debbie Reynolds a zpěváka Eddieho Fishera, jehož nechvalně známý románek s Elizabeth Taylor skončil pohádkové manželství. Přestože vyrostla obklopená filmovými hvězdami a už jako velmi mladá zakusila co je to sláva na vlastní pěst (v devatenácti letech ztvárnila princeznu Leiu ve Hvězdných válkách), její život rozhodně nebyl záviděníhodný. Musela čelit mnoha těžkostem a výzvám: tragické vztahy, drogová a alkoholová závislost, pobyty v léčebnách, bipolární porucha osobnosti, elektrošokové terapie. Přežila a uspěla navzdory nepřízni osudu, což jen dokazuje její odolnost, inteligenci a především smysl pro humor. Film odhaluje temnou stránku toho, jaké je to být celebritou, kombinuje vtip i syrovou skutečnost. (HBO Europe)

(více)

Recenze (9)

Wayne 

všechny recenze uživatele

Mám rád lidi, co si ze sebe umí dělat legraci a co víc i takové, co si umí dělat legraci ze svého tragického života. Carrie Fisher velice vtipně a s nadsázkou pojala problémy a hrůzy, kterými si prošla. Tak vtipně, až to vypadá, že se jí to snad ani netýká. Myslím však, že právě díky její veselé duši se dokázala vrátit do normálního života a bavit lidi, i přestože je po většinu času baví krutou pravdou. Rozhodně ale musím říct, že už jsem se dlouho tak nezasmál jako u tohohle "dokumentu". Nakonec nic člověka nepotěší tak jako neštěstí druhého. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Carrie Fisher je úžasná. Vzpomínal jsem na vystoupení Ellen DeGeneres. O Carrie vlastně nic nevím. A) byla princeznou Leiou ve Star Wars B) její životní příběh je tak fatální, že jej zfilmovala s Meryl Streep v hlavní roli a přitom mi souvislosti mezi Pohlednicí z Hollywoodu a princeznou Leiou svým způsobem unikaly dodnes. Carrie je možná trochu americká verze Ivety Bartošové… ale je inspirací v tom, jak dokázala ze svého nuzného života vytěžit… a právě na něm postavit… svůj život… živit se jím. Ellen DeGeneres objíždí divadla, protože „místo toho, aby platila psychoterapeutovi za to, aby mu mohla vyprávět své příhody… vypráví je lidem v divadle, kteří za to platí jí“. Carrie se se svými problémy vyrovnává stejně bravurně… tedy stejně vtipně: „Dnešní šou je komickým způsobem získat si pozornost, které se mi nedostávalo coby dítěti.“ A metaforicky řečeno její „Ahoj, jsem Carrie Fisher… a jsem alkoholička“, se dostalo do učebnice psychiatrie do kapitoly o bipolární poruše stejně jako (doslova řečeno) Ellenino „Ahoj, jsem Ellen… a jsem gay“ do učebnice o genderu do kapitoly o televizi a médiích. Carrie Fisher ve své one-woman show zná účinný způsob jak mi doplnit i ostatní písmenka abecedy do jejího příběhu… a udělit lekci, co to ve skutečnosti znamená „Always Look On The Bright Side of Life“ ;) ()

Reklama

D28 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že scenár k tomuto príbehu sa napísal sám, vybrala si Carrie tie správne momenty a správnu formu, akou ich podať.Najviac ma udivuje ten triezvy pohľad, s akým opisuje svoj - možno len pre nás necelebrity - neobvyklý život, a to, že po všetkých tých vzťahových šialenostiach síce prišla čiastočne o duševné zdravie, vôbec však nie o humor, smiech a nadhľad, ktoré podáva ako liek pre tých, ktorí by náhodou sami neprišli na to, že bez nich neprežijú. Zábavné i poučné a rozhodne originálne. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Aboslutne brilantné poňatie autobiografie..... Skvelá osoba, tá Carrie. To bolo prvé čo som si povedal. A to som netušil kto to je ani kde hrala. Videl som to náhodou a musím povedať, "stunnin"! nič podobné som dlho nevideľ. Určite odporúčam každému kto sa chce zasmiať na satire a retrospektívnom poňatí toho najlepšieho v najhoršom. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Jan Werich pred časom rozdelil knihy na tie, ktoré sa blbo čítajú, ale dobre žijú a tie, ktoré sa blbom žijú, ale dobre čítajú. Televízny film Princezna v opojení mi priniesol zážitok napĺňajúci uvedený výrok. Carrie Fisher podľa všetkého mala pestrý a neľahký život. Je preto úžasné s akou ľahkosťou, inteligenciou, sebairóniou a nadhľadom s ním dokáže zoznámiť publikum. Uvedomujem si, že tieto "one man show" sú mimoriadne náročné na osobnosť herca i vnímavosť publika a málokto sa môže odvážiť s nimi prísť na javisko. Carrie Fisher sa odvážila a vyplatilo sa. Výborne som sa bavil. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama