Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinná posádka kosmické lodi, která je ve službách zásilkové společnosti Planet Express, se potýká s internetovým gangem nudistických vetřelců, který získal kontrolu nad jejich robotem Benderem a proti jeho vůli(?) ho poslal zpět do minulosti, kde má Bender za úkol uloupit ty největší světové poklady...

Tento film je první z připravované čtveřice, ostatní mají být na DVD trh uvedeny v roce 2008. Posléze pak budou rozděleny, každý do čtyř epizod, a to tak, že každá epizoda bude tvořit víceméně uzavřený příběh. Vznikne tak nová, šestá, řada seriálu. (havLord)

(více)

Recenze (334)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Njn.. v roce 2007 scammeři atakujou zákazníky České spořitelny, v roce 3007 už na to doplatí celá Země. Stará známá posádka Planet Express čelí bandičce mimozemských naháčů, kteří za pomoci Fryova zadku a Benderovy sexuchtivosti shromáždí veškeré poklady minulosti. Hodina a půl osvědčeného humoru futuristické Srandoramy, v níž se objeví všechny známé postavičky, Leelou počínaje a Zappem Branniganem konče, mě nenechala na pochybách, že The Simpsons Movie tímto získal rovnocennou konkurenci. Oproti příběhu žluté springfieldské rodinky má Bender's Big Score jistě lépe vypointovaný závěr (pasáž s narvalem rozhodně není nudná nebo nadbytečná - její vyvrcholení bylo pro mě největším překvapením filmu). Stroj času je sice už možná ohrané téma, ale zde je dovedené ad absurdum...Vtipnou epizodku si střihne i bývalý budoucí prezident USA. Co dodat? "Hasta la vista, meatbag" Těšíme se na další... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát a stále poprvé..... Zatímco dějově kontinuální seriály typu LOST s postupujícími díly odrazují diváky neskutečným natahováním i těch nejbanálnějších zápletek, Futurama a jí podobnépočiny si vážně koledují tím, že na konci každé epizody zmáčkne animácký bůh tlačítko reset a veškerý posun ve vývoji celého furutamáckého světa je ten tam a jede se zas od nuly. Takhle to přeci nejde tolerovat věčně - záhy se objeví pan stereotyp ruku v ruce s paní nudou a společným silami se snaží oddělit seriálové postavičky od divákova nitra a nedovolit mu ponořit se do děje. Pokud chodíte s holkou, která se kdysi zdála být fajn, ale teď vidíte že ji zajímají jen módní časopisy a v posteli si vystačí s polohou právě zkáceného stromu, těžko si vaši náklonost udrží tím, že si na každou schůzku vezme jiný klobouk. Futurama ve své pseudo-filmové inkarnaci si vyměnila maximálně tkaničku u jedné boty a snaží se vše uhrát na omrzelých drobkovitých zápletkách, jichž se ve filmu objevuje nezdravě mnoho a žádná z nich nemá pořádný drajv. Narážky na spamování a jiné internetové nekalosti jsou do filmu nastrčeny necitlivě a působí jako prostituka ve výloze Levných knich. Oč smutnější, že Futurama, která kdysi působila jako čerstvá krev v kontrastu se Simpsony dojíždějícími na setrvačnost, tentokrát, s úlekem 'Pomóc, došly nápady!' jasně překročila hranici dělící parodování od vykrádaní a nevykrádá jen Terminátora a Star Warsy, ale především sama sebe. Oblíbený seriál v současné době rozhodně zápasí s kyslíkovým dluhem a doporučuji raději ještě chvilku vydechnout a načerpat nové síly. Nechtěl bych se dočkat doby, kdy bude do cílové rovinky za minimálního diváckého zájmu vláčena na kost ohlodaná mrtvolka. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Někdo konečně pochopil že šéfové Foxu co zrušili Futuramu jsou pitomci bez mozku a vyhodil je za neschopnost... a pořádně je zmlátil... a většina z nich na to umřela... a pak je rozdrtili na jemný růžový prášek... Ehm, no takže: FUTURAMA JE ZPĚT! Bohužel ne v tak velkém stylu jako dřív... ale o tom později. Hlavní je že Fry, Leela, Bender, Zoidberg a další jsou pořád stejně šílení a zábavní jako dřív, a opět létají z jednoho průšvihu do druhého, skáčí časem i mezi realitami a sem tam k tomu zničí vesmír. Jenže, stejně jako Simpsonům, jim celovečerní stopáž tak docela nesvědčí a nedokáží si udržet sledovatelný děj a intenzivní kadenci vtipů jako jejich seriálové díly. I Simpsonovi si na plátnech vedli trošku líp protože i když neměli takový drajv jako dvacetiminutový seriál, tak nabídli jedny z nejlepších gagů z celého žlutého universa, zatímco ty z Bender's Big Score se dají srovnávat i s tím co bylo ve Futuramě jen průměrné... což ale v porovnání se vším ostatním pořád znamená velmi silné záchvaty smíchu. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto jednoznacne 5*. Sice se film v podstate od serialu vubec nelisi, narozdil od Simpsons, nicmene tvurci prisli s naprosto dokonalym pribehem, kterej tech 90 minut skvele zabavi. Navic se objevi spousta znamejch postav ze serialu a na spoustu veci se tu odkazuje, takze je dobry znat serial. Taky jsou tvurci jeste krapet drsnejsi oproti serialu co se tyce sprostejch vyrazu. Proste jsem se tech 90 minut perfektne bavil. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než první simpsonovský film, už proto, že se nezaměřil na recyklaci už v seriálu viděného děje a nabídl něco nového (v kontextu Futuramy, cestování časem je jinak klišé), to stejné platí o vyvrcholení a pointě filmu, ne jako u Simpsonů, kde jsem v kině jen čekal, jaký happyend se na mě chystá. Abych jen nechválil - už zde je vidět, že Matt Groening & co. jsou asi opravdu scénáristicky impotentní, což u Futuramy šokuje dvojnásob - zatím bylo jen 72 epizod. Ale pořád první film dokáže zabavit, ne jako při druhém filmu, kde jsem se i nudil. Dávám za čtyři, čtvrtá hvězda je za mnou zmíněný děj a jeho průběh. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Mezi nejcenějšími objekty historie můžeme vidět slavnou kytaru Eddieho Van Halena. (HellFire)
  • E-mailová adresa Amy Wong je 'awong@marslink.web', Zoidbergova 'Zoidberg@freemail.web' a Benderova 'Bender@Ilovebender.com'. Adresy Amy a Zoidberga jsou smyšlené, ale www.ilovebender.com je skutečná stránka o Futuramě. (ČSFD)

Reklama

Reklama