Reklama

Reklama

Obsahy(1)

...jeden muž, jedno auto, krádež která dokáže naštvat až příliš policistů. Kaskadér H.B. Halicki si vytvořil roli přímo na tělo a napsal scénář k jednomu z nezapomenutelných automobilových hitů. Skvělý zloděj a řidic čtyřkolových miláčků si musí poradit nejen s hordou policistů, ale hlavně s neutěšitelným motorem Eleanor (Mustang Mach 1). Eleanor má také hlavní roli v tomto skvělém, dnes již kultovním automobilovém filmu z let osmdesátých. Tento film skýtá nejlepší a nezapomenutelnou 40-ti minutovou automobilovou honičku, při které nejeden policista přijde o dobré jméno... přeji vám skvělou jízdu která vás zaručeně nenechá chladnými! (Tony.cs)

(více)

Recenze (89)

York 

všechny recenze uživatele

Prvni pulka filmu je celkem o nicem, skoro se tam nemluvi, jen se obcas ukradne nejaky auto. Nekdy po pulce ovsem zacne snad nejdelsi a asi i nejlepsi (i kdyz trochu futuristicka - to auto by to neprezilo...) honicka, jakou jsem kdy videl (kam se hrabe snad i slavnejsi Bullituv pripad) a ta to cely zachranuje - 100%. Film ovsem jako celek nic moc, ale libily se me ty jejich straslivy kotlety a to jak kradou strasny sunky (tehdy ovsem nabuseny auta). No a ten remake s Cagem nebyl zase az tak spatnej... ()

Torision 

všechny recenze uživatele

První hodina byla skutečně utrápená. Nebyla nijak dobře napsaná a už vůbec ne zahraná a ani se v ní toho moc neděje. Řeší se tam něčí svatba, nějaký ptákoviny s pojišťovnama a občas se tam ukradne nějaký auto. Vlastně jediná zajímavější část tam byla, když se ukradne auto, o kterým se pak zjistí, že je plný heroinu a rozhoduje se, co s ním. Posledních zhruba 35 minut je ovšem solidní zábava a perfektní naháněčka, na který se režisér fakt vyřádil. Žádný speciální efekty, jenom adrenalin a kaskadéřina, při který se rozbije víc aut, než za 8 sérií Kobry 11. Takže jestli kvůli něčemu stojí tuhle původní verzi vidět, tak jen kvůli tomuhle, ale jako film to žádná pecka není. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Scéna honičky (která zabírá dobrou 1/3 filmu) je sice parádní, ale je to taky jediná věc, která ten film vytahuje z hluboké podprůměrnosti. Od začátku je vidět, že šlo o zoufale amatérský počin - herci, scénář, zvuk, střih... Technicky je to na úrovni sedmdesátkového porna. Nahlas jsem se zasmál u jedné noční honičky, kdy je celých 10 minut vidět jen tmu a reflektory aut, takže divák většinou neví, zda aktuálně sleduje policisty nebo zloděje. Takže pro fandy dobrý, ale jinak nebrat. Skutečné, mistrovsky natočené "autoklasice" - filmům typu Vanishing Point, Bullitt atd. - to nesahá ani po kotníky. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Předem bych rád upozornil, že auta jdou naprosto mimo mě, nevyznám se v nich a nevidím jediný důvod, proč bych je měl obdivovat nebo za ně platit horentní sumy. Takže pokud se mi náhodou film nebo pořad o autech líbí, znamená to buď to, že má i jiné kvality, nebo v něm o rozbor aut vůbec nejde (zdravím pány z Top Gearu). Pokud ovšem žádnou ze zmiňovaných vlastností v díle nenajdu, pak to většinou znamená, že se budu pekelně nudit. Podle výsledného hodnocení se sice může zdát, že jsem se u Gone in 60 Seconds pekelně nenudil, ale věřte mi - nudil. Film má to štěstí, že obsahuje vcelku solidní 40minutovou honičku s policií, která se sice nechytá na současné šílené akční jízdy typu Rychle a zběsile 5, ale zase musím ocenit, že je natočená takříkajíc v autentických podmínkách. Bohužel jí však předchází tak neuvěřitelně zdlouhavá hodina plná prázdných plků a celkově nezajímavého dění, že jsem vážně přemýšlel nad tím, jestli to nemám radši vypnout. Nevěřil jsem tomu, ale remake s Cagem je zhruba stejně „zábavný“. Ještě se podívám na Two-Lane Blacktop a na jaře si, doufám, užiju Linovo už podle trailerů přepálené Rychle a zběsile 6 a myslím, že co se filmů s auty v hlavní roli týče, mám zase na pár let vystaráno. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Původní 60 sekund má tu skvělou atmosféru 70. let. Rozjezd je poněkud zvláštní a vlastně takový divný, někdo pořád vypráví, i když se na obrazovce objevuje něco jiného a souvislost se trošku vytrácí, stejně tak jako celý příběh. Celá noblesa filmu totiž tkví v tom, že více než polovina filmu je věnována honičce, která nemá obdoby, opravdu jsem se do ní zakousl a zhltl jí celou, až jsem se divil, že koukám na závěrečné titulky. Kdo má možnost, určitě doporučuju :)) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Kaskadér H.B. Halicki napsal scénář, chopil se režie, film produkoval a zahrál si hlavní roli. (Tony.cs)
  • Skok s "Eleanor" byl dlouhý 39 metrů. Byl natočen (stejně jako celá honička) bez triků a Halicki si při něm pohmoždil páteř. (Tony.cs)
  • Scéna, kdy Maindrian Pace (H.B. Halicki) narazí do sloupu veřejného osvětlení, nebyla ve scénáři. Tato nehoda byla skutečná. (Tony.cs)

Reklama

Reklama