Reklama

Reklama

Obsahy(1)

...jeden muž, jedno auto, krádež která dokáže naštvat až příliš policistů. Kaskadér H.B. Halicki si vytvořil roli přímo na tělo a napsal scénář k jednomu z nezapomenutelných automobilových hitů. Skvělý zloděj a řidic čtyřkolových miláčků si musí poradit nejen s hordou policistů, ale hlavně s neutěšitelným motorem Eleanor (Mustang Mach 1). Eleanor má také hlavní roli v tomto skvělém, dnes již kultovním automobilovém filmu z let osmdesátých. Tento film skýtá nejlepší a nezapomenutelnou 40-ti minutovou automobilovou honičku, při které nejeden policista přijde o dobré jméno... přeji vám skvělou jízdu která vás zaručeně nenechá chladnými! (Tony.cs)

(více)

Recenze (89)

Wally 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku na rozpacích...na film jsem se těšil, ale následně jsem trošku musel své nadšení utlumit. První část byla nic moc...moc jmen a chaos, kdy nebylo jasné o čem se pořádně mluví. Druhá půlka již byla lepší i když...koukat cca půl hodiny na to, jak jedno auto donekonečna ujíždí policistům mne po čase začalo nudit. Takže největší pozitivum vidím v té hromadě nádherných aut, které se ve filmu objeví... ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Předem bych rád upozornil, že auta jdou naprosto mimo mě, nevyznám se v nich a nevidím jediný důvod, proč bych je měl obdivovat nebo za ně platit horentní sumy. Takže pokud se mi náhodou film nebo pořad o autech líbí, znamená to buď to, že má i jiné kvality, nebo v něm o rozbor aut vůbec nejde (zdravím pány z Top Gearu). Pokud ovšem žádnou ze zmiňovaných vlastností v díle nenajdu, pak to většinou znamená, že se budu pekelně nudit. Podle výsledného hodnocení se sice může zdát, že jsem se u Gone in 60 Seconds pekelně nenudil, ale věřte mi - nudil. Film má to štěstí, že obsahuje vcelku solidní 40minutovou honičku s policií, která se sice nechytá na současné šílené akční jízdy typu Rychle a zběsile 5, ale zase musím ocenit, že je natočená takříkajíc v autentických podmínkách. Bohužel jí však předchází tak neuvěřitelně zdlouhavá hodina plná prázdných plků a celkově nezajímavého dění, že jsem vážně přemýšlel nad tím, jestli to nemám radši vypnout. Nevěřil jsem tomu, ale remake s Cagem je zhruba stejně „zábavný“. Ještě se podívám na Two-Lane Blacktop a na jaře si, doufám, užiju Linovo už podle trailerů přepálené Rychle a zběsile 6 a myslím, že co se filmů s auty v hlavní roli týče, mám zase na pár let vystaráno. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

60 sekund s Cagem jsem kdysi viděl v roce 2000 ještě na videu a od té doby ani jednou. Celkem fajn film, ale radši jsem měl akční filmy se střílením a souboji než s honičkama a to platí v podstatě dodnes. O originálu jsem neměl tušení než jsem začal projíždět retro filmy. A je to v podstatě amatérská verze téhož - partička dobře organizovaných a krytých zlodějů musí ukrást v šibeničním termínu 50 drahých aut. V podstatě je to 55 minut mizerného, amatérského filmu s neherci, ovšem poté vypukne 40minutová!!! finální honička a je to masakr. Záběry ze všech úhlů, tuny zničených aut, reakce lidí, záchranářských složek, novinářů, zranění, měnící se prostředí. Zpočátku po hrdinovi jde jedno auto, na konci jich jsou desítky. A světe div, jak to dopadlo mě příjemně překvapilo. Takže ač nejsem fanda do auťáků a honiček a předchozí děj stál za prd, musím uznat že něco podobného jsem snad v životě neviděl a to si zaslouží 4* respekt. ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

Je lepší originál nebo remake? Pro mne je to odteď rozhodně první možnost. Splněný sen jednoho kaskadéra, který má sice trochu slabší rozjezd se značně zmatenou strukturou a neslavnými hereckými výkony, přesto je právě díky tomu tato část poměrně zábavná – tak jako různé italské žánrovky ze stejné doby. Ale už tam se dočkáme několika slušných honiček, než dojde na tu velmi impozantní hlavní. U ní mi sice maličko vadí přehnané klišé neschopné policie, to, jak auta raději vždy nabourají, ač se mohla v klidu vyhnout... ale to bude tak všechno. Jelikož akce je skvělá, kaskadéři odvedli naprosto fantastickou práci, také kamera i střih jsou uspokojivé. I Eleanor překonává svým nepokaženým tělem, továrním lakem a krásnými koly svou sokyni z novějšího filmu. I když ta se zase může honosit ikonickým jménem Carrolla Shelbyho. Ovšem nejhezčí Eleanor by byl podle mne taky Ford Mustang Mach 1, ale ročník 1969 (x) (x). Nebo zmizelý Shelby GT500 Connie Kreski ze stejného roku (x)... [viděno 8.9.2020] ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Scéna honičky (která zabírá dobrou 1/3 filmu) je sice parádní, ale je to taky jediná věc, která ten film vytahuje z hluboké podprůměrnosti. Od začátku je vidět, že šlo o zoufale amatérský počin - herci, scénář, zvuk, střih... Technicky je to na úrovni sedmdesátkového porna. Nahlas jsem se zasmál u jedné noční honičky, kdy je celých 10 minut vidět jen tmu a reflektory aut, takže divák většinou neví, zda aktuálně sleduje policisty nebo zloděje. Takže pro fandy dobrý, ale jinak nebrat. Skutečné, mistrovsky natočené "autoklasice" - filmům typu Vanishing Point, Bullitt atd. - to nesahá ani po kotníky. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Scéna, kdy Maindrian Pace (H.B. Halicki) narazí do sloupu veřejného osvětlení, nebyla ve scénáři. Tato nehoda byla skutečná. (Tony.cs)
  • Filmová honička trvá téměř 40 minut, díky čemuž je i 4 dekády po vzniku filmu považována nejdelší automobilovou honičku ve filmové historii. (Tony.cs)
  • Skok s "Eleanor" byl dlouhý 39 metrů. Byl natočen (stejně jako celá honička) bez triků a Halicki si při něm pohmoždil páteř. (Tony.cs)

Reklama

Reklama