Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravěký lenochod Sid zaspal migraci a snaží se ostatní dohonit. Cestou potká nosorožce Franka s Carlem, kteří se rozplývají nad zřejmě poslední pampeliškou, ale jakmile ji Sid uvidí, sní ji. Tím ovšem nosorožce naštve a ti ho začnou honit. Na útěku potká Sid mamuta Manfreda, díky němuž ho nosorožci nerozsápou. Sid se rozhodne jít s Manfredem, i když ten nejde na jih jako všichni ostatní... Smečka tygrů šavlozubých také neodtáhla na jih – chtějí se pomstít lidem. Šéf smečky Soto se rozhodl ukrást lidem mimino. Časně zrána zahájí útok na osadu, při kterém má dítě ukrást tygr Diego. Matka se dá s miminkem na útěk a Diega setřese až skokem do vodopádu. Soto je s Diegem nespokojen a Diego musí jít dítě hledat. Vyčerpaná matka však mezitím předala syna z posledních sil do opatrování Manfredovi se Sidem... Sid chce jít za lidmi a dítě vrátit, s čímž souhlasí i Manfred, ale navštíví je Diego, který je chce o mimino připravit. Manfred však rozhodne, že Diego jakožto stopař  bude užitečný k nalezení lidí, a nakonec se všichni vydávají i s miminem na cestu... V noci přijdou za Diegem šavlozubí tygři ze smečky. Diego jim vysvětlí, že kromě dítěte jim přivede do průsmyku i mamuta, a řekne, ať je celá smečka připravena zaútočit. Manfred se Sidem se po cestě starají o dítě a Diego je vede. Když má mimino hlad, musejí ukrást blbounům nejapným meloun, aby je nakrmili. Další cesta je zavede do průsmyku, kde jsou kvůli lavině donuceni vlézt do skály. alJenže tam na ně čeká veliká ledová sjezdovka, takže téměř celou cestu skálou projedou velmi rychle. Diegovi postupně začíná stále víc záležet na Manfredovi, Sidovi i miminu. Když ho navíc Manfred zachrání před smrtí, Diego se postaví i proti tygrům z vlastní smečky, aby chránil své nové přátele... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (642)

Dever 

všechny recenze uživatele

Tu prichádza asi najlepšia animovano - komediálna séria aká kedy vyšla. Zaručene zakaždým pobaví...........Soundtrack David Newman: 1. Opening Travel Music [1:17] ,2. Angered Rhinos [2:14] ,3. Humans/Diego [1:43] ,4. Tigers Going for Baby [3:12] ,5. Dodos [0:42] ,6. Fighting Over the Melons [2:01] ,7. Walking Through [1:25] ,8. Baby's Wild Ride [1:56] ,9. Checking Out the Cave [3:43] ,10. Running from the Lava [2:27] ,11. Baby Walks [1:34] ,12. Tigers Try to Get Baby [5:41] ,13. Giving Back the Baby [6:26], ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Berg, Michael J. Wilson, Peter Ackerman .. Zajímavá animace, jak je jednoduchá, tak je dokonale pohledná. Plejáda nejrůznějších zvířátek na útěku před nadcházející dobou ledovou srší vtipem a jejich společná road movie je opravdu velice zábavná, alespoň já jsem se solidně nasmál. Zaměření zejména ne dětské publikum je evidentní, ale Ice Age skutečně potěší celou rodinu. Hodně povedený je i český dabing. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Oproti jiným známým animovaným značkám jako jsou např. Příšerky s.r.o., Toy Story apod. mi tohle nepřišlo až tak zábavné a zapamatovatelné. Ale nebudu to zde moc kritizovat. Po stránce animace je to určitě zdařilé, má to pěkné postavy, ale ne každá mě zabavila. Ani ta dobrodružná linie zde moc není. Ale na to 1 vidění to nebylo špatné. Jen jsem dle ohlasů čekal více. PS: Nejlepší byla ta veverka, škoda, že zde měla méně prostoru. ;) ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Já tu veverku prostě miluju! Ice Age je originální, vtipná a svěží s plnou dávkou "cool" hlášek. Scrat (Veverka) je boží. To se vážně musí líbit každému. Velmi zvláštní smečka, kterou dá dohromady nemluvně v době mi-mi-migrace je prostě okouzlující. Bručící mamut, ukecaný lenochod a zlotřilý tygr. Parodie na Star Trek nebo Titanic jsou prostě skvělé. Ice Age je nápaditá a vydobyla si u mě místo jako jeden z nejlepších animáků vůbec. Prostě nemá chybu. "Blafoval si co? Jo a věřili tomu. (90 procent) ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Doba ledová je vtipný film s jednoduchým, ale přesto upoutávajícím příběhem. Ostatně když se sejdou na jednom místě samotářský a nepříliš společenský mamut, lenochod který chvíli nedrží zobák a neustále nerudný tygr, nemáme se čemu divit. Je to film, který od dob vzniku, patří mezi první animáky s originálními nápady vůbec. Myslím, že každý se mnou bude souhlasit s tvrzením, že téměř všichni měli v raném věku tyhle pravěké tvory rádi. A pokud jste tento film viděli v dětství, museli jste být nadšeni uplně stejně. Film má i velmi kvalitní příběh a systém vtipných scén. Dále je to samozřejmě pravěká veverka Scrat, ale ta ač vtipná je, představuje spíš jen takové zpestření mimo hlavní příběh - což je místama škoda. No a konec, ten zase dobře hraje na city. - "I don't know about you guys, but we are the weirdest herd I've ever seen." ()

Galerie (119)

Zajímavosti (35)

  • Úvodní scéna s kryserkou byla vložena, když si tvůrci uvědomili, že bez ní by ve filmu poprvé sněžilo až po více než půl hodině, což se jim, vzhledem k názvu, zdálo nevhodné. (cariada)
  • Ve filmu měla původně být lenochodice Sylvia, se kterou už se natočila většina scén a mluvila ji Kristen Johnston. Nicméně tato postava byla z filmu vystřižena. (Zodd)
  • Scrat se měl původně objevit jenom na začátku filmu, ale při testovacích projekcích byla reakce publika tak veliká, že se tvůrci rozhodli, aby se ve filmu objevil častěji. (don corleone)

Související novinky

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Hugo Cabret není Harry Potter

Hugo Cabret není Harry Potter

10.05.2008

Ačkoli to je to první, co vás napadne, když se dočtete o adaptaci dalšího dětského fantasy bestselleru o dvanáctiletém chlapci, který se připlete do věcí magických. Stačí ale dodat, že o režii se… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama