Reklama

Reklama

Tengoku no hon'ja: Koibi

  • Japonsko 天国の本屋~恋火 (více)

Obsahy(1)

Prodavačka cukrovinek Kanako by chtěla po letech obnovit každoroční slavnost. Důležitým bodem programu býval tzv. ohňostroj lásky, který podle legendy zamilovaným přinese štěstí na celý život. Jediný, kdo ho dokáže přichystat, je ale Takimoto, který se svého řemesla kvůli nešťastné nehodě v minulosti vzdal. Kanako Takimota najde a snaží se ho přesvědčit k návratu. Ve stejnou dobu se klavírista Kenta náhle ocitne v nebi jako zaměstnanec zdejšího knihkupectví. Jednoho dne tu potká svou oblíbenou pianistku Shoko, které začne pomáhat s dokončením její suity. Podaří se oba světy propojit? (profhubert)

(více)

Recenze (12)

Nin 

všechny recenze uživatele

Možná bych nad tím neměl přemýšlet, ale z toho "nebe" jsem byl trochu v rozpacích. Ve filmu se moc neřeší, jen se vysvětlí, že prostě člověk má na svůj život 100 let a ty roky, kterých se před svojí smrtí nedožije, si má odbýt v nebi. Tam jsou všichni tak zvláštně melancholicky šťastní a rádi si předčítají knížky. Po stovce se jim smaže paměť a vrátí se znovu na Zem, aby prožili další život. V nebi platí pár pravidel. Člověk se nemůže setkat se svými blízkými z obyčejného světa, ale může navazovat nové kontakty - může se dokonce i zamilovat. Se svojí novou láskou ale nemůže mít děti, což je vcelku logické, protože co by se tak mohlo narodit dvoum mrtvým? Takže mi z toho vychází, že si tak tvrdnete v zemi, kde můžete prožít pěknou řádku let (většinou několik desítek) a to se rozhodně nedá považovat za jen jakousi přechodnou stanici, to je přece další život. Čtete knížky a žijete s partnerem, se kterým nemůžete mít děti. A aby toho nebylo málo, tak víte na den přesně, kdy umřete a kdy váš partner umře (nebo spíš kdy budete "smazáni", abyste byli znovu "narozeni"). Tohle že je nebe? Brr. Ave Satan. (...jinak samotný film o tomhle vůbec není, je to jen další nevýrazná průměrná asijská romanťárna, která sází na to, že se necháte unést líbivými melodiemi klavíru a představou toho jeblýho nebe...) (6/10) ()

Oiolaire 

všechny recenze uživatele

Pozvolnost děje (a s tím často související delší stopáž) má v tomto typu filmů svůj smysl, má smysl pokud jí autor využije a spolu s pomalým odvíjením látky je schopný divákovi přinést i hloubku. Heavens Bookstore svou hloubku bezesporu má, ale také má svou rozvláčnost a to bohužel s nejedním hluchým místem. Herecké výkony zachraňuje pouze hlavní představitelka, nicméně těžko hodnotit, zda je vina na straně protagonistů nebo scénáře. Příběh je...zvláštní...a ačkoli já sám k němu výraznější výhrady nemám, nemusí sednout každému. Ale rozhodně se nenechte odradit a posuďte sami :) ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Aká škoda, že som sa musel prehrýzť cez pomalú prvú tretinu filmu, i keď chápem, že dej sa musel pomaličky začať, zvlášť keď tu máme dva príbehy v jednom, predstava neba ako skutočného sveta sa mi páčila kde mŕtvy prichádzajú dožiť aby sa mohli naspäť reinkarnovať, i keď neviem či v nebi sú aj turisti ... koniec pri ktorom vidíme ohňostroj doprevádzaný klavírnym koncertom bol parádny ... ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Prijemne jednoduchy romanticky japonsky film s netradicnym napadom a s tym, ze aj ked laska kvapka na kazdom rohu, zamilovnaa dvojcia sa voi filme ani nestretne. jednu z hlavnych uloh hra herecka z minulorocneho japonskeho romantickeh trhaku Be With You. Heaven´s Bookstre, aj ked v mnohom podobny BWY trhakom nebol. Film pre tych, ktori maju radi pomale romanticke azijske filmy, ktore neskacu zo zanru do zanru. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jsem okouzlen. Nádherným filmem, který si plyne tak pozvolna a poklidně. Nebem, ve kterém nejde o hříchy, ale o lásku a také šanci napravit chyby a omyly svého života i životů jiných. Příběhem o lásce a ohňostrojích, o pochopení a také o setkávání s těmi, které filmovým postavám, i nám, i mě, osud vzal dřív než jsme si s nimi mohli říci to, co máme na srdci. Přiznávám, je to film, který mě osobně zasáhl na citlivém místě, ale i kdyby ne, myslím, že i tak mohu říci, že je to další z nádherných, křehkých japonských filmových klenotů, nebo spíše nádherných křehkých snů. Romantický, nežný, laskavý a neskutečně jemný. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama