Reklama

Reklama

Výtah do pekla

  • Japonsko Gusha no bindume (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ve zničeném světě se pod povrchem rozkládají města spojená výtahy. Přísné zákony dohlížejí na pořádek, a tudíž je všude klid. Avšak jedna dívka s telepatickými dovednostmi svou tvrdohlavostí spustí děj několika fatálních situací. Poté při cestě potkává ve výtahu nemilé hosty... (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. Není to ani moc divný, natož originální, nebo přehnaně sadistický, a už vůbec ne halucinogenní, neboť zvolená filmová forma nedisponuje parametry klaustrofobně identické Kostky a aroma Pekla si musí člověk dočmuchávat mezi řádky. Někde na pomezí metafory a exploatace se pouze vypovídá něco málo o lidech, kteří ve vyhrocené situaci sundávají masky a odhalují sama sebe. ____ Ohledně stylu: Za prvé tak jako Matrix rozlišuje zelené virtuálno a modrou realitu, i Hellevator vyděluje dvě barevná schémata – pro výtah mongoloidně žlutá, pro policejní výslech námořní modř. Tenhle efekt dosahovaný přes filtry není až na nasvěcování moc drahý, proto se hodí do obdobně ambiciózních filmů omezených rozpočtem. Za druhé místo obvyklé formule záběr-protizáběr využívá film hlediskové záběry (tj. pohledy na hledícího a na hleděné). Vyplývá to z uzavřenosti prostoru a z faktu, že se ve filmu vztahy mezi lidmi příliš nepěstují. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

HELLEVATOR - minimalisticky laděný trip "pekelným výtahem". Ale buďme konkrétní: Příběh nás zavádí do teritoria civilizace, kterou si můžeme pracovně nazvat retro-futuristicky-technicko-industriální; alespoň se tak minimálně jeví. ;o) Civilizace (ten termín používám záměrně) používá techniku, která chvílemi vypadá jak z roku nula, chvílemi však překvapí svou důmyslností a sofistikovaností. Právě v takových podmínkách se začíná odvíjet příběh mladé dívky Luchino Fujisaki; problémové dívky, která mění jeden problém za druhý. Společně s dalšími lidmi nastupuje do výtahu, kde se postupně začíná odvíjet jejich... peklo. Co říci k filmu? Industriální interiéry + jejich střídmost až strohost, minimalistické ladění příběhu. Příběh završený velmi zajímavou a chytrou (myšleno ani né tak šokující jako důmyslnou a k zamyšlení) pointou. Než se však člověk k této pointě dobere musí si projít více než hodinou velké nudy. Ta sice skýtá fůru času k přesmýšlení, ale svou holou podstatou tak nějak nehorázně nudí. ;o) Shrnuto a podtrženo: Minimalistické, industruální, brutální, kostkoidní, béčkové, nudné, se skvělou pointou načrtávající řadu otázek o té jejich, ale potažmo i naší civilizaci. ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda k uzoufání už od začátku. Proč mám fandit nějaké holce, která fetuje a porušuje zákaz kouření? Protože je tak moderní porušovat příkazy? Proč mám sledovat nervní kameru a depresivní výpravu, která vypadá, jako že to dělali někde na japonské střední škole v rámci divadelního představení? Nulová atmosféra, ze sci-fi to vlastně nic nepobralo, a vybíječky už mne delší dobu nebaví, co se z toho stal laciný mainstream. Možná, kdyby to natočili Francouzi, mělo by to nějaké grády navíc. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý snímek... Jak již někdo psal, tak po prvních 10ti minutách jsem čekal kravinu, nicméně to co přišlo mě přinejmenších příjemně překvapilo a dějově upoutalo... Nejprve tím, že zde nejsou přítomni duchové apod. jako ve většině Asijských hororů (ne, že bych je neměl rád, naopak, ale změna není k zahození)... Za druhé atmosférou, leč se děj odehrává víceméně jen na dvou místech (výtah a u výslechu)... Bylo to celé stísněné, pochmurné, s dobrými zvuky například když zhasínalo a rosvícelo se světlo atd... Podle popisu asi nic moc, ale celé to bylo podané dobře... Nakonec hereckými výkony... Vězni byli dokonalý... Perfekně zahrané role vzbuzující smích, nepříjemný pocit a strach... Obsluhovatelka výtahu svým na začátku až "robotickým" výstupem si také upoutala mojí pozornost... I zapisovatelka výslechu se mi líbila... Zvuky psaní na psacím stroji někdy dobře doplnili atmosféru... Ostatní postavy jakoby byly pro mě v pozadí... Hlavní aktérka až na její telepatické schopnosti nějak moc nezaujala a ostatní víceméně totéž... Samotné telepatické schopnosti byli znázorněni v mých očích na jedničku... Když to celé tak shrnu, tak slabších 4,5 hvězdičky, nicméně k tomuto filmu se rád někdy opět vrátím.... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No, po většinu doby fakt děsný psycho a hned od začátku sem v podstatě nevěděl na čem sem, vůbec sem se nemol pořádně zorientovat v ději, protože film v podstatě nic moc nevysvětlí a rovnou vás šoupne do prostředí temnýho sci-fi, který mi trošku připomínalo mix mezi 12 opic a Blade runner a začne se odehrávat zmatenej a nic neříkající děj a to až do doby než do výtahu nastoupí ty dva vězni, teprve pak začne to co sem od tohohle filmu očekával, oba dva sou fakt neskutečně super drsný a jde z nich opravdu strach, tahle část filmu je opravdu brilantní a celkem pěkně krvavá vyvražďovačka v mini prostoru. To co se filmu taky nedá ubrat je dokonalá atmosféra, ale i tak, že jsem si nakonec přišel na svý, nemůžu překousnout ten děsně nepochopitelnej děj, i když na konci se to aspoň trošku vysvětlí ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama