Reklama

Reklama

Recenze (9)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Na Redeye jsem se těšil z důvodu, že měl spojit asijskou duchařinu a atraktivní prostředí vlaku. V první třetině sice dochází k nějakému budování napětí, ale když se vlak rozjede a dojde k několika prvním zabitím, celek se začíná rozmělňovat v korejském mainstreamu. Korejská multižánrovost má v tomto případě katastrofální dopad na kvalitu a bohužel ani děj v druhé části filmu se tento neduh nesnaží ani trochu napravit. Redeye je bohužel velmi nekonzistentní film, který nemůžu nikomu doporučit. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

. „„Když je duše ztracená, nikdy nevíme co se může stát“. Poslední cesta vlaku (strojvedoucí i vlak odcházejí do důchodu) ve kterém před 15 lety zahynulo 250 lidí a několik vagónů z katastrofy je v právě v soupravě. Duchařský horor, kde se nejdřív kdekdo z legrace straší a potom už se jenom všichni bojí, protože od okamžiku, kdy vlak vjede do tunelu se začínají dít divné věci..„možná je to vlak duchů a my jsme ztraceni v čase.“ Působivě natočený, průměrný horor se strašidelně vlezlou hudbou. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Vlak, který před několika lety způsobil při havárii smrt 250ti lidí, se vydává na svou poslední cestu. Pasažéři jsou normální cestující, ale i pozůstalí tehdy zemřelých lidí. Dívka Oh Mi-sun je dcerou tehdejšího strojvůdce. Na tuto cestu se nechala zaměstnat coby prodavačka občerstvení. A tak, zatímco před sebou tlačí svůj vozík, začne nebohá Oh Mi-sun vidět duchy dávno mrtvých. A tito mrtví si chtějí při příležitosti své poslední jízdy přibrat několik čerstvých kamarádů, z řad živých. Jednoduchý příběh si vystačil s jednoduchou dekorací interiéru vlaku. Prostor působí dostatečně sevřeně, tísnivě. Směr útěku obětí je jasně daný, na výběr moc není. Většinu filmu se daří velice kvalitně strašit (různé cinkání a klapání, které předchází okamžikům strachu působí neuvěřitelně účinně) . Jistě, dalo by se napsat „další asijský horor“ (Redeu ai se očividně snaží podobat japonským hororům např. Hideo Nakaty), ale ono to pořád působí neotřele, a mnohem sympatičtěji než některé západní filmy, které nesázejí na strašení, ale spíš znechucování. Na Redeu ai je vidět poměrně nízký rozpočet, takže chvílemi působí poněkud televizně. Malá obrazovka mu jistě sluší víc než velké plátno. Těžko říct jak hodnotit. Dvě třetiny jsou skvělé, a skutečně jsem se bál, poslední půlhodina je neuvěřitelně rozplizlá, a nic převratného se v ní nestane. Pokud se ale chcete bát, za vidění stojí. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Dalsia ducharcina, tento krat z Juznej Korey. Film sa rozbieha dost pomaly, co vsak nie je zle, hustota atmosfery stupa s poctom minut az som myslel,ze vidim nieco nevidane na ducharskej scene,avsak potom sa to prelomilo do dalsej hyperstupidnej pointy,ktora mala vsetko vyriesit a film bol v cudu. Skoda. *SPOILER* - Ak by totiz nechali, vsetkych tych pasazierov bez akehokolvek dalsieho vysvetlenia v tom vlaku zomriet, siel by som vyssie, uz len z antipointskeho principu. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Jestlize v prvni tretine jde jeste narazit na nejakou tu astmosferu, zbytek filmu je peklena, stokrat videna, nuda. Vpodstate zadny originalni napad, pomale tempo a neuveritelne natahovany konec delaji z tohohle korejskeho horroru ztratu dvou hodin zivota. Kdyby to byla jedna povidka horroroveho serialu, mozna by to bylo i koukatelne. Korejci proste poradny horror nenatoci a nenatoci.... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama