Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (369)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výrazně slabší oproti komorní mysteriózní jedničce, slabší i oproti ponuré dvojce. Postupně klesající atraktivita i záživnost jednotlivých dílů je zjevná, ještě že je to jen trilogie... Už otravně schematická úvodní scéna s "přepadením" vlaku dává tušit, že trojka bude především banální předvídatelný akčňák. A taky že jo. Navíc je to ještě týnejdžerský pseudoromanťák s fůrou patetických keců a významných pohledů, tedy plný přesně toho sajrajtu, který tolik nesnáším. Děj se dá shrnout stručně - chrabrý boj chudých a dobrých proti těm bohatým a špatným, přičemž i ti špatní nejsou nakonec vlastně úplně tak špatní (to asi aby z toho dětičky nepropadly pesimismu), až na jednoho superhajzla, který ale nakonec dostane co si zaslouží a všichni mládežníci se tak ve finále můžou šťastně sesednout u pionýrského táborového ohně a společně plánovat cestu ke světlým zítřkům. Kdyby se mi tolik nelíbily předchozí dva díly, budu mít možná problém i se třetí hvězdou. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Předchozím dílům jsem dala 4*, ačkoliv musím přiznat, že mám problém si vzpomenout, o čem vlastně ty díly byly. Vzpomínám si jen na to, že se mi líbila akční stránka a že jsem se bavila. To samé vlastně můžu napsat i o třetím díle. Závěr trilogie má straaašně obyčejný děj, je plný klišé a je předvídatelný do poslední minuty. Ale Labyrint má jedno velké štěstí. A to, že Wes Ball je vážně dobrý režisér. Ten jakoby si sám uvědomoval obyčejnost děje a tak se to pokusil vynahradit na akčních scénách, které jsou jako v předchozích dílech vážně dobré. Samozřejmě, místy je akce účelně přepálená, ale právě díky tomu se divák nenudí. Z děje už teď nevím nic, ale akční scény si pamatuji a jednoduše jsem se bavila. Pro mě taková fajn jednohubka. Každopádně Wes Ball stojí za pozornost a já už jsem teď zvědavá na jeho další projekt, i s malým rozpočtem a slabým dějem totiž dokázal zajímavé věci. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Dělalo mi trochu problém vrátit se do světa Labyrintu, který jsem před třemi lety opustila, ale nakonec mě třetí díl trilogie chytl. Bylo to teda hoooodně dlouhé a asi by filmu slušelo zkrátit to o půl hodiny. I tak mě to ale bavilo. Hlavně postava Teresy byla skvěle napsaná. Umím si představit, že se na trilogii po pár letech podívám znovu a rozhodně si chci přečíst knižní předlohu. Labyrint za sebe rozhodně doporučuju. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Treba napísať že trojka je lepšia než dvojka. Hneď na úvod solídna jazda autom za obrneným vlakom, únos vojenskej kvadroptéry a samozrejme drsná prestrelka, v ktorej záchrancovia len s pištoľami odolajú samopalom. Tento film sa o originalitu snáď ani nepokúša. Samozrejme, aj zombie budú. Film ponúkne skutočne dostatok akčných scén, aj napriek tony klišé celkom slušne natočených. Problém je niekde inde - ani toto množstvo akcií nevystačí 142 minút stopáže. Navyše ani jeden z nich hereckými výkonmi nijako neoslovuje a zostávajú presne v šablóne akčných hrdinov. Jediný O'Brien sa občas trochu pokúsi o emócie, ale inak väčšinou všetci na plátne zotrvávajú v strnulom výraze hrdinu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Z odlehčené a brakové literatury jenž nám dala filmové série jako Hunger Games, Divergence nebo fujtalbl Twiligiht je pro mě jednoznačně Labyrint absolutní vítěz a to hlavně díky fantastickému Wesu Ballovi. Tenhle cápek dokázal z průměrných knih a s mizerným rozpočtem doslova zázraky. Jednička nás tenkrát doma strašně překvapila a dvojku už sme si v kině ujít nenechali a ta byla taky podle mě jednoznačně nejzábavnější. Né že by trojka nebyla, ale nevím jestli jí uškodila delší pauza po nehodě O'Briena, nebo sme za ty dva roky zase o něco starší a už s náma pubertální city tak neházej, nevím. V akci problém není, ta je monumentální a vizuální prostředí zničeného světa je jedna báseň. Ale veškeré emoce šli absolutně kolem mě, ani jedna rádoby dojemná scéna se mnou nehnula a Mrtváků je málo hanba mluvit. Pořád to je ale velice nadprůměrný akční výplach, který neudělal svým předchůdcům ostudu, jen mám první dva díly mnohem raději a bavily mne mnohem více, i tak ale pořád slušná práce a já se upřímně těším na nový projekt Wese Balla a pořád je jeho série nad ostatními, možná nevyčnívá finančním ziskem, ale filmovou hodnotou je spláchne všechny.70%. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Básničku „Říkal kos, že přišla Rose a vzala mi nos“ jež říká Lawrence (Walton Goggins) ve 44. minutě, říká také ve druhé knize ze série „Labyrint“ rapl, na něhož narazí Thomas (Dylan O´Brien) a Brenda (Rosa Salazar) v podzemí pod Spáleništěm. (stepan_s)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama