Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (367)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Predchádzajúce diely som nevidel a asi po tom ani netúžim. Ale nie je to zlé. Dá sa na to pozerať. Kamera je výborná a má to super tempo - čo je pri minutáži akú to má naozaj veľké plus. Len to skrátka neprináša nič nové. Nie je tam žiadna postava, scéna, alebo myšlienka, ktorá by vo mne zarezonovala. Možno že som na takéto teen filmy už značne starý. Každopádne som si aj od vyvrcholenia série sľuboval omnoho viac. Toto mi príde ako začínajúci film, ktorý ma ukázať predzvesť ďalších udalostí. Ale oceňujem dobre zvládnutý pátos. To je dakedy pri takýchto filmoch ťažké. Vidno že pre Wesa Balla je toto niečo ako srdcovka. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Tak tady autoři důstojně sérii určitě nezakončili.. roztahané, nudné "akčně-romantické" cosi, co mělo vše vysvětlit.. Mně by stačila úplně maximálně jednička i ta dvojka, ale to už nad rámec... Tohle je jen zase další zbytečné peníze rvoucí protahování... Na tento přístup amerických filmařů už jsem imunní. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

No, čistě subjektivně asi i 2*, ale je pravda, že minimálně filmařsky to lehce nadprůměrné určitě je. Největší problémem je prostě fakt, že už jsem z těhlech scifíček na jedno brdo totálně znuděný. Sice se to nijak extra nevleče (i když v tomto případě byla stopáž opravdu přehnaná), nicméně co přinesl tento film nového, to opravdu nevím. Vlastně vím - vůbec nic. Myslím, že trend teenagerovských sci-fi filmů už je tak pár let fuč a není se čemu divit. Tenhle snímek je totiž krásná ukázka prvotřídního klišé a akční popcornové nudy, kterou jsme viděli už milionkrát jinde a film vám tím pádem vyšumí z hlavy už při odchodu z kina. A je to trochu škoda, protože přes to všechno je Wes Ball řemeslně fakt dobrý (těším se na jeho další filmy) a herci hrají více méně skvěle. Ale nevím, možná už jsem na tyhle filmy taky trochu starý... :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Young Adult trilógiu Maze Runner môže brať vážne skutočne len teenager a v každom momente tretieho dielu je zrejmé, kto má byť cieľová skupina. Je ale sympatické, že zameniteľná predloha je zadaptovaná tak, že každý diel rovná sa odlišné prostredie, viac menej. Lepšie ale bude nepremýšľať nad tým, prečo keď všetkým ide o ultimátny všeliek, tak sa všetci vraždia a všetko končí v plameňoch, až to zaváňa nechcenou paródiou. Nakoniec je finále možno dielom najlepším, proste to konečne končí, mesto je fotogenicky moderné a tých zombíkov je tu našťastie oveľa menej ako som sa obával. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě je Death Cure stejně "podělaná" jako dvojka - tady už se nedalo moc spasit, protože příběh byl dostatečně zničený z minulého dílu. Na druhou stranu si to drží aspoň některé základní aspekty, twisty a úmrtí. Problém je, že emoce moc nefungují a film je dlouhý. Wes (potažmo Nowlin - nevím, kdo z těch dvou je horší) zkazil co mohl a jednoduše už se nepovedlo vrátit ke knižní originalitě, což je hodně velká škoda. Raplové už mají lehce propracovanější charakter, ale příběh dostává dost zabrat. Co člověku vadí je také otřásající se kamera ve scénách, kde to nemá žádné opodstatnění (rozhovory atd.).Takto tady máme myšlenkově výborný první díl a zmršený zbytek... Pokud nečekáte nic světoborného, asi se vám film bude líbit. Nechtějte však nic *nového*. Ke dvojce moc nescházelo. Poznámka pod čarou: Knižní série se ubírala jiným směrem, což hodně přidalo na její kreativitě a jedinečnosti, co se dystopických světů týče. Nic nekopírovala, byla svá a na postavách vám záleželo. Za zmínku stojí i to, že vyšla přibližně ve stejném roce, jako Hunger Games (tudíž ještě před Divergencí). Z toho vyplývá mimo jiné fakt, že nic nekopíruje. Pokud jste z filmů zklamaní, ale myšlenka se vám líbila, můžu předlohu vřele doporučit. Čím víc píšu, tím intenzivněji vnímám i hořkost z toho, jak to dopadlo. Proto jdu nakonec na dvě hvězdičky a Spáleniště snižuji taktéž... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Původně se spekulovalo o rozdělení knihy do dvou filmů, což ale režisér odmítl. (freelex)
  • Poté, co se budova ZLSNu uzavře, řekne Ava (Patricia Clarkson) Terese (Kaya Scodelario), aby nasedla na vlak, který odjíždí za 38 minut. V tu chvíli zbývá přesně 38 minut do konce filmu. (NiWi)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama