Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (367)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to nakonec zvládl se ctí. Nebo, že by to zvládl Wes Ball? Závěrečný díl Maze Runnera byl nakonec překvapivě dobrý. Po prvním dílu jsem byl natěšen na dvojku, která mě ale neskutečně zklamala a tak jsem logicky jen velmi neochotně přistoupil na to se podívat, jak dopadne celá tahle young adult frančíza ne pro 12ti leté holčičky, ale pro 14 ti leté chlapečky. A dopadla, světe div se, skvěle. Už sice nedám 4 hvězdy, protože stopáž byla prostě přepálená a kdyby se vystřihlo 20 minut vcelku zbytečných scén, vůbec nic by se nestalo a odsýpalo by to celkově mnohem rychleji. Ale jinak to celé vypadá jako mohutný blockbuster za 150M+ a ne jako relativně levná záležitost s rozpočtem, který se vešel do 70ti mega. Wes Ball to teda naleštil, a celé tahle jasná blbina s jasným cílem, působí jako opravdu drahý film. Postavy jdou prostě do future tech města pro kámoše a celé se to klasicky podělá. Aidan Gillen zápoří dobře, ale už jsme viděli lepšího "Malíčka". Kamera, střih, CGI a především kulervoucí úvodní akční jízda s vlakem, u které mi opravdu spadla brada. Jo, nakonec důstojné zakončení tak trochu jiné, dospělejší young adult ságy. 70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Labyrint si drží laťku i ve finále. Běhači běhají, zrádci zrazují, (r)muťáci žerou lidi. Nová lokace, tentokrát urbanistická, neonová a spíše laboratorní vypadá povedeně. Velmi dobrá akce a hodně působivé finále, Ball se rozhodně nebojí většího měřítka a doufám, že si vybere příště zajímavější scénář. Vražedná léčba sice není úplně blbá jako většina "mladistvých filmů", ale pár WTF momentů má, stejně jako z prstu vycucané zvraty. Naštěstí je všechno rámované přestřelkami, honičkami a zatraceně dobře to vypadá. Happyend je tu dost na sílu, mohli to sestříhat malinko jinak a bylo by to super. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč jsem nakonec tak hodný. Možná díky závěru, který dokázal vybočit z rutiny (i když mně vyloženě s*alo, že si tolik bere z Alienů), možná kvůli ústřednímu herci, pro kterého mám prostě slabost... Akorát tedy musím uvést na pravou míru, že mě snad nic nerozhodí víc, než když mají kulisy (libovolné) trilogie sestupnou tendenci co se týče atraktivity prostředí. Aneb kterýho ňoumu napadlo (zdravím knižní předlohu), že to celý začne v super rádoby fantasy labyrintském hávu, pak se přesune do "furt ještě cool" rozvalin starého světa, a potom skončí v tuctovém neonovém velkoměstě aka 22. století?? Jsem vážně jedinej, koho tahle vyčpělá městská pozadí podobných příběhů neskutečně, ale fakt neskutečně nudí? Jo, a je to strašně dlouhý. Hodně slabej průměr. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Slabé a předvídatelné. Navíc byla velká chyba rozdělit film do 3 částí z nichž je dobrá jen jednička a dvojka je naprosto zbytečná. Ale abych se zaměřil na tento díl. K hlavním hrdinům již nemám žádný vztah a působí na mě nesympaticky. Také často reagují naprosto nepochopitelně a nelogicky na ty nejrůznější podněty. Proto mi i přišla dosti komická ona velice dramatická scéna ke konci, kdy jeden z nejlepších kamarádů hlavního hrdiny umírá a všichni jsou velice smutní. Myslim si, že filmem Labyrint: útěk měli film ukončit, jelikož tohle sráží i jeho kvalitu. 25% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DNES V NOCI TUHLE VÁLKU UKONČÍME…“ /// I když si v úvodu asi stokrát řeknu „no tak určitě“ (a během filmu asi tisíckrát…), musí se nechat, že akční to vono fakt je. A tak tady máme snad nejakčnější „mládežnickej“ film, plnej sterilních a neuvěřitelnejch scén, kterej nepřekvapí a vlastně ani extra nebaví. Navíc mě nedojímá ani ten příběh… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju pokusy na dětech. 2.) Roky jsem čekal, jestli to Thomas dokáže… 3.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Točilo sa hlavne vo Vancouveri, filmári zavítali aj do Kapského mesta. (Paulo)
  • Básničku „Říkal kos, že přišla Rose a vzala mi nos“ jež říká Lawrence (Walton Goggins) ve 44. minutě, říká také ve druhé knize ze série „Labyrint“ rapl, na něhož narazí Thomas (Dylan O´Brien) a Brenda (Rosa Salazar) v podzemí pod Spáleništěm. (stepan_s)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama