Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (368)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Z odlehčené a brakové literatury jenž nám dala filmové série jako Hunger Games, Divergence nebo fujtalbl Twiligiht je pro mě jednoznačně Labyrint absolutní vítěz a to hlavně díky fantastickému Wesu Ballovi. Tenhle cápek dokázal z průměrných knih a s mizerným rozpočtem doslova zázraky. Jednička nás tenkrát doma strašně překvapila a dvojku už sme si v kině ujít nenechali a ta byla taky podle mě jednoznačně nejzábavnější. Né že by trojka nebyla, ale nevím jestli jí uškodila delší pauza po nehodě O'Briena, nebo sme za ty dva roky zase o něco starší a už s náma pubertální city tak neházej, nevím. V akci problém není, ta je monumentální a vizuální prostředí zničeného světa je jedna báseň. Ale veškeré emoce šli absolutně kolem mě, ani jedna rádoby dojemná scéna se mnou nehnula a Mrtváků je málo hanba mluvit. Pořád to je ale velice nadprůměrný akční výplach, který neudělal svým předchůdcům ostudu, jen mám první dva díly mnohem raději a bavily mne mnohem více, i tak ale pořád slušná práce a já se upřímně těším na nový projekt Wese Balla a pořád je jeho série nad ostatními, možná nevyčnívá finančním ziskem, ale filmovou hodnotou je spláchne všechny.70%. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Labyrint: Útěk je dodnes pecka. Výborný thriller s výbornou atmosférou a fajn charaktery s pár překvapivými zvraty. Pokračování Labyrint: Zkoušky ohněm je výborná jízda ale o poznání horší než jednička.. A to vše letos končí třetím dílem... který je nejslabší. To ale neznamená, že je špatný. Na trojce je největší problém ten, že úplně nedokáže mít vlastní ksicht. Jednička byla velká neznámá záhada, dvojka akční jízda ale trojka žádnou takovou nálepku nemá. Problém je možná i v tom, že se jedná o závěr trilogie a režisér Wes Ball to vše musí nějak ukončit (a navíc úplně nenaštvat knižní fanoušky což se asi stejně nepovede protože kniha- kterou jsem nečetl- je prý téměř jiná). Funguje to tedy alespoň jako správný závěr trilogie. Herci jsou opět tou pozitivní stránkou- K starým známým postavám se už stihl utvořit nějaký vztah a především ze všech jsou oficiálně přátelé což se postupem času mění ve velký útok na emoce. Ten film trvá 140 minut a v podstatě rychle uteče. Po první hodince která uteče jako voda se sice mírně vleče ale v podstatě ne zas tak moc. Wes Ball (který konečně bude moc točit také něco jiného než Labyrint) je pořád slušný řemeslník který zvládne prodat každou scénu. Ať už úvodní scénu s vlakem, nebo nečekané setkání či skok do vody. To vše se prostě Ballovi daří na výbornou a to i přesto, že zas tak zkušený zatím není. Což je prostě úspěch. A především se dá říct, že trailery moc zvratu nepřipravili... což je v dnešní době příjemné. Labyrint je tedy u konce ale bude se na na něj pamatovat jako na tu lepší sérii. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Do finále se Maze Runner dokodrcal s víceméně stabilní kvalitou nejlepší young adult adaptace široko daleko. Což není moc velká pochvala když jde o konkurenci břeček typu Hunger Games či Divergence. Pomezí Áčkového a Bčkového filmu překračuje ve scénách které překvapují epičností záběru postapo zombie distopického světa ve válce, naopak sráží ho dolů občasná hloupost scénáře nad níž lze při hlubším zamyšlení jen kroutit hlavou. Na druhou stranu, už to že k nějakému zamýšlení nad tím co se ve filmu děje dojde je na poměry žánru pořád hodně velký úspěch. Mixed feelings mám ze závěru, kde se očekávatelně prokáže efektivnost těch totalitních praktik proti kterým hrdinové celou trilogii tak vehementně bojují, ale zároveň film vše zahrává do autu prostoduchého "happy endu", který vlastně nic velkého nevyřeší. Nicméně jako oddechovka stejně dobré jako předchozí filmy. 8/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Když se člověk přenese přes fakt, že se divák prostě nic kloudného nedozví a tvůrci se nijak nesnaží vysvětlovat důvody Labyrintu (tedy, oni to vysvětlili už dávno, ale příšerně ledabyle), tak je to vlastně dost dobrej akčňák. Ono vlastně stačí, že se tam válčí proti W.C.K.D. všemi možnými prostředky. Je to akční, je to skvěle ozvučené, má to parádní CGI a jede to po celou dobu v dost dravém tempu. Fajn oddychovka, která ovšem scenáristicky drží pohromadě jen tak tak. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER! Za mne nejlepší díl celé trilogie - dostatečně akční aby nenudil a zároveň ne zase tak blbý, aby urážel divákovu inteligenci. Navíc s povděkem kvituji, že nesympatická, protivná kráva zrazující své přátele ve jménu "vyššího dobra" skončila jak se patří a uvolnila tak místo po boku ústředního nabíječe o mnoho přitažlivější a pro život v postapo kulisách vhodnější roštěnce. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Básničku „Říkal kos, že přišla Rose a vzala mi nos“ jež říká Lawrence (Walton Goggins) ve 44. minutě, říká také ve druhé knize ze série „Labyrint“ rapl, na něhož narazí Thomas (Dylan O´Brien) a Brenda (Rosa Salazar) v podzemí pod Spáleništěm. (stepan_s)
  • Poté, co se budova ZLSNu uzavře, řekne Ava (Patricia Clarkson) Terese (Kaya Scodelario), aby nasedla na vlak, který odjíždí za 38 minut. V tu chvíli zbývá přesně 38 minut do konce filmu. (NiWi)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama