Reklama

Reklama

Liga gentlemanů

  • Velká Británie The League of Gentlemen (více)
Trailer

Obsahy(1)

Všichni gentlemani, kterým jednoho krásného dne dojde obálka s knížkou a polovinou bankovky mají jedno společné: sloužili v britské armádě, odkud byli pro nejrůznější přečiny vyhozeni, nebo prostě "byli odejíti." Jen ten, který je všechny svolal, má čistý štít - z armády byl vypovězen pro přebytečnost. A chce se pomstít. Chce vyloupit banku... Čirou náhodou jsou svolaní muži mistři svých oborů... (Fingon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Určitě zdaleka nejslabším článkem filmu je jeho první asi půlhodina, kde je nám představeno prostředí, ve kterém hlavní aktéři žijí a která posunula moje hodnocení o 1 * dolů. Přesvědčovací fáze je snad inspirována Deseti malými černoušky. Film má klasický Deardenůn uhlazený styl s mnoha zkušenými herci, kterým vévodí N. Patrick svým klasickým komediálním pojetím. Nechybí naivita a nadsázka v pasážích, kde dojde k vykradení muničního skladu a pak banky. V první řadě je to tedy potřeba brát jako komedii, ve které ale chybělo trochu víc humoru. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Obrovsky milé překvapení. Výtečné krimi líznuté komedií, které diváka neustále něčím baví, a to až do samotného konce. Začátek s představováním jednotlivých charakterů, ať už při doručování vzkazu nebo stolové scény diváka navnadí, plánování operace, její přípravy, samotné provedení nechává i díky své promyšlenosti, důkladnosti vzpomenout na nejlepší žánrovky a do toho velmi přesní herci + solidní dávka humoru, která má až do příchodu Bunnyho nádech elegance a nenucenosti. Hodnotím slabších plným počtem, samotný konec mě i přes mé překvapení lehce zklamal, v každém případě můžu tento výborný film všem vřele doporučit. ()

Reklama

Isard 

všechny recenze uživatele

Liga gentlemanů je krásný film s příjemným tempem, které nikam neuhání, ale současně se obejde bez zbytečných odboček a nadbytečných linek. Už první půlhodina mě nadchla jednoduchým představením týmu, který se skládá z docela uvěřitelných lidí. Příběh se obešel bez zbytečného balastu a drama, film je navíc docela vtipný, ačkoli se nejedná o humor nějak prvoplánový. V neposlední řadě je to zajímavé okénko do někdejších časů, a to v ohledu jak lidí (s jejich mentalitou), tak prostoru (City jak jej už neuvidíte). ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Nevím co na tomhle filmu všichni vidí? Jde tu cítit, že je ten film starý skoro 55let u některých filmů to není na škodu, ale tady jsem to cítila značně. Nemělo to šmrnc. Moc mě to nebavilo. Ta hudba byla stresující. Týpci byli věčně opocení a třepali se jako osiky SPOILER: a pak je lapli. Ani jeden s lupičů nebyl okouzlující gentleman (a to jich tam bylo jedenáct). Celkem zklamání. Silnější část byla druhá polovina. Humoru jsem moc nezachytila. Úplný konec to mohl zachránit což se nestalo. To už jsou lepší Dannyho parťáci..moderní pojetí trochu zábavnější. Zbytečně natahované (což bylo na tu dobu normální). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám najmenší problém nechať tomuto takmer 60. ročnému filmu pôvodné štyri hviezdičky. Napriek odľahčenému tónu je to prvý film, v ktorom je ukázaný význam starostlivého naplánovania akcie. Filmom sa inšpirovali nielen ďalšie filmy, ale som dokonca čítal o tom, že si ho niekoľkokrát premietali aj aktéri najväčšej vlakovej lúpeže v Británii. Samozrejme, že ma rozčuľovala postava Bunnyho a záver v štýle Deus ex machina, ale v tej dobe dokonca existoval zákonný zákaz ukončovania filmov tohto typu nedolapením lupičov. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení trvalo dva měsíce. (Terva)
  • Film byl natáčen v londýnských studiích Pinewood. (JohnSmith)
  • Mezinárodní filmový festival v San Sebastianu udělil Richardu Attenboroughovi, Jacku Hawkinsovi, Bryanu Forbesovi, Rogeru Liveseyovi a Nigelu Patrickovi cenu Zulueta Prize v kategorii nejlepší aktéři. (Terva)

Reklama

Reklama