Reklama

Reklama

Recenze (4)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Andreia, Pedro a Ricardo žijí v jednom resocializačním ústavě v Portugalsku. Oni i ostatní chovanci jsou nepřizpůsobivou mládeží, jež je střídavě obětí i pachatelem nejrůznější kriminální činnosti. Rádi by pryč, avšak sami dobře neví kam. To, že ani netuší, jak by měl vypadat jejich budoucí život, je též neodrazuje od plného zcela neuvědomělého prožívání vlastních životů... Zajímavé dílo portugalské režisérky Teresy Villaverde, která nenásilně, pomalu a s krutou lehkostí vypráví o bezvýchodnosti života okrajů společnosti, jejichž základním životním pramenem i mottem je neustálý, bezcílný pohyb a změna. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z drsných štúdií do života detí z ústavu - kvalitní neherci a pôsobivá bezvýchodisková atmosféra sú hlavnou devízou tohto smutného príbehu. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Drsné, nefalšované, autenticky působící. Poměry v ústavech, v rodině a proti tomu mládež zahnaná do úzkých nebo nezvladatelná. Scény ke konci, nekonečný porod na záchodové míse někde na čerpací stanici a pak chůze psychicky a fyzicky vysílené dívky do lesa a pád a utlučení kluka zloděje jsou nezvykle kruté. Proti tomu portugalská kamera s nádhernou nocí....raritní recenze: http://www.filmzentrale.com/rezis/osmutantes.htm ()

Reklama

Reklama