Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý farmářský chlapec Jacquou vyrůstal spokojeně se svou rodinou, dokud přičiněním zlého hraběte de Nansaca neskončil v sirotčinci. Po čase se dostal k místnímu knězi, s jehož pomocí přetavil svou osobní pomstu do vzbouření všech venkovanů utlačovaných hrabětem de Nansacem. (oficiální text distributora)

Recenze (64)

Ripley 

všechny recenze uživatele

Je na škodu,že tento film nebyl u nás uveden v kinech.Možná proto,že jde o francouzký film.Jenomže když jsi vzpomenu na některé ikdyž třeba komerčně úspěšné leč hloupé a nekoukatelné kousky z produkce Luca Bessona u nás uvedených v kinech...je mi úzko.K filmu...U nás málo známý režisér Laurent Boutonnat natočil svůj teprve druhý(bohužel) celovečerní film nevšedně avšak po svém a udělal dobře.Kdo zná starší videoklipy výborné francouzké zpěvačky Mylene Farmer,které vypadají spíše jako krátké filmy,ví o čem píši.Boutonnat umí točit opravdu vyzuální kousky.Jeho hrátky s kamerou a filtry jsou fantastické.K filmu složil i výbornou hudbu,která dokonale sedí.A konečná píseň v titulcích nazpívaná Mylene Farmer...no požitek.A navíc Laurent umí vyprávět a to je důležité.Abych jen nechválil,musím přiznat,že první povina filmu kde je hlavní hrdina ještě dítě byla syrovější a zajímavější.Film ikdyž je malinko rozvleklý,nenudí.Konečná vendeta na konci filmu dle mého vkusu mohla být sice tvrdší,ale pokud by tak bylo,šlo by o klišé,které jsme už mnohokrát viděli.Tomu kdo si libuje v historických filmech s evropským nádechem a bez velkých bitevních scén(pár akčních scén ve filmu je)...vřele doporučuji. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený historický film, pojednávající o klasickém tématu, kdy se poddaný postaví proti utlačovateli z řad šlechty. V tomto případě proti sobě stojí bonapartisté a představitelé obnovené francouzské monarchie. Byť byl děj celkem natahovaný, tak mě se to líbilo, ať už se jedná o herecké obsazení s Tchéky Karyem, Gaspardem Ullielem či krásnou Bojanou Panič,neboi o velmi slušnou kameru. Průšvih přišel až při poslední půlhodině, která se nesla ve znamení nechutného kýče a v mých očích celý film trochu potopila. 65% ()

Reklama

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Ak ležíte v snehu, strelia Vás do hlavy, a ešte k tomu ste hodnú chvíľu v horiacom zámku, tak je veľmi málo pravdepodobné že prežijete. Podľa mňa je to dosť nereálne a dej je príliš rozvláčny, Nejako extra ma to nezaujalo, no aj tak dávam 3* za to že je to z historickej stránky celkom zaujímavé. 50% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Občas mi v tomto dobrodružnom filme chýbali presladené emócie hollywoodskych rozmerov či obsahová alebo herecká nadnesenosť. Skaza zámku Herm stavia na príliš jednoduchom námete vzbury, zotročovania, túžby po vyslobodení sa, no výprava je pôsobivá a hudba!!! zložená pražským filharmonickým orchestrom tak impozantná, že som nebola schopná protestovať. Je to malý veľký projekt s jasnými ambíciami a hodnoverným spracovaním, ktoré sa síce nemôže prirovnávať ku Gibsonovým dobrodružným trhákom, ale ako celok ma to nadchlo a ani pre mňa zvláštny francúzsky štýl pre mňa nepredstavoval problém. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Príbeh, za ktorého vizuálnu stránku by sa nemuseli hanbiť ani tí najostrieľanejší profíci. Horšie je to s príbehovou rovinou. O žiadnom zámku Herm som v živote nepočula, a o jeho skaze už vôbec, v tomto smere sa teda s radosťou spolieham na to, čo mi predložili tvorcovia, no i tak si nemôžem odpustiť poznámku, že príbeh mi evokoval desiatky iných príbehov a v niektoých scénach to bolo až tak zjavné, že som sa musela trpko pousmiať. I tak však uznávam, že som skazu zámku Herm a udalosti jej predchadzajúce prežívala tak, že by bolo pokrytectvom tvrdiť, že film na mňa i napriek svojej vláčnosti nezapôsobil. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve Francii a Rumunsku. (Duoscop)

Reklama

Reklama