Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No fujtajbl!Dlouho už jsem neviděl tak mizerný béčko.Spousta keců,trapná akce,nulová invence,film kde se naprosto nic nedělo,pro mě totální zbytečnost!Koukal jsem jen kvůli Rodenovi a nyní chci rychle zapomenout(což se povedlo docela rychle,už naprosto nevím o čem to bylo a to je to pár dní co jsem to viděl...že by skleroza?...ani náhodou,ono to bylo o ničem,takže si těžko mohu vzpomenout o čem to bylo,že jo :)?).Dost filozofování,od tohoto braku oči pryč!!! ()

qVitek odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jako špína, která se nedá umýt. V hlavě mám vzpomínky na tohle fiasko pořád. Vybavují se mi ubohé scény tohoto filmu jako zlý sen, který nekončí.Jak někdo mohl mít tu drzost, natočit tento film? Vyhrožovali mu snad ? Naprosto nereálné válečné scény, které působí až komicky. Víc uvěřitelnější válečné scény jsou ve filmu "hledá se Nemo" . Děj je tak mizerný, snaží se pracovat pouze s mnoha klišé, které ani nejsou dotaženy do konce. Vykrádá snad skoro každý válečný film, který byl kdy natočen. Všechny postavy působí tak uměle, že jim nelze nic věřit. Ani Karel Roden to nezachrání. Jeho role je tak uboze napsaná, že i kdyby chtěl zahrát cokoli, tak nemá šanci.Tento film jsem viděl náhodou, nedokážu si představit, že bych na tom byl v kině. To bych se z toho asi musel zbláznit. Nevím, co autorovi šlo natočením tohoto filmu. Chtěl urazit sám sebe? Je to ta nějtěžší forma fiaska, kterou by autor mohl odčinit snad jen sebevraždou. ()

Reklama

Nawri 

všechny recenze uživatele

Filmařské Céčko, vše dokonale vystihl svým komentářem Subjektiv. Bitvy jsou o ničem, naprosto chaotické a připomínající spíš klukovské hrátky. Situace, kdy se třeba britský důstojník s pistolkou kryje proti kulometu za větývkou o průměru 10cm, jsou vskutku k pláči. Co se týče dialogů, jelikož jsem to viděl s českým dabingem, už tak stupidní a trapné hlášky dostaly ještě nový rozměr. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že válka tu je jen jakesi pozadí... Celý tenhle příběh by se mohl v pohodě zakomponovat do jakekoliv doby v historii. Leckdy film působi hodně parodicky. Americký "serža" s doutníkem v hubě a s bambitkou... A nejlepší je jeho zátaras na mostě, s 50 vojáky a přesto bez škrábnutí přes něj projedou dva náckove v otevřeném džípu... No, samozřejmě členové SS tu jsou za velké drsoně ale působí to spíš úsměvně než věrohodně.. Taková parodie na válku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Poviem pravdu, že som sa na ten film tešil. Obrázky a krátky článok v CINEME pred rokom nevyzerali zle. Požičal som si to - naštastie. Píšem naštastie, lebo nietoré filmy - TUTOVKY si rovno kupujem. Mám rád vojnové filmy aj filmy, ktoré sa odohrávajú v tomto období a čakal som niečo v štýle Indiana Jones a dobyvatelia stratenej archy alebo niečo podobne odľahčené. Ale toto som fakt nečakal. Dej by mal byť napínavý, vtipný, akčný... ale nie je. Je to trapas. Nahánačka na džípoch za doprovodu modernej hudby a elektrických gitár? Strašne mi to tam nesedelo. Záchrana vojaka na poli pred nemeckým lietadlom sprevádzaná hrdinskou hudbou a neúprosnou paľbou z guľometu...wau... To všetko natočene spomalene, aby ma utvrdilo v tom, že naivnejšiu scénu som už dávno nevidel a samozrejme v tom, že najlepší vojaci sú Američania. Kto iný, že? Tvorcovia chceli dej trošku zdramatizovať, a nechali v úvode umrieť amerického vojačika a na konci nemeckého odstreľovača, ale to všetko bolo natočené tak nezaujímavo, že mi to bolo vlastne jedno. Mať pokope toľko dobrých hercov, dobrý príbeh a takto to posrať ... to chce TALENT. Pán režisér má asi TALENT aj na to, ako ukončiť dobre rozbehnutú kariéru K. Rodena. 30%. 28.3. 2006 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Registrační tabulky na německých vozidlech jsou špatné. Měly by mít předponu WH pro vozidla Wehrmachtu a SS pro ty zaregistrovaná u SS. (Maulincio)
  • Tvorcovia zatratktívnili film neautentickým spôsobom, keď namontovali držiak nemeckého ľahkého guľometu MG-43 na zadnú časť ruského osobného terénneho vozidla podobne, ako bol namontovaný americký guľomet na amerických JEEP v čase II. svetovej vojny. (andykovac)
  • Natáčení filmu probíhalo v Rumunsku. (Honzulik)

Reklama

Reklama