Reklama

Reklama

Krvavé divadlo

  • Velká Británie Theatre of Blood (více)
Trailer

Obsahy(1)

V Londýně řádí sériový vrah, který se zaměřuje na vraždění divadelních kritiků. Jeho vražedné metody jsou inspirovány Shakespearovými hrami. Podezření padá na egoistického herce Edwarda Lionhearta (Vincent Price). (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Za zmínku stojí Price a ono zajímavé propojení Shakespeara a vraždění. Myslím nápad, ne provedení, jelikož z vražd mě snad nezaujala ani jedna, akorát u "děťátek" jsem se pousmál. Což je teda dost podstatný problém, protože u filmu je po pár minutách jasné kam a jak se bude film vyvíjet, takže by měl překvapit originálními vraždami v Priceově asistenci. I když zase mě napadá, že pokud mám aspoň trochu přehled, tak vím o čem jsou ty nejznámější Shakespearovy zářezy na pažbě, takže si dokážu představit, jak asi bude vražda probíhat. Jistě, Lionheart a jeho crew se nedrží "předlohy" nijak striktně, ale přesto je to jasné. Nevím jestli to dává moc smysl, to co jsem napsal, chci se dostat k tomu, že samotné vraždy, či jiné druhy pomsty mi přišly dost beze šťávy, nudné, v některých případech k smíchu. Bez Price by film zapadnul někam do propadliště dějin. Mimojiné, ten jeho flashback ve kterém objasňuje své přežití jsem nějak nedal. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Muž tisíce tváří Vincent Price, vraždí těmi nejoriginálnějšími a nejbizardnějšími způsoby a k tomu recituje Shakespeara. Není to tolik horor jako spíš detektivka a milovníci Shakespearova díla si to určitě užijí ještě víc než já, ale i tak dávám pět hvězdiček. Nenudil jsem se ani chvilku (no dobře možná na začátku chvilku než se to rozjelo, ale pak už ne:-)). Ačkoliv nápad byl jednoduchý a rozhodně ne původní - zdánlivě mrtvý člověk, který se mstí těm, co s jeho smrtí mají co dočiněn, celý děj je zpracován natolik originálně a pro diváka atraktivně, že vás to pořád nutí zírat na obrazovku a bavit se. Nejnapínavější bylo čekat jakou Shakespearovu hru si Vincent vybere příště a jaký bude způsob vraždy. Na závěr mě pobavila hláška: "Přehrává jako vždycky." ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Vincent Price hrajúci Edwarda Lionhearta Shakespearový herec, ktorého kritici nadovšetko nenávidia a dokonca mu aj vymysleli prezývku (šunkový sendvič). Rozzúrený a takmer plný nenávisti sa rozhodne raz a navždy skoncovať so svojim životom a to len preto, že ním kritici opovrhujú a jeho herecký talent vnímajú ako nežiaduci účinok a myslia si, že je to blázon. Lionheart z takmer 70 metrovej výšky skok do vody prežije a rozhodne sa vybiť si svoju zlosť na kritikov, a použije metódy opísané v Shakespearových hrách. Pri svojej krutej pomste Lionheart používa rôzne prevleky a vždy odrecituje každému nepriaťeľovi úryvok z knihy. (Krvavé divadlo dobre vyniká s čiernym humorom, hororovým prvkom a Shakespearovým prevedením takže sa nebojím ho označiť za najlepší horor všetkých čias 90 percent.) PS: Len viac takýchto starších filmov od Pricea. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Injekci, rtěnku, skalpel, lavor, LAVOR, pilku, injekci!..." Zneuznaný herec v podání horrorové ikony skvostně vraždí své kritiky. Člověk si hned připomene nejvýznamnější díla Shakespeara i to, jak jsou jeho hry brutální. Až na výjimky se vynalézavé vraždy drží literárních předloh. Ožívají před námi hry - Caesar, Romeo a Julie, Kupec benátský či Othello. Mezi vážnými citacemi se odehrávají šťavnaté vraždy - vytržení srdce a jeho zvážení je komentováno slovy: ,,A je to libra...skoro..." (Kupec benátský) či vtipný šerm na trampolínách končí řeznými šlehami, které však ještě nemají zabíjet (Romeo a Julie). Tohle divadlo mne bavilo před lety stejně dobře, jako i dnes. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

O tomto skvoste som sa dozvedel čírou náhodou a chválabohu, že sa tak stalo. Je to jednoduchý príbeh, ale velmi originálny. Videl som najmenej 10 Priceových filmov, ale tento jeho výkon bol ukážkový.vynikajúci a hádam aj najlepší, aký som uňho videl. Tie jeho prevleky boli nápadité a citácie Shakespeara v jeho prevedení boli bravúrne. Vela kritikov, silný bodycount a vraždy boli prevedené zaujímavo, žiadna nuda a velká zábava, to sú veľké pozitíva filmu. Len viackrát to vyznelo dosť nerealisticky, hlavne v tých náhodách to malo nezmyselnejší podtón. A keby bolo menej kritikov, bolo by to čistejšie, viacej bez nezmyselností, ktoré by sa v normále nestali. Ale ani toto mi nepokazilo vynikajúci dojem z filmu, ale kvôli tomu prišiel o 1*. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Přes šest galonů falešné krve bylo použito při vraždách. (Chatterer)
  • V průběhu filmu se Vincent Price zamiloval do herečky Coral Browne a nakonec se s ní oženil. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama