Reklama

Reklama

Kanodžo to kanodžo no neko

  • Japonsko 彼女と彼女の猫 (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Japonsko, 2000, 5 min

Režie:

Makoto Šinkai

Hudba:

Tenmon

Hrají:

Makoto Šinkai

Obsahy(1)

Koťátko nám vypráví, jak se zamilovalo do své krásné, inteligentní, milé, ale bohužel také osamělé paničky. (Soundtrack)

Recenze (39)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Makoto umí. A jak je vidět, uměl i na začátku své kariéry a už tehdy se mu podařilo stvořit typickou, přítulně melancholickou náladu, kterou jsou jeho filmy prostoupené. Jedna věc mě ale dost zarazila... Samozřejmě nechybí pravděpodobný objekt, Makotova pravděpodobného fetiše, to jest vlak, nebo vlakové koleje, tady ovšem s poněkud menším důrazem, než je zvykem. (mňoukla vůbec kočka?) ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Už jsem se asi půl roku nepodíval na nic japonského (tedy šlo o nějaké zhnusení ohledně japonského fanservisu) a přes můj nepříliš moudře zvolený nick se za žádného znalce anime nepovažuji (jsem ovšem obeznámen, že jde o souhrnný název pro japonskou animaci a ne žánr), ale k uznávanému Makotu Shinkaiovi jsem byl ochoten se po nějaké době vrátit. Podobný námět někde ve světě pravděpodobně před rokem 1999 už byl, ale pod obalem se toho skrývá více. Černobílá animace tvoří atmosféru, bez které by monolog ani hudba neměly takový smysl a do níž je vložen velice uvěřitelný a lidský příběh, byť ho vypráví kocour. Navíc kočky mám rád. Ale je moc rychle odvyprávěn, než bych se stačil do toho nějak víc vžít. Je mi jasné, že ho Shinkai přesně nedefinuje, abychom se mohli dívat svým vlastním pohledem jako třeba při čtení knihy, ale scházelo mi nějaké skutečné překvapení, které by ani nemuselo být před očima nebo ušima a kvůli němuž bych se mohl ke kraťasu po nějaké době s radostí vrátit. Nejvíce na mě působila originální forma i téma dialogu hlavní postavy se svou holkou. Ale kočky přeci jen nemyslí a necítí až tak jako lidé. Nebo ano? :) ()

Reklama

mrksik 

všechny recenze uživatele

Mystická filmová poviedka s ružovým príbehom v čiernobielom podaní :) Sympatický spôsob vyrozprávania príbehu, tajomná hrdinka, ktorej tvár zostáva na fantázii diváka... jednoducho, pohladenie, keď je vo vnútri sychravo :) Doplnené 16.6.2008: Tento film si určite pozrite ešte pred Piatimi centimetrami, budete milo prekvapení. ;-) ()

Scytale 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh k zamyšlení, ale vizuální stránka zpracování je nedostatečná - pseudodynamické pohyby celého obrazu zprava doleva a naopak jen zastírají nedostatek animace, která je sama o sobě dost mizerná a jedná se vlastně víceméně o slideshow s hudbou a komentářem. Celkový špatný dojem dorazí nepříjemný schizofrenní střih. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nádherné. Shinkai zobral poetizmus svojej prvotiny a roztiahol ho na niekoľko minút. Výsledok je viac ako uspokojivý. Netradičná animácia čo sa týka animé a zároveň vyspelý príbeh s neuveriteľne citlivým nádychom ľudskosti. Pre mňa je She and Her Cat zatiaľ to najlepšie čo som na poli krátkeho animovaného filmu mohol vidieť. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama