Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý policista Mace je najat starostou města, aby vypátral vraha jeho dcery. Za pomoci svých přátel narazí na stopu, která vede zpět ke starostově kanceláři. Když jsou již blízko odhalení vraha, zjistí, že jsou pronásledováni policií. Ukazuje se, že policie zorganizovala nejen tuto vraždu, ale dalšími vraždami zahlazuje stopy svých předchozích zločinů. (c.tucker)

(více)

Recenze (8)

JFL 

všechny recenze uživatele

V první polovině devadesátek se dříve velmi lukrativní a demokratický VHS trh, kde mohl s akčním bijákem uspět takřka kdokoli, začal rozpadat. Dosavadní nízkorozpočtové šmíry začaly být vytlačovány nejen mladými dravějšími béčkaři typu PM Entertainment, ale hlavně je zastiňovaly velkými studii spolufinancované či distribuované středně nákladné fláky s hvězdami nižší svítivosti. Zatímco někteří přední brakaři předchozí éry jako Shapiro-Glickenhaus Entertainment postupně vyklízeli pole, jiní veteráni se ještě pokusili o poslední marnou zteč vůči konkurenci. Duo trashových fantastů David Winters a David A. Prior si v předchozí dekádě vystačilo s nesoudně juvenilními akčňáky natáčenými za nuzné rozpočty s partou naturščiků v lesíku za barákem. Nová dekáda je ale přinutila navýšit rozpočty a hlavně upgradovat casting o známé tváře. "Souboj policajtů" v jistém ohledu představuje absolutní vrchol tohoto trendu (o stupeň níže stojí thriller "Raw Nerve"). Svého času platil tento jinak typicky priorovsky patlalský drek za vyhledávaný skvost díky silikonovým přednostem Pamely Anderson, jejichž odhalení ve dvou scénách s přehledem zastiňovalo jakékoli nedostatky filmu. Dobová sexuální ikona z "Pobřežní hlídky" se navíc relativně snaží své roli vetknout alespoň špetku charismatu nad rámec marného scénáře. S tou samou výzvou se pokoušeli různě úspěšně popasovat také další členové skvostného ansámblu, přičemž nejlépe se to daří nedoceněnému Davidu Keithovi, zatímco Stacy Keach na vše zcela rezignoval. Vyznavače bijáků Davida A. Priora potěší jednak přítomnost mistrova bráchy Teda ve vedlejší roli, ale také fakt, že vyšší ambice nikterak nesnížily patlalskou intuitivnost Priora coby režiséra. Po vyplacení honorářů všem známým tvářím už zjevně v produkční kasičce nezbylo moc na pořádné jiné atrakce. Těch pár přestřelek, dva výbuchy a jedna honička na motorkách (evidentně točená v rychlosti maximálně 20 km/h) vykazují uspěchanou zfušovanost, která dýchá i z ostatních mechanicky realizovaných sekvencí. V rukou kohokoli o chlup schopnějšího by mohl "Souboj policajtů" skončit jako kloudný buddy biják, ale takhle zůstává jen počinem, jehož scénář a realizace marně zkouší držet dech se zoufale nevyužitým hereckým ansámblem. Což je ohromně smutná bilance, protože Priorovy osmdesátkové skvosty sice nebyly žádná řemeslná veledíla, ale skýtaly ohromnou zábavu a fascinovaly svou bezelstnou naivitou a zatvrzelou neumětelskostí, ale také paradoxní symbiózou schopností všech zúčastněných. Největší tragédie Priorovy filmografie tedy spočívá v jeho kariérním růstu, kdy se z amatérského fantasty hodného kultovního statutu postupně stal jen dalším z řady marných neumětelů. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hlavní devízou jinak zcela podprůměrného erotického filmu je Pamela Anderson. Jinak příběh je dost omletý i když náznaky nějaké inovace tu rozhodně jsou. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Naposto jalová kriminálka, ktorá zdanlivo pripomína drsné 70-te roky. Snaží sa, ale v konečnom dôsledku si človek pamätá akurát Pamelu a jej "životnú" scénu. Videobéčko, ako sa na Priora patrí. Popojedem. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama