Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul pracuje u záchranářské služby a narozdíl od svých kolegů se mu nedaří potlačit každodenní, často tvrdé pracovní zkušenosti. Při vážné autonehodě přišel o oba rodiče a sám přežil jen úplnou náhodou. Traumatické obrazy a vzpomínky, ze kterých se snaží uniknout vlastními sny a fantaziemi, zůstaly. Nakonec ale potkává dívku, kterou vídával ve svých snech a se kterou by mohl začít nový život. Ale hrozba toho, že se osud bude opakovat, jej postaví před rozhodnutí: zda utéci před nově nalezeným životem, či zůstat a žít jej... Režijní debut Hendrika Hölzemanna s vycházející hvězdou Matthiasem Schweighöferem v hlavní roli je film o podivuhodné záchraně jednoho zachránce. Vypráví o moci snů - a o tom, že je vždycky nějaká možnost, jen nepřestat dýchat. (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

JimJam 

všechny recenze uživatele

Matthiase Schweighofera jsem znal pouze z nenáročných německých komedií, ale v tomto filmu vdechl život zajímavé dramatické postavě. Působivé bylo spojení traumatizujícího prostředí záchranky s občasných humorem a režisérovým poetickým přístupem. Doufám, že tento film nebude režisérovým posledním. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Marně jsem v tom něco hledal, bylo to strašně neukotvené. Nebylo to vykreslení práce záchranáře, nebylo to nijak hluboké vztahově (tou neuvěřitelností toho), nebylo v tom poselství, nebylo tam v podstatě nic, nic převratného. Možná kromě té střešní scény, ta byla relativně dobrá. ()

Reklama

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá režisérská premiéra Hendrika Hölzemanna. Příběh z prostředí každodenních těžkostí záchranářů. Ve filmu je hodně silných scén a Matthias Schweighöfer a Jessica Schwarz v hlavních rolí posunuli film ještě víš. Doufám, že to není Hölzemannův poslední režisérký počin. 80% Moc dobrý film! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na tento film sa nepozerá dobre a je dosť možné, že mnohých môže aj odradiť od záslužnej práce záchranára - tí ľudia sa v podstate dennodenne stretávajú so zničenými, zúfalými, chorými, ale aj mŕtvymi ľuďmi. Nič, čo by som teda chcel robiť (najmä ak sa ich platy pohybujú od cca 850 eur v hrubom). A zábery ako si nejaký narkoman striekačku pichá rovno do krku, to tiež nebol pekný obrázok. V druhej polovici a film ustálil a je obrazovo prijateľnejší. Prechádza od drámy k romantickej poézii okorenenej tehotenstvom. ()

Galerie (24)

Související novinky

Der Film pro všechny

Der Film pro všechny

17.08.2006

Na začátek října připravují pražská artová kina Aero a Světozor festival současných německy mluvených filmů DER FILM. Ve dnech 4. až 8. října se v obou pražských kinech představí přibližně 15… (více)

Reklama

Reklama