Reklama

Reklama

Druhá světová válka v barvě

(seriál)
  • Česko Druhá světová válka barevně a v HD (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Uvidíte kolorovaný záznam dramatických událostí z 2. druhé světové války ve vysokém rozlišení. Prostřednictvím nejnovějších technik restaurování a kolorace máte nyní možnost zhlédnout příběh 2. světové války z nové barevné perspektivy. Během tvorby pořadu byla pečlivě ověřena historická správnost všech vojenských a civilních barev a před kolorací byly zrestaurovány do nejvyšší kvality. Tato snaha dosáhnout dokonalosti spolu s nedávným zveřejněním nových válečných fakt a objevy nových archivních záznamů nám umožňuje ještě hlouběji proniknout do podstaty největšího světového konfliktu. (Viasat)

(více)

Recenze (59)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

V kontrastu k tomu co se děje v současnosti na Ukrajině a jak se chová Rusko, tak první díl tohoto dokumentu popisující nástup fašismu ve světě nahání vážně hrůzu. Vidíme v něm jak Japonci beztrestně obsazují části Číny, Itálie státy v Africe.I když představitelé těchto států volají o pomoc světové společenství, to se zmůže tak akorát na neúčinné sankce a prázdná slova. Vidíme tu tzv. desetitisíce "dovolenkářských" dobrovolníků z řad německé a Italské armády jak pomáhají Frankovi vyhrát v jinak pro něj těžce vyhratelné občanské válce ve Španělsku. Vidíme Hitlerem neustále vznášené požadavky a světem tolerované obsazování Porýní, Rakouska a našich Sudet v rámci tzv.ochrany tamních německých menšin a tak dále a tak dále..........."TI KDO NEJSOU SCHOPNI POUČIT SE Z HISTORIE JSOU ODSOUZENI K ZÁHUBĚ" ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní dokument o druhé světové válce, kde klasické výpovědi aktérů a obvyklé černobílé snímky nahradil kvalitní barevný obraz dobových záznamů, sympatická grafika a příjemně znějící komentář. Řekl bych, že dokumenty jako je tyto by bylo dobré pouštět mladším generacím ve školách, nicméně jelikož se 2. světové válce věnuje méně školních hodin, než kolik má dokument dílů, bylo by to pro školství asi "plýtvání" časem. Jakkoliv je druhá světová válka fascinující a dnešní "kultuře" a zábavnímu průmyslu vděčná, doufám, že se nikdy nedožiju ničeho podobného (a jelikož máme dobu atomu, tak asi skutečně ne..). ()

Reklama

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Kvalita se nejlíp určí při srovnání s podobným současným projektem. Když si vedle tohoto díla postavíme ruskou Velkou vlasteneckou válku a hlavně francouzskou Apokalypsu: 2. světovou válku (navíc s labužnickým přídavkem Apokalypsa: Hitler), ukáže se relativní pokles kvality soudobé britské dokumentární produkce, který u protřelejšího diváka nezakryje ani 88% hodnocení, ani vodovky na černobílém pozadí. Prostě tenhle pořad vypadá jako chudý příbuzný. Pokud jste už někdy v životě viděli takřka kultovní britský seriál Svět ve válce ze 70. let, případně doplněný taktéž britskými Nejvýznamnějšími operacemi 2. světové války z let devadesátých, není tu vlastně nic nového. Sice potěšilo několik informací o technice a méně známých operacích, ale jinak se recyklovalo, že by se přiučili i pražští bezdomovci. Dokonce i ten hudební podkres už jsem někde slyšel. Co ale nechybí je klasický britský jednostranně moralizující pohled, vlastně takový trademark britské vědy už od jejích začátků, ale poslední dobou se to nějak zvrhlo a pomáhá spíš k snižování kvality ostrovní dokumentární produkce čímž jí dává tak trochu tragikomický nádech. Skutečně kvalitní byl v poslední době snad jen cyklus "Kolaborovali s nacisty". U druhý světový to ještě maskuje to, že na její morální stránce se všichni alespoň v základech shodnou, ale v jiných oborech to už je Sodoma Gomora. Samozřejmě vyjma zvířátek a flóry, i když ty kolonie se imperialistickým tučňákům nebo korálům taky nebudou trpět věčně... ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Jak tady v komentářích padlo tento dokumentární seriál nepřináší nic převratného, ale bylo dobré si toto téma osvěžit a připomenout. Navíc v každém díle byly pro mě nějaké nové informace (sice nebyly zásadní, ale aspoň něco navíc) a umožnilo to dát si události do širších souvislostí. Záběry v barvě jsou dobrá věc (lépe se to sleduje) a není přehnaný název v anglickém originále ... in HD Colour. Barvy jsou pěkné, to se tvůrcům opravdu povedlo. Pro ty co chtějí nějaký dokument o druhé světové válce jako celku, tak tohle je dobrá volba. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka stručně, jasně a výstižně. Výborné zpracování obohacené obarvenými dobovými záběry. Stejně jako ve francouzské Apokalypse z téhož roku se zde opět nevyskytují žádné dialogy s aktéry války někde ve studiu, čehož si já dost cením, dokument mě pak nenudí a baví mě o to víc. Co k tomu jiného říci? Je to prostě jeden ohromný a neskutečný válečný konflikt, který dokáže vyvolat spoustu nejrůznějších emocí. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Obrázek pro český obal dokumentu je použitý jeden z wallpaperů pro hru "Call of Duty: World at War". (Kacko15)

Reklama

Reklama