Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Do nitra planety opic začíná úplně stejně jako jeho předchůdce. (Nova zase kroutí zadkem a Zira opět pomáhá lidem) Opět je tu přeživší vesmírný cestovatel, který se dokonce vzhledově blíží Taylorovi. Jen jeho chápání lidstva není tak černé jako u minulého hrdiny, ale k tomuto postoji se i Brent postupně propracuje. Když se však astronaut dostane z opičího města, nabere druhý díl úplně jiný směr, který mám opravdu rád a přijde mi docela logické, že když jsou na planetě hloupí lidé, tak tam musejí být i ti chytřejší a ze scén, kdy se všichni klaní atomové bombě mi šel opravdu mráz po zádech. Jedinou kaňkou na zajímavém příběhu jsou některé nelogičnosti (neschopnost lidí bránit se opičákům prostředky, kterými mučili Brenta a Taylora) a hlavně malý rozpočet, který nedovolil udělat velkolepější bitvu a ani s rozpadlým městem si autoři moc nevyhráli. Tohle prosím remakovat s velkým rozpočtem.:) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nedivím zařazení tohoto titulu na čestné místo na www.badmovies.org . První polovinu se celkem bez invence parazituje na slavném filmu, aby se zúročily kulisy Opičího města a nákladné masky a kostýmy, nástupem ´Společenstva Radioaktivního Spadu´ se z toho stává rozkošné béčkové guilty-pleasure. Telepatické mučení, bohoslužba za atomovou bombu („…Óoo, Velká Bombo Všemocná, ty všechno děláš skvěle….vše, co je moudré, plné krás, je dobré Bomby plod!…“), obskurní masky alá Fantomas, nechtěně vtipné hlášky („My jsme mírumilovný lid. My své nepřátele nezabíjíme, zařizujeme to tak, aby se zabili navzájem“) atd., to všechno sice devalvuje slavného filmového předchůdce, ale zároveň činí sebe samého vynikající komedií :o) Několikaminutové (a luxusně zaplacené) cameo Charltona Hestona je tu jen proto, aby se jeho jméno dobře vyjímalo na plakátu. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak oproti nepřekonatelný jedničce to stojí o level níž. Netvrdím, že je to úplně špatnej film. Dokud tam do toho nezačali srát tu pointu z radioaktivními mutanty, tak to bylo úplně v pohodě na 4*, ale ten konec to zabil. Pokud to bylo v plánu od začátku, tak to šlo určitě zakončit líp to mi prostě nikdo nevymluví.60% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velký propad dolů. První část je ještě hodně dobrá, ale když zalezou do jeskyně kvalita jde dolů. Následkem toho je rozjetá zápletka jen trapnější a trapnější. Ten zbytek v podzemí byl vážně k smíchu... Film přímo navazuje na jedničku, což je moc dobře a tak mě potěšil i Charlton Heston v menší roli. Na první díl to sice nemá, ale trapné je to už teď. Od dvojky jsem toho čekal víc. Uvidíme, co přinesou zbývající díly. Ale skončit to mohlo lépe. Pravdou ale je, že se na to dá ještě pořád dobře dívat. 60%. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Po filme som bol v takom rozpoložení, že som ani nevedel, či sa mi ten koniec páčil alebo nepáčil. A to platí doteraz. Na jednu stranu useknúť takto príbeh planéty plnej opíc ma trošku zarazilo. Filmu chýba atmosféra predchodcu. Príčinou môže byť menej výrazná hudba - zmena hudobného skladateľa je citeľná. Akčné scény dobré a nápadité, ale úprimne, od pokračovania už tak celkom akciou prekypujúcej jednotky som čakal viac. /55%/ ()

Galerie (157)

Zajímavosti (17)

  • Ze všech hraných filmů původní série včetně televizních filmů a seriálů je toto jediný díl, ve kterém nehraje Roddy McDowall. (fiLLthe3DD)
  • Původní film Planeta opic (1967) se odehrává v roce 3978 a tento v roce 3955, tudíž by se buď nemohli setkat a opice by dávno zkoumaly tuto posádku, nebo by tato druhá posádka byla již důchodového věku, když by Taylor (Charlton Heston) a jeho společníci přistáli. (A7X92)
  • Tvůrci počítali s natočením scény s dítětem - poloopem, poločlověkem. Producenti se nakonec zalekli ztráty ratingu a ve filmu se tato scéna neobjeví. (HellFire)

Reklama

Reklama