Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

viperblade 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem to jde z kopce a to doslova. Začne to dobře, pokračujeme tam, kde první díl skončil, ale pak se začnou dít věci… především mi nejde do hlavy jedna věc - proč posílali záchranu někomu, kdo letěl na misi? Myslím tím ospravedlní faktu, že tam není Heston ale nějaký James. Tohle mi prostě nesedí, pošlete někoho na výzkumnou misi, o které se vědělo, že bude trvat delší čas (jak o tom v jedničce mluví) a najednou museli někoho poslat? Je mi jasné, že museli divákům vysvětlit, proč tam je levnější verze Charltona Hestona, ale takhle blbě? To scenáristy nenapadlo něco lepšího? A právě od tohoto momentu jde vše dolů - sice potěší návrat pár známých tváří a úplný fatální konec, ale vše mezi tím je hodně zvláštní. Přesto si myslím, že tenhle díl není zas TAK špatný, jak by se podle zdejšího hodnocení mohlo zdát. Je to sice hodně na hraně, ale těch 70 % druhému dílu přeci jen dám. A jsem zvědavý, jaké budou zbývající tři díly, které mě ještě čekají. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo ak existuje aj niečo inteligentnejšie, ako gorila?“ – „Tomu nie je ťažké uveriť.“ Spoilery. Začíname doslova tam, kde sme minule skončili. Resp. ešte dokonca predtým, keďže prvé štyri minúty dvojky sú reprízou posledných minút jednotky. Taylor a Nova po šokujúcom objave na pláži vstupujú hlbšie do Zakázanej zóny, čo sú v skutočnosti pozostatky amerického veľkomesta. Tu Taylor záhadne zmizne a vráti sa až na konci (wtf?). Nahradzuje ho iný svalnatý, polonahý, opálený americký muž, ktorý tu stroskotal počas záchrannej misie (zachraňoval Taylora - wtf!). Keďže Taylor zmizol, pohotová Nova si naráža nového kolíka a spolu sa dobrovoľne (!) vracajú do smrteľne nebezpečného opičieho mesta (wtf). V ňom stretávame známe tváre (Ziru, Cornelia, ministra vedy Dr. Zaiusa) a následne obaja z opičieho mesta utekajú (hmmm) do Zakázanej zóny (?!), prenasledovaní armádou goríl (wow). V podzemí Nova a Kolík č. 2 objavia pozostatky zmutovanej ľudskej generácie uctievajúcej ako Boha jadrovú hlavicu (ach bože), ktorú sú mutanti ochotní odpáliť vo vojne proti toľko nenávideným opiciam. Príbeh sa končí vyvraždením všetkých kladných postáv (!) a následnou erupciou celej (fakt celej!) planéty. Dej je natoľko svojrázny, že sa k samotnému filmu ani nemusím príliš vyjadrovať; detailný opis deja hovorí v tomto prípade za všetko. Hrozné dialógy, trápne akčné scény, blbé zvraty. Ale bizarnosť toho celého (a jeden logický omyl za druhým) tomu dáva akúsi šialenú kuriozitu, ktorá sa nemôže nepáčiť. Alebo môže? Objektívne chcem oceniť mrazivú atmosféru post-apokalyptického podzemného sveta (metro). ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Pokračování Planety opic sice nemám ráda, ale tohle jsem ještě jakžtakž překousla. Dalo se na to koukat, občas to bylo trošku napínavé a hlavně to neni takový průšvih jako další díly, která jsem samou nudou ani nedokoukala. Celá komerce kolem Planety opic měla skončit hned u prvního dílu, protože ty ostatní jsou nudné a nesmyslné slátaniny, které navíc kazí pověst jedničce. Alespoň, že tu ještě pořád hrál Charlton Heston, který film hodně zachraňuje. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mám opravdu rozporuplné pocity. První půlka byla až, řekl bych tragická, nudná, bez nápadu, o ničem. Kdežto druhá půlka, kterou počítám od doby, co začali prozkoumávat trosky New Yorku, byla hodně povedená. Uctívači jaderné bomby a svatého spadu byli opravdu výborným nápadem a ten konec tak nečekaný, že jsem nucen udělat kompromis. První půle 2*, druhá půle 4* = 3* ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Neporovnateľne slabšie ako famózna jednotka. Niet sa čomu čudovať, pretože jednotka nedala veľký priestor na nadviazanie. Prvá polovica využíva všetko, čo ostalo po jednotke zábery, kulisy, masky a celkový dej no v druhej polke sa to už zvrháva do trápnosti až klišé. Pridanie telepaticky vyvinutých ľudí klaňajúcich sa atómovke bol len trápny pokus scenáristov o predĺženie filmu, aby mal aspoň tú štandardnú hodinu a pol. Film skončil tak ako zvyčajne končia skoro všetky pokračovania úspešných jednotiek- úplná bieda. Na nepokazenie si dojmu s pojmu Planéta opíc neodporúčam sledovať vôbec. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (16)

  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)
  • Arch Oboler sa podieľal na úprave scenára, hoci jeho meno nie je uvedené v titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama