Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,KEBY ŤA CHYTILI GORILY, MUSÍŠ SI PAMÄTAŤ JEDNO. NIKDY NEHOVOR." ,,ČO BY SOM MAL, DO ČERTA, HOVORIŤ GORILE?" __ Prvé dva diely Planéty opíc (ďalšie už stoja za...) ma ako malého veľmi zaujali a v mnohom priviedli do desivého údivu, čo bolo samozrejme spôsobené pôsobivými koncami. Kým v jednotke to bol určitý pád monumentality, dvojka bola ešte strhujúcejšia svojim apokalyptickým koncom (ale tiež aj filozofiou a ,,odhalením sa" posledných ľudí), kedy som si prvý krát uvedomil aká ničivá môže byť sila len jednej zbrane. Aj po rokoch sú pre mňa oba diely kvalitou takmer rovnocenné, no kým kedysi u mňa víťazil pesimistický druhý diel, dnes by sa poradie asi vymenilo, pričom sa mi žiada doplniť, že dvojka tu je mimoriadne nedocenená a účasť v červených číslach by si určite zaslúžila. Ďalší z rady slávnych starých filmov, ktorý je zo zoznamu TV repríz zrejme vyškrtnutý. Linda Harrison je jedna z najkrásnejších žien aké som kedy videl. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Druhý díl pentalogie o opicích je takový rozporuplný. Opice lovící lidi jsou opět vtipný, nicméně snaha studia 20th Century Fox šokovat po vizuální stránce je dnes už spíš na škodu. Zamítli scénáře od Sterlinga (první film) i od Boulleho (autor knižní předlohy) a napsali si sami píčovinu o lidech z Falloutu - uctívačích atomu s psionickejma schopnostma navíc. Zatímco první film vypadá k světu i dnes, zde jsou efekty, na nichž papaláši z 20th SF stavěli, už mega fousatý a když se na začátku filmu Taylor "propadne", tak jsem se taky propadal k záchvatům smíchu.. Navíc to finále v podobě detonace Alfy a Omegy je takový ... prostě na píču, když víte, že jsou další tři opičí filmy - tak co jako bude? Zbylý tři filmy prostě budou vycucaný z prstu namísto reálnýho základu z prvního filmu (nebo prvních dvou). Ale aspoň tam byla zase Linda Harrison - pořád se na ní dobře kouká. ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

To byla vopičárna! Ty zbytky původních lidí to bylo teda fakt něco. Než tohle, radši dobrovolně vyhynu. Ale zase - sranda to byla. Oproti prvnímu dílu, který si přes zastaralost a nechtěnou směšnost masek opic a naivnímu příběhu dodnes uchoval důstojnost a auru výjimečnosti, tohle bylo čistokrevné béčko, které si asi nakonec, až přejde původní šok, oblíbím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wow efekt je už raz a navždy stratený, napriek tomu mi osobne toto pokračovanie celkom sadlo. Zámerom bolo nesporne aj reflektovať situáciu v súdobom svete, len je trochu škoda, že protesty s transparentmi v zmysle "make love not war" a prítomnosť jadrovej bomby sú až príliš doslovné. Tak ma napadlo, či sa pri skutočnej vizáži ľudských mutantov neinšpirovali tvorcovia slovenského Tretieho šarkana. Stále to má solídnu atmosféru a dej šlape bez problémov dopredu až k (opäť) prekvapivému záveru. Ostatné staré časti som už nevidel a popravde po tom, ako skončilo Do vnútra opíc muselo byť zrejmé, že pôje už len o varenie z vody. 70% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Jediné celkem snesitelné pokračování původního kultovního filmu - první hodina je sice o ničem (jen nudná a zkrácená variace na první díl, nepřinášející nic nového nebo zajímavého), naštěstí to dost zachraňuje sice béčkově idiotská, ale zato fakt zábavná poslední půlhodina - ti "mutanti" s telepatickými schopnostmi a neskutečný závěr pro mě mají dodnes své specifické (a hodně guilty) kouzlo. 60 % ()

Galerie (157)

Zajímavosti (16)

  • Vzhľadom na nízky rozpočet si tvorcovia nemohli dovoliť drahý make-up, a tak herci museli nosiť opičie masky. (m.a.t.o.)
  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)
  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama