Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše, která ale naštěstí má své dobré momenty. Charlton Heston je tu ovšem zbytečný a nedivím se, že si nechtěl roli zopakovat, jaksi navíc jsou také Zira a Cornelius, sekta uctívající atomovou bombu je k smíchu a Leonard Rosenman bohužel není Jerry Goldsmith, ačkoliv to chvílemi zkouší. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Asi se všichni shodneme, že jednička byla zdaleka nejlepší. Ale už i tam byly náznaky toho, že celá série byla plánována daleko dopředu. Jen si vzpomeňme na ty padající kameny a bouřící hromy, které postihovaly trojici s Taylorem. První polovina druhého dílu je slabší a zrychlenou kopií dílu prvního. Po-té co se ale hlavní hrdina dostane do nitra planety, dostává celá série nový rozměr. Někomu to může připadat zmatečné a přecpané nabalování zápletky. Jak já ale nad tím přemýšlím, tak vše do sebe perfektně zapadá a v celém filmu není žádná logická nedomyšlenost. Pokud tomu tak je, rád se o tom přesvědčím. Na filmu mi vadily věci, které ostatním lidem nepřišly (alespoň po přečtení zdejších komentářů) zas až tak špatné. Patrně je zastínily pro ně mnohem větší nedostatky. Mně ale vadilo Brentovo nesmyslné zapírání a následné mučení v podzemí a neschopnost tamních obyvatel vzdorovat opicím, když tak perfektně mučily Brenta s Taylorem. Nevěřím, že by na opice například akustické týrání nefungovalo. Jinak je ale pro mě druhý díl velice kvalitní a určitě není zas až tak špatný, jak to tady vypadá. Snímek má nevýhodu v tom, že prvotní zápletka je již vyčerpaná a film nemá zdánlivě co nabídnout, čili jakožto druhý díl se mu automaticky ubírá minimálně dvacet procent. Nepopírám, že další díly, které se již neodehrávají v tak vzdálené budoucnosti, nejsou již nekvalitní, avšak dodávám, že první pětice má ještě smysl a své rozřešení. To co následovalo poté již byla naprostá pitomost. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

První půlka se nese v duchu originálu, a i když jen těží z jeho slávy, je to zábavné. Ovšem druhá půlka už je tak neskutečně pitomá. Tohle nemělo vzniknout. Planeta opic je klasika, která nikdy neměla mít následovníka, pokračování. Konec jedničky už nevyniká tak dobře, když se ještě pokračuje dál. Slabé 2 hvězdy. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že druhé pokračování zdaleka nedosahuje kvalit legedárního prvního dílu Planeta opic, ale aspoň se mu snaží přiblížit. Na každém pak je, aby zhodnotil jak se toto "přiblížení" povedlo. Já musím říct, že jsem vděčný za všechna pokračování, ať už jsou více či méně povedená. Do nitra Planety opic se mi jeví jako velmi slušné pokračování, když vezmu v úvahu, že většina dalších pokračování končí o mnoho tragičtěji... Samozřejmě, že na 80% to není, ale na takových 70% by to bylo akorát, ještě když se zamyslím, že to je skoro 40 let staré. Ve filmu sice jsou nějaké nepřesnosti či nedokonalosti, ale pořád je to dobré sci-fi a podle mě je to stále lepší než Burtonův remake z roku 2001. Masky jsou opět velmi dobré, hudba stejně napínavá, scénář průměrný, ale herci to drží na úrovni. Oscarová Kim Hunter, Maurice Evans, Charlton Heston a Linda Harrison nemají chybu a obsazeni byli nanejvýš dobře. Já jsem se po celou dobu měl na co dívat a rozhodně jsem se nenudil, na konci filmu - při výbuchu atomovky - mi bylo tak nějak všeljak. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

To je město opic! První pokračování slavné PLANETY OPIC, které chtě nechtě, po obrovském úspěchu originálu, muselo následovat. V první polovině je to vlastně taková kopie legendárního původního filmu a i představitel hlavní role je trochu podobný Charltonu Hestonovi (ten si ve filmu střihne malou roli). Druhá polovina je, stejně jako první díl, apokalyptická a poněkud temná a závěr vyloženě drsný. Režisér Ted Post (např. Magnum Force), si zkrátka natočil svou vizi opičí ságy a mně se tohle pokračování líbí. Velkou roli však hraje také nostalgie. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (16)

  • Arch Oboler sa podieľal na úprave scenára, hoci jeho meno nie je uvedené v titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Vzhľadom na nízky rozpočet si tvorcovia nemohli dovoliť drahý make-up, a tak herci museli nosiť opičie masky. (m.a.t.o.)
  • Tvůrci počítali s natočením scény s dítětem - poloopem, poločlověkem. Producenti se nakonec zalekli ztráty ratingu a ve filmu se tato scéna neobjeví. (HellFire)

Reklama

Reklama