Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle pokračování rozhodně nesedne každému, je to hodně jiné než první film, který se zde z části opakuje, ale na druhou stranu si říkám, že je tohle něco, co docela dobře dál rozvíjí myšlenky, které první film měl. Pořád jsem nečetl předlohu, ale očividně bych měl. Já jsem s tímhle dílem moc spokojený, ty lidi z podzemí mi vždycky připadali skvěle děsiví. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velký propad dolů. První část je ještě hodně dobrá, ale když zalezou do jeskyně kvalita jde dolů. Následkem toho je rozjetá zápletka jen trapnější a trapnější. Ten zbytek v podzemí byl vážně k smíchu... Film přímo navazuje na jedničku, což je moc dobře a tak mě potěšil i Charlton Heston v menší roli. Na první díl to sice nemá, ale trapné je to už teď. Od dvojky jsem toho čekal víc. Uvidíme, co přinesou zbývající díly. Ale skončit to mohlo lépe. Pravdou ale je, že se na to dá ještě pořád dobře dívat. 60%. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nedivím zařazení tohoto titulu na čestné místo na www.badmovies.org . První polovinu se celkem bez invence parazituje na slavném filmu, aby se zúročily kulisy Opičího města a nákladné masky a kostýmy, nástupem ´Společenstva Radioaktivního Spadu´ se z toho stává rozkošné béčkové guilty-pleasure. Telepatické mučení, bohoslužba za atomovou bombu („…Óoo, Velká Bombo Všemocná, ty všechno děláš skvěle….vše, co je moudré, plné krás, je dobré Bomby plod!…“), obskurní masky alá Fantomas, nechtěně vtipné hlášky („My jsme mírumilovný lid. My své nepřátele nezabíjíme, zařizujeme to tak, aby se zabili navzájem“) atd., to všechno sice devalvuje slavného filmového předchůdce, ale zároveň činí sebe samého vynikající komedií :o) Několikaminutové (a luxusně zaplacené) cameo Charltona Hestona je tu jen proto, aby se jeho jméno dobře vyjímalo na plakátu. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Berte to jako takový doplněk k 1.filmu,páč bez něj by vám to moc smyslu nedávalo. Pro mě (jelikož další 3 filmy ignoruji ve smyslu, příběhové linie) je to celkem důstojné zakončení s definitivním koncem, na který se prostě navázati logicky nedá i v př., že by jste se na hlavu stavěli. Tyto 2 filmy za to stojí a další (byť se stále kupodivu jedná o relativně zdařilé počiny) pokud jste schopni existovati ve dvou alternativních liniích současně. ,,Vy zatracení blázni! Vy jste ji fakt a teď už na po2. definitivně, rozmetali!´´ díky bombě soudného dne, která je schopná zničiti, celou planetu. :))) Musím pochváliti hudbu od skělého Leonarda Rosenmana, který v podstatě dokonale navázal stylově (i když ne tak experimentálně) tam, kde Goldsmith skončil. Když samoz. pominu 3.film,  který má skladatelsky na svědomí opět pan Goldsmith. A čím tak asi trumfnouti Sochu of Liberty? No přece, skvělými výjevy zbytků NY metra a dalších slavných budov ve městě, které nikdy nespí, ale v r.3995, už chrní pěkně dlouho. Na autobus zatavený žárem radiace do stěny/skály, jen tak nezapomenu. Ano, pevně věřím, že se nám to jednou opravdu...povede. Bohužel ale přitom ona socha fakt ´´nepřežije´´. Takže budoucí astronauti, mají pech a musejí hledati...jinde. Jako Brent, který nic nehledal a našel vše (kromě lááásky) včetně Taylora, kvůli kterému vlastně též spadl (na této planetě se zřejmě nedá přistáti normálně či běžným způsobem, haha) na Planetě Opic a telepatických podzemních krasavců a krasotinek. Je mi líto.:( Ale při atomové devastaci takového rozsahu jako zde, nemůže objekt, vyrobený z obyčejné mědi, prostě za žádných okolností, existovati dalších 2000 let. Checht. V tomto mají amíci, fakt smůlu. To by musela býti jedině v podzemí. Ale na povrchu?:) A už dost. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

To byla vopičárna! Ty zbytky původních lidí to bylo teda fakt něco. Než tohle, radši dobrovolně vyhynu. Ale zase - sranda to byla. Oproti prvnímu dílu, který si přes zastaralost a nechtěnou směšnost masek opic a naivnímu příběhu dodnes uchoval důstojnost a auru výjimečnosti, tohle bylo čistokrevné béčko, které si asi nakonec, až přejde původní šok, oblíbím. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (16)

  • Původní film Planeta opic (1967) se odehrává v roce 3978 a tento v roce 3955, tudíž by se buď nemohli setkat a opice by dávno zkoumaly tuto posádku, nebo by tato druhá posádka byla již důchodového věku, když by Taylor (Charlton Heston) a jeho společníci přistáli. (A7X92)
  • Ze všech hraných filmů původní série včetně televizních filmů a seriálů je toto jediný díl, ve kterém nehraje Roddy McDowall. (fiLLthe3DD)
  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama