Reklama

Reklama

Few of Us

  • Litva Musu nedaug (více)
všechny plakáty
Litva / Portugalsko / Francie / Německo, 1996, 105 min

Obsahy(1)

V sibiřských horách Sajanech přistane helikoptéra, z níž vystoupí mladá žena. Vydává se na cestu rozlehlým krajem tofolarských nomádů. Kdo je ona neznámá a co hledá v těchto končinách? Podobné otázky si musí zodpovědět každý sám, tak jako v jiných dílech proslulého Šarūnase Bartase, jenž rád provokuje diváckou představivost minimem akce a dialogů. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (9)

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Hooooooodně pomalý film. Kdo má rád extra dlouhé, převážně statické záběry kamery nechť si to pustí. 80% (05.01.2010) ()

Dikaiarchos 

všechny recenze uživatele

Bartas hlavní ženskou postavu nevybavil (stejně jako jiné postavy svých filmů) tradiční, zavádějící identitou (řekni své jméno, povolání, řekni, jakým jazykem mluvíš, prozraď své názory, zájmy, touhy, trable), ale ponechal jí identitu nejvlastnější, sestávající z holé existence, zážehů instinktů a nezbadatelných hnutí mysli, jež obnažuje (ale nekonkretizuje) ženina motorika a výraz tváře. Kdo chce zažít dobrodružství, může sestoupat po prachem pokrytém schodišti k vlastní vlastní identitě a skrze ni pátrat po interpretačním klíči k příběhu. ()

decay 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné ako sa dá tvoriť narácia bez jediného slova. Dá sa povedať, že Bartas vytvoril svoj vlastný spôsob ako pracovať s takýmto typom filmu. Vynikajúco využíva čisto iba obrazy a strihovou kompozíciou uvádza diváka do nevšedného príbehu. ()

Blaogranas odpad!

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že takto to dopadne, když je reřisérem, kameramanem, střihačem, zvukařem a vším ostatním jedinný člověk, který nemá ani nápad a tak předkládá divákovi jenom jakési obrazy. Těšil jsem se na netradiční film beze slov, ale tohle je počin jen pro ty největší fajnšmejkry. 5* pro mě, že jsem to snesl. ()

Jablek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se hlásím k diváků, kterým nedělají problém dlouhé statické záměry a komorní atmosféra, ale tohle bylo opravdu trochu moc. Stalker je v porovnání s Few of us akční film :) ()

Reklama

Reklama