Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1901 a Joanna, mladá a velmi půvabná žena z New Orleans, cestuje do Jižní Ameriky za manželem, kterého nikdy neviděla. Christopher Leiningen je nejmocnějším a nejbohatším mužem v povodí Río Negro. Požívá výsad obvyklých pro náčelníky nejlidnatějších kmenů, samotní domorodci jej uctívají jako božstvo. Jeho hojně plodící plantáže se táhnou v nedozírné dáli a nedohledné šíři. Má všechno, nač si jen vzpomene. Kromě ženy.
Sňatek s Joannou proběhl distančně, komunikace probíhala v dopisech. Její příjezd jej ale rozmrzí a svou nelibost nedovede skrýt jinak než hrubostí. Joanna je jistě krásnější, než si představoval, a má noblesní chování hodné ženy z nejvyšší společnosti, ale před ním už patřila jinému muži, po němž ovdověla. Dřív než stačí ženu poslat zpět, z hlubin pralesa se vynoří nepřítel strašnější než vše dosud poznané. Nepřítel, za nímž se vše, co roste, mění v prach, a z živočichů a lidí zůstávají jen kostry. (dopitak)

(více)

Recenze (12)

Flego 

všechny recenze uživatele

Režisér Byron Haskin nikdy nemal vážne ambície natočiť niečo výnimočného, venoval sa skôr nenáročným projektom a keď sa niečo vyskytlo, bolo to len vďaka producentom. Podobne ako v tomto prípade. Tu však dokázal, že má predsa len talent a jeho dramatické "verbálne" scény mladomanželov sú na slušnej úrovni a posúvajú celý film do vyššieho levelu. ()

dwarf 

všechny recenze uživatele

Tento film vykazuje řadu nedostatků. Lecos je nedotažené. Začátek je slibně rozehraný, ale místy to hodně klesá, místy je to trochu i směšné (na dnešní dobu.) Jsem ale ráda, že jsem to viděla. U nás film vyšel pod názvem Nahá džungle. Mladá krásná žena přijíždí do Jižní Ameriky za svým manželem, se kterým byla oddána nadálku, takže o něm prakticky nic neví. Je to místí nejvlivnější majitel plantáží, má vše kromě manželky. Ona je odhodlána najít smysl života v tom, udělat ho šťastným. On je trochu překvapen jejím krásným, dokonalým zevnějškem a vzděláním. Tuší zradu. Problém vyjde najevo, když u novomanžela vzbudí velkou nelibost skutečnost, že je v pořadí druhým manželem této ženy. Mnoho neotálí a chystá se odeslat tento nerozbalený dárek z druhé ruky zpátky do civilizace. V tom se objeví hrozba - tvz. marabunta... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama o tom, jak se manželé, co se nikdy neviděli, pokoušejí dát dohromady, byť to celou dobu vypadá, že moc šancí nemají. A jak už to bývá, vše se dá na dobrou cestu ve chvíli, kdy už jim možná moc času nezbývá. Na jejich dům a plantáž táhnou miliardy stěhovavých mravenců, za nimiž zůstává jen poušť. Lidé mají k dispozici jen oheň a vodu, a tak není jisté, zda dokážou mravence zastavit. Kromě hmyzí apokalypsy je nejlepší herecký koncert Hestona a Parkerové. Chytré dialogy a herecké umění, s nímž se dnešní divák příliš často nesetká. A jak to bývá s tažením mravenců doopravdy? Dokážou překonat potoky a řeky na listech (jako v tomto filmu), vytvářet živé mosty či plovoucí koule. Na své cestě ale berou pouze vše živé. Domorodci proto jen opustí vesnici. Mravenci projdou, vyčistí ji od myší, hadů, velkých pavouků a vůbec všeho, co lidem ztěžuje život. Pak se obyvatelé vrátí zpět - jak prosté. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nudná romantika s nesympatickým ústredným párom v exotickom prostredí. Hodinu sa tam poriadne nič nedeje a v posledných 20 minútach sa tam začne riešiť hrozba mravcov, ktorý chcú zdevastovať všetko, čo sa im postaví do cesty. V každom ohľade mi ten film pripadal až príliš zastaralý a kto sa teší aspoň na tú epizódku s mravcami, tak nech si pozrie epizódu MacGyvera, ktorý to doslovne ale v lepšom prevedení vykradol. 4/10. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Během natáčení nebyl zašlápnut jediný brabenec. Film se dělí na dvě části, v té první sledujeme psychologické drama války muže a ženy, kteří chybovali, protože toužili milovat. Ve druhé se vše prudce žánrově stáčí do dobrodružného (s přesahem hororu, kde byl potenciál větší /ohlodané kostry/). Líbilo se mi prostředí, trochu malované, trochu umělé (podle imdb se jen výbuchy mostů točily na Floridě, jinak ateliér) a samozřejmě konstrukce plantážníkova snu - tohle je moje království, tady vládnu, tohle jsem všechno vybudoval - a ty tu chceš co? Naivní detaily ignoruju, protože jako celek mi to fakt sedlo, za což asi nejvíc herecky může skvělý Charlton Heston. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama