Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za druhé světové válce se ve speciálních střediscích cvičili psi pro strážní službu v koncentračních táborech. Jeden z vězňů si však ochočí fenu německého ovčáka, která mu při útěku zachrání život. (oficiální text distributora)

Recenze (21)

And09 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh o hrůzných činech z koncentračního tábora, které jsou pro nás naprosto něčím nepředstavitelným. Námět je velmi zajímavý a vypovídá o hrdinských počinech obyčejných lidí, boje o přežití, národní hrdosti a fanatizmu a v neposlední řadě psí oddanosti. Vladimír Dlouhý naprosto uvěřitelně ztvárnil roli malého chlapce a vyjádřil natolik věrohodně, co člověk (natož malé dítě) musel cítit a prožívat. Zpracování by si zasloužilo určitě lepší i nějak propracovanější dialogy, kterých tam příliš není. Film je ale napínavý a velmi dramatický do posledního okamžiku. Diváka nejvíce dojme linie oddaného psího hrdiny, kterému je přednější život svého pána. Pozn.: za připomenutí stojí natáčecí místo, které je poměrně opomenuto - slatiňanský hřebčín ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Možná kdyby tam nenacpali toho kluka, nevyznělo by to tak hloupě. Navíc je potíž v tom, že mi pan Dlouhý nesedí. Navíc je tahle smyšleninka také hloupá. Tím narážím na toho psa. Autoři snímku zřejmě v životě neviděli a neslyšeli, jak se provádí výcvik a a jak dlouho trvá. Proto by nedopustili takovou pitomost, že si NO vycvičil vězeň v lágru. Fašisté byli svině, ale ne slepí blbci. A tohle může sloužit jako narážka na scénu, že Hauptsturmführer Dörner netrefí na dva metry sedícího psa. A to, že nacisté se i v soukromí baví česky se snad ani komentovat nedá. U mne film tedy vůbec neuspěl. Mimo těch nádherných psů., ti uspěli s vyznamenáním. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Celkem akcni valecny film, odehravajici se v prostredi SS lagru pro vycvik bojovych psu. Ty se testujou na veznich, samozrejme... Jeden vezen utece, pak jeste maly kluk a jeden z tech psu. A tihle tri pak utikaj pred fasounama, ktery je honej. Proste klasicky pribeh. Ale film neni uplne nudny a v pohode jsem ho dokoukal az do konce. Mj. dobre obsazeny. Vypichnout lze Hlusicku jako hlavniho SSmana, Filipa jako utekare, mladickeho Dlouheho a moji oblibenou Evu Jirouskovou. ()

TATANKA20 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem shlédnul na doporučení. Zaujal mě příběh vězně, z nacistického tábora, zaměřeného pro výcvik psů-zabijáků. Silný příběh, který zaujme každého, kdo se na takto zaměřené téma, zvládne podívat do konce. Vězeň místo, aby fenku Britu mučil a nutil ji útočit na prchající zajatce, tajně ji šetřil a vytvořil si s ní pouto. Při plánovaném útěku se pak Brita stala součástí dramatických událostí, kdy mu nejednou zachránila život. Na svou dobu jednoduše natočený film, který připomíná, co se v minulosti dělo. Za mě 4 hvězdičky. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Vynikající herecký výkon feny Brity, pak mladičkého Vladimíra Dlouhého, spíš fyzický Adolfa Filipa, a pak dlouho nic, ale tyto uvedené klady převáží nad všemi, ostatními komentujícími uvedenými, nedostatky, které jsem ochotný v tomto případě pominout. Snímek mne velmi překvapil a jsem potěšen že lze stále objevovat kvalitní filmy i v tom moři "modrých čísel". ()

Zajímavosti (3)

  • Scény z výcvikového střediska psů se natáčely u hřebčína ve Slatiňanech. (James87)
  • Filmovanie prebiehalo v Pelhřimove, Jablonci nad Nisou, Mladej Boleslavi a Železnom Brode. (dyfur)
  • Adolfa Filipa nadaboval Jiří Holý. (M.B)

Reklama

Reklama