Reklama

Reklama

Džuhjó no joromeki

  • Japonsko 樹氷のよろめき (více)

Obsahy(1)

Kuriatko Anzai ide so svojím priateľom na výlet. Ich vzťah v jej očiach stráca zmysel. Keď sa im pokazí auto, nechce mu ani uveriť, že to neurobil naschvál. Hádku zavŕšenú vyznaním vzájomnej nenávisti zastaví až jej priznanie o tehotenstve. Situácia sa upokojí len dovtedy, kým sa rozhodne skontaktovať svoju platonickú lásku z mladosti. Konfrontácia dvoch mužov v nehostinnom prostredí zasnežených hôr na seba nenechá dlho čakať. (MontyBrogan)

(více)

Recenze (2)

stub 

všechny recenze uživatele

Nakolik je sex nutným předpokladem pro fungující vztah? Je platonický vztah vůbec možný? Takové otázky se, za doprovodu působivé hudby a úchvatných vizuálů (téměř celý snímek se odehrává v horách na sněhu), honí člověku hlavou. Yoshida se opět projevuje jako znalec člověka, vztahů a potvrzuje svou pověst režiséra, snad nejlépe ze všech reflektujícího ženskou duši. Mariko Okada je, jako obvykle, skvělá, s Isaem Kimurou tvoří sehranou a přirozeně působící dvojici. Yoshida, jak už to občas dělává, poskytne na nastolené otázky i odpověď, a to až překvapivě konkrétní a komplexní, se kterou navíc (a to se v mém případě opravdu nestává často) hluboce souhlasím. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu sledujeme cestující dvojici při rozmluvách, hádkách i smiřování. Film končí konflikem mužů a nesmiřitelnou vánicí, které vše předešlé překryje a přehluší... ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama