Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou nezaměstnaní a v malém anglickém městečku, které je jejich domovem, mají pramalou šanci nějakou práci sehnat. Ani se o to, popravdě řečeno, příliš nesnaží. Nemají jinou zábavu a vyžití, než alkohol, drogy, sex a rvačky. Mladíci plní síly a nevybité energie, flákající se od ničeho k ničemu, bez zájmu, bez vyhlídek, bez budoucnosti. Čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu. A všem, jak se zdá, je to jedno. Vlastně všem ne. Jistý Alan Darcy musí při pohledu na ty promarňované životy vzpomínat na svoje mládí, na dny plné nadšení a radosti, které s partou svých vrstevníků prožíval v místním boxerském klubu. Je přesvědčen, že ti kluci potřebují jen jedno: na něco se upnout, něčemu věřit. A je odhodlán jim to dát... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Skip 

všechny recenze uživatele

Darcy je muž něco kolem padesátky, kterému není lhostejný život okolo a snaží se ze všech sil, aby mladé kluky, kteří se jen bezcílně poflakují, rvou se a berou drogy, nasměroval jinam, a proto pro ně založí boxerský klub, kde se kromě boxu učí zvládat i vlastní emoce a tak nějak i vlastní život. Darcy není naivní snílek plný ideálů, ale muž, který dobře zná život ve čtvrti, kde sám vyrostl. Darcy se pro "drsňáky" stává příkladem, "otcem", vzorem, který v jedné jediné chvíli sám již neunese všechnu tu tíhu, kterou na sebe naložil. Darcy, to je skvělý Bob Hoskins a Den co den je krásný, veselý i smutný film. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Moc hezký příběh o jednom nesplněném snu. Líbil se mi zejména pohodový písničkový doprovod (mj. Van Morrison, Tim Buckley, Sun House, Paul Weller), ale také i "Modrá Dunaj" od Johanna Strausse. Bob Hoskins si mě tímto filmem hodně získal. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul Fraser, Shane Meadows .. Drsný, přesto lidsky a citlivě podaný pohled na nelehkou realitu sociálně slabé vrstvy Anglie. Na mladé kluky, kteří ve skupinkách bojují proti sobě a bez práce a víry v cokoliv zabíjejí čas nesmyslnými hrami nebo konzumací drog. Vedle řady neznámých herců zde exceluje Bob Hoskins v roli zachránce oné zkažené mládeže a později jejich trenéra boxu. Box je pro mě jedna z mála (pro ostatní nejspíše zanedbatelnou) vad - nemam tento sport rád. Ovšem to co ti kluci nakonec provedou je smutné.. 75%. ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Z počátku sice trochu rozvláčený, ale později výborně rozjetý, film. A ten mě, musím uznat, svou realističností ohromil. Rád bych řekl, že "Twenty Four Seven" rozhodně není o boxu, jak jsem se v části filmu domníval. 4* - Poctivých 80% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama