Reklama

Reklama

Zapomenuté hračky

  • Česko Ztracené hračky (více)
Krátkometrážní / Animovaný
Velká Británie, 1995, 26 min

Obsahy(1)

Příběh hraček - hadrové panenky Annie a plyšového medvídka Teddyho - spojuje stejný osud. Skončily v popelnici, protože jejich místo v dětském pokoji zaujaly nové vánoční dárky. Přesto se nevzdaly a vydaly se na dlouhou pouť za láskou. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Když jsem před více než dvěma roky jako film pro romantický večer vybral příběh dvou pejsků The Plague Dogs (1982), dostal jsem z nepochopitelného důvodu doživotní zákaz pouštět animované filmy. Nakonec se nade mnou ale slitovali. Příležitost jsem chytil za pačesy a pustil milý vánoční snímek Zapomenuté hračky. Inu, zákaz se prý prodlužuje na neurčito. :/ ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zapomenuté hračky je krásný příběh, který animačně odkazuje na rok vzniku. Název je ale trochu zavádějící. Nikdo je nikde nezapomněl, jsou vyhozené. Dětem by příběh mohl připomenout, že některé starší hračky se nemusí nutně vyhazovat, ale mohou třeba potěšit někoho jiného. Hodně je zde zmíněno, že jde o depresivní příběh. Pravda, celý působí trochu šedivě a na konci dost smutně. Na druhé straně je to právě to, čím se odlišuje. Vždyť každý hollywoodský příběh končí happy endem, ale občas je třeba ty nejmenší připravit na to, že život takový není. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama