Reklama

Reklama

Ggot seom

všechny plakáty

Obsahy(1)

Děj filmu je rozdělen na tři části. První z nich nám představuje tři ženy, které vzájemně spojuje nepřející osud a psychické strádání. Ve druhé části se spolu hlavní hrdinky setkávají na cestě k ostrovu, který je proslulý svou léčící silou a ve kterém ženský trojlístek spatřuje možnou útěchu. Finální část filmu je věnována konverzaci hlavních postav na lodi směřující ke břehům ostrova.
Jedná se o Songovo první delší filmové dílo, jeho předchozí tvorba zahrnovala pouze několik oceněných krátkometrážních snímků. (Lukaaasek)

(více)

Recenze (3)

kitano 

všechny recenze uživatele

Tri zeny, ktore spaja mizeria ich vlastneho zivota sa za neocakavanych udalosti stretnu a vydaju sa na cestu na Flower island - miesto, kde udajne kazdy zabudne na vsetok smutok a starosti. Velmi pomaly, smutny, depresivny road-movie, ktoreho surovost a realnost umocnuje aj zrno digitalnej kamery a nadherny soundtrack. Minulust hlavnych hrdiniek je len jemne nacrtnuta, pricom do deja vchadzaju v momente, ked mizeria ich osobnych zivotov vrcholi. Film tak zacina tromi az neprijemne depresivnymi scenami (jedna z nich vam v hlave utkvie skutocne na dlho, to mi verte) , pri ktorych som si nemohol nespomenut na Aronovskeho Requiem for a dream. Omnoho viac ako slova su tu dolezitejsie obrazy a hlboke pocity, film je preplneny symbolmi, priam urceny pre trpezlivejsich, pozornych divakov. A naozaj vyborny priklad toho, ako skvelo moze vyzerat film natoceny digitalnou kamerou. Druhe zhliadnutie je priam nutnostou. (8.8/10) ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Zajímavě se odvíjející příběh první poloviny snímku až příliš zpomalí aniž by nabídl něco, čeho se chytit. Snaha o road movie tak vychází vniveč - žádnou katarzi hrdinek nevidíme, kromě bizarní kapely se nedá mluvit o zajímavých zážitcích na cestě. Rozklepaná digitální kamera (teď nemluvím o té jež drží jedna z hrdinek), hrátky s filtry a zrnem působí dobře, první půl hodina je opravdu syrová, ale chybí promyšlenější vyvrcholení a něco, co by diváka nutilo vžít se do pocitů hlavních hrdinek. Místo toho je tu až příliš velký odstup, který nejednoho diváka odradí během první půlky. Asijské filmy mám opravdu rád, tenhle patří mezi zajímavé, ale spíše průměrné snímky. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Sebetrýznivé příběhy hrdinek v monotónně depresivním filmu. První znásilněná náctiletá hrdinka se rozhodne nechat dítě zemřít v ošklivém veřejném záchodě, druhá operní zpěvačka má přes dvacet let a kvůli rakovině jí musí být odebrán jazyk a třetí třicátnice ztratila domov a rodinu, když se snažila koupit dceři piano za své prostituování....Ambiciózní, ale ještě nezralý, průměrný film.(max.50%) ()

Reklama

Reklama