Reklama

Reklama

Smrt Jacka Doddse

  • Česko Poslední přání (více)
Trailer

Obsahy(1)

Londýnský řezník Jack rád popíjel pivo s kamarády, a zemřel tak, jak žil - s úsměvem sledujíc koně, na kterého vsadil půjčené peníze. V poslední vůli si zažádal, aby jeho popel rozprášili do moře na místě, kde potkal svou ženu. Tři kámoši a jeho syn mu chtějí přání splnit, a cestou k moři vzpomínají na přátelství, zklamání i radosti spojené s Jackem. Jeho poslední je tak příležitostí probrat co bylo, co zůstalo, a co je v životě důležité. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fred Schepisi .. Sentimentální vzpomínková road movie s popelem Jacka Doddse. Parta kamarádů plní poslední přání jednoho člena své party a míří s urnou k moři.. Mozaika, kterou postupně zaplňují flashbacky od nedávné minulosti, až do dob válečných, kdy se ještě jako kluci potkali na bojištích první světové války. Na povrch vyplouvá spousta úskalí jejich na první pohled bezvadného přátelství a životních propletenců. Vypravěčský rytmus je velmi pozvolný a civilní atmosféra spolu s výbornými herci pomohou bez výraznějších slabších míst překonat i to vlažnější tempo. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nostalgická ano, komedie nikoliv. Film přesycen vzpomínkami a zbytečně moc ignorující současnost, jakoby podzim života sloužil pouze ke vzpomínání na „staré dobré časy“. Aby to nebylo tak jednoduché, některé flashbacky se odvíjí od jiných flashbacků a mnohé vůbec nesouvisí s danou situací v přítomnosti. Teď to možná vypadá na sofistikované sci-fi alá 12 opic, ale Poslední přání jsou ve skutečnosti úplně obyčejným malým filmem s pěkným hereckým obsazením a mile důchodcovskou atmosférou. Být cynik, doporučím jej všem lidem po šedesátce, aby věděli, do čeho jdou. Ani nedokážu napsat, jestli se mi ten film líbil či nikoliv, vlastně je mi to celkem jedno. Když on jenom nenápadně prošuměl kolem, což je na druhou stranu lepší než kdyby kolem prokulhal s dřevěnou protézou. Po prvních třiceti minutách mě sice vyděsilo, že uplynulo teprve třicet minut, ale pak najednou přišel konec. Hlavní hrdinové se zprvu jevili jako nesympatičtí hospodští štamgasti, aby se z nich následně vyklubali srandovní dědci. Fakt nevím, nejlepší asi bude uzavřít to výrazem OK a zařadit neutrál. 50% ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Ano, teď to může přijít sentimentální a zbytečné. ALE ! Můžeš být sebevětší drsňák, jednou přijde čas a budeš rekapitulovat jak jsi prožil svůj život. Vzpomínat na důležité momenty, které ovlivnily tvoje další kroky a daly směr kudy jít dál a kam jsi došel. O tom ALE je tento velmi příjemný, lidský film se špičkovými herci. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pozeram, pozeram, Liventura brutalne nadhodnotil tento komercny prepadak? preco by som to mal nadhodnocovat ja ? Komercne to uplne zhorelo, rezisersk nevyrovnane, ani zrucna rutina. Jo, pribeh o priatelstve a velkej laske su pekne veci .. len hovorim, uplne to v kinach zhorelo, jak novinovy papier : 20 % ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Hezky natocena retrospektivni nostalgie, ktera vsak nicim jinym nez dobrymi herci a zajimave odvypravenym pribehem nezaujme. Obcas se cloveku vkrada jista reziserova ambice vkladat do filmu az mnoho sentimentu, tam kde ho neni zapotrebi, avsak jedna se pouze o muj subjektivni pocit. I to vsak bohate staci na moje hodnoceni, protoze se mi film moc libil. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama