Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou věci mezi nebem a zemí. Jen je třeba umět je vnímat. Australský baladicko-romantický film.  Malé, zdánlivě nenápadné městečko kdesi hluboko v australském vnitrozemí. Ničím se neliší od desítek, stovek podobných. A přece. Little Oberon je totiž křižovatka. Protínají se tu dvě linie, dvě energetické dráhy, které spojují posvátna místa. Proto je tu tolik těhotenství, tolik dvojčat, proto jsou tu jablka tak sladká. A proto je tu tolik paranormální energie. A právě tu na vlastní kůži zažívá třináctiletá Nataša, která sem přijela se svou matkou Georgií navštívit babičku, kterou nikdy neviděla. A možná najít otce, kterého nezná. Nezná jej ostatně ani Georgie, která nebyla v mládí příliš vybíravá. Až doteď byla Nataša normální, zdravá mladá holka. Proč se jí tedy tady začínají dít ty divné věci? Proč zničeho nic omdlévá? Proč vídá toho smutného, bledého chlapce, jehož ostatní nevidí? Jak a v čem mu může pomoct? A je to vůbec v jejích silách? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Splývání jednotlivých žánrů, zasněná melancholie i opravdovost pod rouškou tajemna. Little Oberon je nápadité drama a je na něm znát, jak si s ním tvůrci šikovně a netypicky pohráli, což je na výsledku znát. Milé překvapení v podobě tohoto filmu, který dokazuje, že míchání žánrů lze zvládnout na jedničku, má-li k tomu někdo cit. A že i drama může být originální. Navíc suchost jednotlivých hlášek postavy, kterou tak perfektně zahrála Sigrid Thorton, dává filmu ten správný šmrnc rovnováhy mezi relaitou a melancholií. 80% ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Milá záležitost, kterou jsem zpočátku nechtěl vůbec sledovat, ale po chvilce jsem si nemohl pomoc a nechal se vtáhnout do děje, který se sice tváří tak trochu nadpřirozeně, ale ve skutečnosti je to mnohem více lidský film, než ta spousta balastu, která se na mě valí v běžné televizní produkci. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama