Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do dvacátého století dinosauři nepatří. Je ale možno té výzvě odolat? Na začátku 20. století se vydává skupina dobrodruhů na expedici, která má za cíl najít ZTRACENÝ SVĚT izolovaný od moderní doby. Díky katastrofě se všichni ocitnou uvězněni v nebezpečném a tajemném světě a musí se spolehnout jen na pomoc mladé ženy, která se sem dostala ještě jako dítě. Společně musí najít cestu ze země děsivých dinosaurů a dalších podivných a nevyzpytatelných tvorů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Po technické a trikové stránce je to bezesporu nejpovedenější zpracování známé knižní předlohy A.C. Doyla. Možná je trochu na škodu, že děj onu předlohu kopíruje snad až příliš důsledně, že autor scénáře neprokázal trochu vlastní invence, samozřejmě jen v nějaké únosné míře. Ani herecké výkony nijak nenapomáhají zdvihnout úroveň této televizní podívané výše, takže ta televiznost z ní je opravdu chvílemi cítit na míle daleko. Nicméně komu se líbil seriál Putování s dinosaury, ten by se při tomhle nenáročném filmu mohl docela dobře pobavit. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Už od dětských let mě fascinuje ona doba. Doyleova doba. Sbíral jsem jako kluk známky afrických kolonií a snil jsem o těch časech, kdy divočina byla dosud nedotčená, vědecké výpravy přinášely nová a nová senzační odhalení a mapy (zejména právě Afriky) v každoročních vydáních pečlivě zaznamenávaly ony úžasné objevy a s nimi spojená dobrodružství. --- Veřejnost, zejména britská, se o tyto věci velmi zajímala, a Doyle si vymyslel jedno fantastické dobrodružství navíc. Je to mnohem kvalitnější látka, než kterýkoli z Crichtonových "dinosauřích" románů a scénářů pro Jurassic Park. Jenže se nesehnal srovnatelný rozpočet. Tak už to ve světě chodí. Takže - perfektní předloha a statečné, leč na všech frontách trošku podvyživené zpracování. Snad příště... ()

Reklama

Guran 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem poprvé viděl, když mi bylo 7 let. Od té doby jsem to viděl teprve dnes. 10 let jsem ten snímek neviděl a když jsem ho po tolika letech shlédnul, zachvátil mě sladký pocit. Je příjemné se na tento TV film kouknout a zvlášť po tak dlouhé době. Bob Hoskins se mi ve filmu líbyl nejvíc, jeho hlášky a herecké umění tomu dodalo šťávu. Snímek by určitě vypadal jinak kdyby ho natočili Američani, ale musím říct, že jsem rád, že se toho ujmuli Britové a to jejich filmy nemusím, ale tenhle je výjimka. Efekty dělalo BBC, nejsou to špatné triky, ale také nejsou nejlepší. V některých záběrech je z toho poznat model a počítač, jako v "Putování s dinosaury". Rozjezd příběhu je sice trochu delší, ale vůbec to nevadí. Film, který napořád budu mít rád. Těší mě, že jsem se tenkrát v sedmi letech na něj kouknul, protože se mi fakt líbí. Jenom o kapinku lepší efekty a byla by jasné desítka! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tenhle dvoj-film mě pokaždé baví (ale koukat na něj moc často nedoporučuju). Triky nejsou k vysmání, knížku jsem četla a postavy jsou tady ztvárněny docela dobře, Hoskins, Fox a Rhys se do svých rolí hodí, Tom Ward vypadá sice míň, než jak si Roxtona představuju, ale trousí vtipný hlášky a je nad věcí, takže dobrý. Jen bych možná oželila tu linku s romancí, ale asi musí bejt holt v každým filmu, aby to lidi bavilo nebo co. Od TV filmu většinou čekám mnohem míň, tudíž je tohle nadprůměr. Obzvlášť pokud se to srovná s Lovci dinosaurů. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včera pozreté po rokoch. Knihu bohužiaľ som nečítal. Je to film, ktorý neohúri ale ani zas nie je až taký zlý. Herci sú sympatický a ich výkony sú nadpriemerne. Počas 150 min, ktoré idú raz rýchlo a inokedy pomaly, tak sa človek nenudí, teda aspoň ja nie. Príbeh snáď netreba ani predstavovať. Efekty nie sú žiadna sláva ale dá sa na to pozerať. Čo sa týka dobrodružnej stránky, tak je to veľmi dobre. Samozrejme netreba očakávať nič na úrovni Jurského Parku z roku 1993 na to sa film nechytá. Hudba je tiež fajn. Celý film je vlastne slušný priemer. Neurazí a to je dobre. Na TV produkciu to nie je najhoršie. Aj, keď od BBC by človek očakával o niečo viac. Film môžem odporučiť. Celkové hodnotenie za mňa je 60%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama